Adele i Sadhe satti

Adele i Sadhe sattiKako bi realnije približili Sadhe satti ili razdoblje  Sedam godina tuge, analizirati ćemo pop pjevačicu Adele. Ona se upravo nalazi u Sadhe sattiju ili Sedam godine tuge, a koji je donio dvije važne stvari za koje znamo: kratko povlačenje sa scene i prekid braka koji se nedavno papirnato i završio.
Sa Saturnom u sedmoj kući ili kući ljubavi vidljivo je da se zaljubljuje u nedostupne partnere koji će je povrijediti.
  Dolaskom Sadhe sattija, njen brak je bio već u krizi i po jyotishu je bio gotov od kraja 2017.g. do 2020. g. kada su se događale najvažnije prekretnice za njen brak. S obzirom da je imala i povratak Saturna nakon 29 i pol godina, govorimo o karmičkoj vezi ili dugu kojeg je morala odraditi, ali očito nije uspjela prebroditi problem pred kojim se našla. Obično u prvoj polovici svog života s ovakvim konstelacijama niti se ne može očekivati uspjeh ljubavi kada je aktivna aktualizacija karme.
  Gledajući dublje, ona nije nadvladala svoj problem i zaljubljivanje u hladne osobe koje su orjentirane na osjećaje toplo hladno jest odnos kakav je imala sa svojom majkom i koju projicira kao autoritet na partnera. Dakle, kada vidi takve muškarce ona se u njih zaljubljuje. Puno je aspekata koje možemo gledati kroz njenu kartu, ali ovdje ćemo se zadržati samo na nekolicini. Primjerice, Adele u svojoj karti nema niti jednu planetu u vodi što znači da je ona s osjećajima na Vi. Konjukcija Saturn Mjesec stvara melankoliju i ona će više pjevati i čeznuti za pravom ljubavlju dok u praksi nije svjesna da jako malo ustvari daje. Venera u Blizancima je slaba, nema snagu, sklona je flertovskom ponašanju koje joj Saturn u sedmoj kući ipak ne dozvoljava iako je to  prošloživotno ponašanje bilo jako izraženo.
Teško je vidljiv aspekt koji pokazuje da u ovom životu mora pomagati svom partneru i ako to ne otkrije, imat će problema. Izjava njenog bivšeg partnera da mu ona duguje novac nije slučajna, odnosno pokazuje taj dug koji ima prema partnerima i koji se aktualiziraju zbog prošlog života. Jasno, mnogi ne znaju astrologiju pa takve izjave shvaćaju površno i ne shvaćaju da je pomaganje za nju potrebno pošto je karakterno bila jako nezrela i kroz odnose mora odrasti ukoliko želi pobijediti svoju melankoliju koja je jaka.
Otvaranje za novi partnerski odnos od kraja 2022. godine, donijet će joj ponovno iskušenje ili mogućnost prekida u 2024. godine gdje ćemo vidjeti je li prevladala karmički zadatak odrastanja kroz partnerske odnose. Bez dubljeg rada na odnosima, ukoliko ne shvati ovu lekciju Adele će završiti sa sindromom Don Juana kojeg stvara ovaj položaj ukoliko ga ne osvjesti. Ipak, to pasivno zavađanje u kojem ona ispada žrtva ustvari je obrambeni sistem bijega od duge veze, odnosno velikog straha od braka kojeg ona teško može shvatiti bez znanja astrologije ili Jungove psihoterapije.
Primjerice, Adele ima komplicirani aspekt Mjeseca i Saturna koji donosi: potiskivanje emocija, depresiju, emocionalnu ukočenost, odbacivanje ženskih vrijednosti, odbacivanje ranjivosti, osjećaja koji se smatraju slabošću, strah od odbijanja, strah od neadekvatnosti.  Ovaj aspekt izgleda primjerice ovako:  ako bi dijete doživjelo emocionalno tešku situaciju, poput mučenja od strane brata ili sestre, majčin odgovor bio bi ovakav: “Ne dopusti da ti ova situacija stvara smetnje”, “Velike djevojke ne plaču”,”Daješ im moć ako pokažeš da ti je stalo”….
Njena obitelj je imala tendenciju „podnošenja“ osjećaja, pa tako dijete uči da kada emocije postanu snažne, ono ih odbaci.  Stoga se kasnije, ljubav smatra nečim  opasnim jer dolazi s obilnim osjećajima, a onda i mogućnost da nakon toga bude odbačena kao u djetinjstvu što joj se dogodilo u prvoj većoj vezi.  Ona lakše primjećuje partnere koji su povrijeđeni i time ojačava uvjerenje da je to ljubav, odnosno ona se osjeća samo kad je i sama ostavljena. Obično na dubljoj razini izbjegava stvarni odnos unatoč ključnoj potrebi da se vežu i stvore odnos.
Ovo je samo jedan kratki prikaz psihološkog presjeka njene veze ili shvaćanja ljubavi koju ljudi obično ne vide jer im odgovara tumačiti odnose kroz šablone tragičnih ostavljanja bez želje da se shvati zašto je do toga došlo.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Nedjelja – Ambicija i želja za uspjehomAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email