Aktivaciju „svjetlosnog tijela“ opisuje Biblija kao i gotovo sva drevna učenja n…

Aktivaciju „svjetlosnog tijela“ opisuje Biblija kao i gotovo sva drevna učenja no za to je potrebno i 30 godina meditacije ili molitve, osim ako….

JE LI UNUTARNJE SVJETLO NAŠA BIT KOJA NAS MOŽE I OZDRAVITI ILI PUKA AKTIVACIJA STANICA NA PINEALNOJ ŽLIJEZDI, TZV. „TREĆEM OKU“?

Gotovo sve religije, duhovne škole ili plemenske slikarije prikazuju svoje svete ljude s,najčešće, zlatnom aureolom oko glave. U Parizu je tehnologijom baziranom na tehneciju99 snimljen sustav akupunkturnih energetskih kanalića a, iako ponešto diskutabilan, mora se spomenuti i rad Semjona Kirliana i njegove supruge Valentine koji su još 1939. godine izumili tzv. Krilianovu fotografiju .
Zbog nekonzistentnosti izlaznih podataka takovih mjerenja još uvijek nijedna metoda snimanja „energetskog tijela“ oko fizičkog nije našla praktičnu primjenu u medicini. Japanski liječnik dr Hiroshi Motoyama je nakon desetljeća takovih istraživanja zaključio da su, recimo, varijacije boja u snimljenim aurama, praktično nekorisne zbog svoje promjenjivosti. Thelma Moss sa UCLA je cijelu priču uzdrmala tvrdnjom da se „aura“ ne može snimiti u potpuno suhoj prostoriji. Dakle, ovisi o vanjskim okolnostima kao što je – vlaga.
Zanimljvo je da nobelovac Henri Bergson još 1907. u svom djelu „Kreativna evolucija“ uvodi pojam „elan vital“, životne sile povezane sa ljudskom sviješću i njenim razvojem. Energetske „omotače“ oko tijela kao „koshe“ opisuje i ajurvedska medicina, čak pet njih.
No, vrhunac je postizanje viđenja tzv. sukshma sharir, „svjetlećeg tijela“ koje neki vide vlastitim očima oko drugih osoba. Ili svoje vlastito. Kao što u Bibliji, u evanđelju po Mateju, piše: Kada vam oba oka postanu jedno, tijelo će vam biti svjetlost.. a prema nekima: Oko je svjetiljka tijela. Tako, ako ti je oko zdravo, cijelo će ti tijelo biti puno svjetla… Prilično jasan opis aktivacije moždanih centara koji su neurološki korelat duhovnih stanja, onih viših, dostupnih samo najjačim adeptima.
Tu bi životna energija koja nas navodno okružuje tijekom cijelog života (Rosenkreuzeri tvrde da se naše tijelo nalazi u „svijetlećem jajetu“, op.a.) mogla biti faktor i kod ozdravljenja od bolesti .
U posebnu kategoriju spadaju „viđenja“ svjetlosnog tijela u stanjima kliničke smrti, pod ujecajem halucinogena ili u drugim ekstremnim situacijama. Kod kliničke smrti su, nakon buđenja iz kome, zabilježena posve neočekivana i trenutna ozdravljenja a tipično je da je pojava svjetlosnog tijela koje se barem donekle poklapa s fizičkim uvijek unutarnji i vrlo intenzivan doživljaj. Koji mistici opisuju kao „vrata višh stanja svijesti“.
Je li to naša esencija, bit kako to opisuje Ramaha Maharshi i smješta dva prsta desno od srca ili ona smještena u sakralnom pleksusu ili pak ona kršćanskih mistika koja se nalazi u srcu?
Znanost vidi prirodne zakone, molekule, atome i elektrone, „vidi“ subatomarne čestice. Ne vidi niti ne „vidi“ Svijest…

Kako su subjektivna iskustva za znanost najčešće neprihvatljiva iako su ona ogledalo objektivnih stanja preskočiti ću opise osobnih doživljaja.
Zastupam stav da je uklanjenje podsvjesnih blokada uvjet za značajne duhovne skokove ali i ozdravljenje. Za sada ne možemo reći da su znanstvena istraživanja do kraja definirala ovaj fenomen. Kada bi to uspjela uvjeren sam da bismo spoznali svijet onakvim kakvim ga sada ne možemo ni sanjati.

Pročitaj  Manipulacija Vašim umom je moguća samo ako dopustite INDIREKTNOJ percepciji da z...

Dolje citirano dramatično i fascinantno iskustvo u vrlo kratkom vremenu govori samo za sebe.

…Da Vas podsjetim, zovem se L. R. i imali smo se prilike upoznati jedne kišne večeri prije malo više od dva tjedna u Samoboru. Iako sam već prije znao za Vas, sa vašim me je radom upoznala moja supruga nakon što su mi dijagnosticirane izrasline suspektivno malignog tipa, prilikom jedne od redovnih (MR) kontrola.
Namjera mi je s Vama podjeliti nekoliko iskustava ali i tražiti neke odgovore.
Dakle, prvo. CD1 i CD2 (sa subliminalnim porukama, op.a.) smo prenijeli na mobitel slijedećeg dana kada sam ih već i počeo slušati.
Krenuo sam prvu večer s CD1… Iz vašeg objašnjenja sam pretpostavio o kakvom se sadržaju radi tako da sam prije početka slušanja (što radim i dalje, bez iznimke) osigurao mir, opušteno okruženje, isključivo u ležećem položaju, sklopljenih očiju, kao i vlastitu smirenost….
Odjednom sam osjetio bljesak..zapravo val svjetlosti što je prošao kroz mene..od glave prema nožnim prstima…kao nekakav energetski val svjetla što je u trenutku prošao kroz moje tjelo obasjavajući ga kao da sam u tom trenutku transparentan te kao da se to svjetlo vidi kroz mene.
Ostao sam doslovno uznemiren. No, nastavio sam dalje..ubrzo se ponovilo..opet..i opet. Do kraja tih pola sata ponovilo se desetak puta. Vrijeme nisam ni osjetio i zapravo samo bio iznenađen kada su se šumovi i glazba umirili.
Sljedeći puta sam slušao CD2..opet se ponavljalo, no još češće…u nekim trenucima sam osjećao da možda to mogu kontrolirati no tada zapravo nisam bio svjestan dali je stvarno tome tako. …
Dosta sam razmišljao o tome ..zapravo, čini mi se da to ima utjecaja kako sam se nakon toga dalje osjećao….ono što je bilo sigurno, ohrabrivala me pomisao da imam ovakvo oružje u svojim rukama.
Došao je dan prve kemoterapije, a ja sam ipak raspoložen došao na odjel (??!). Pa sa mnom je bilo moja vječna potpora, moja gospođa i moji CD-i.. Sama aplikacija traje jedan sat. Savršeno, odslušam oba dva CD-a i već je gotovo. Sestra me upozorila da ću, unatoč predmedikaciji, osjetiti nus pojave; umor, mučninu, bolove u zdjelici, povraćanje, dezorijentaciju…upozoren sam da ću vjerojatno sat ili dva ostati kako bi se stanje smirilo dovoljno da me gospođa odveze doma.
Ok, pomislih, idemo..pa što bude.
Osoblje dnevne bolnice je bilo jako ljubazno, interijer udoban, krevet isto, toplo i blizina ogromnog prostora….sve me to zapravo umirivalo.
Dakle, kaplje lijek, slušam umirujuću glazbu sa slušalica i ne osjećam – ništa. Zapravo, za vrijeme apliciranja lijeka, ja sam osjećao samo mir i povremene "bljeskove svjetla“.
Odjednom dolazi med.sestra i kaže kako je gotovo…još pola sata nekakvog sredstva za pročišćavanje i nakon toga opservacija.
Prošlo i tih pola sata…ja nisam osjetio ništa..rekla sestra da opservacija očigledno nije potrebna..sjeo sam na krevet, malo čekirao u kakvom sam stanju, ustao i bez ikakvih tegoba odšetao do parkirališta, i vozio do doma. Zapravo, bio sam jako gladan i jedva sam čekao prvu pekaru da smažem svoj burekić sa špinatom.
Nastavio sam slušati CD-e, "osvjetljavati se“, puniti "energijom“.. No, ipak nakon dva dana mi se poremetila probava i imao sam nekoliko dana proljev, čak me jedan dan (vjerojatno zbog malo jačeg obroka) malo boljelo u predjelu crijeva.
Kako svaki dan, tako sam i te večeri slušao CD i u jednom od "bljeskova" primjetio sam da "svjetlost" ne prolazi kroz taj bolni dio abdomena..zapravo, prilično sam jasno mogao "vidjeti" oblik bolnog dijela… Srećom, već sljedeći sam dan bio bolje, počeo normalno jesti i dakako, bolje se osjećati tako da je i "tamni" dio nestao.
Namjeravao sam krenuti dalje… Mislim si, ako mogu vidjeti "bol", možda mogu vidjeti i "njih"…svoje male lezijice. Već sljedeću sam večer bio nestrpljiv…sve je prolazilo redovno..opuštanje bljesak, energija, svjetlo…
No, osim čiste svjetlosti kroz moje tijelo nisam "vidio" ništa..niti jednom.

Pročitaj  Mlađak u Ribama – ono u što vjerujemo, to i živimo

Eto…ja ću biti iskren…do sada nisam baš vjerovao u takve stvari..zapravo, moja me brižna gospođa nagovorila da se sretnem s Vama i ja u okviru svojih iskustava ne znam objasniti što ja to "vidim"….

Slika 1: Henri Bergson, nobelovac koji je jedan od pionira istraživanja „životne sile“ koju spominju mnogi ali ne znaju što to zapravo
Slika 2.: Aura oko tijela je naznačena već na drevnim slikarijama u špiljama. Neki tvrde da su to vanzemaljci.
Slika 3.: Maulana Rumi, veliki sufi pjesnik i svetac poznat je po poruci: Kada vas život baci na koljena, u idealnom ste položaju za molitvu…Često ga citiraju kao onog tko o duši govori kao „svjetlu“. Ma što to značilo…


Vir, Autor: Drago Plečko

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email