Alkemija i kvantna fizika – svijest mijenja materiju

Alkemija i kvantna fizika – svijest mijenja materijupa ćeOno što je kvantna fizika, a onda i Jungova psihoterapija dokazala jest da svijest itekako utječe na materiju i da ona može mijenjati događaje. Čak je i mala grupa meditanata u Whasingtonu smanjila kriminal za 20 posto što nam govori o tome da imamo revlocionarne alate koje ne koristimo u svakodnevnom životu.
Alkemija je umjetnost gledanja izvan materijalne površine. Kartezijansko razmišljanje bilo je predvodnica znanosti i oni su uklonili čari iz našeg svijeta.  Kemija je nastala iz alkemije, ali ona je vjerovala da su eksperimenti mogući samo na fizičkoj razini, ne i onoj gdje svijest mijenja materiju.
 Alkemičari su znali da se energija i materija ne mogu razdvojiti. Alkemija kaže da je sva materija prožeta elementom svijesti. Znali su da su materija i svijest puno povezaniji nego što je svjetovna znanost željela da vjerujemo i na taj način su kroz obrazovni sustav uklonili puno moći čovjeka i pretvorili ga u ovo što danas jest. Također su kao i kvantni fizičari potvrdili alkemijski princip da svijest eksperimentatora utječe na konačan ishod. Naša svjesna i namjerna namjera mnogo je moćnija nego što znanost i obrazovanje žele da vjerujemo.
Zbog ovog uvjerenja u Srednjem vijeku su bili proganjani, spaljivani na lomačama i ismijavani, dok današnja znanost čak i zakonima pokušava ograničiti bavljenje ovom temom dok mediji objavljuju slike obanženih žena i populariziraju prostituciju.
Alkemija smatra da obrazac kreacije i transformacije prati cikličke pokrete raspadanja i spajanja u procesu evolucije. Dakle, ono što ima jednotu (ili Jedan Bog) se raspada i postaje dva i od toga nastaje treći (nešto novo) i iz trećeg opet dolazi jedinstvo koje je četvrto. Četiri funkcije svijesti, mandale koje su i u Crkvama pokazuju ovu tajnu transformacije koja je prisutna i prikazana u astrologiju kroz četiri elementa koji nas tjeraju na transformaciju. To je kretanje u mandali u Jungovom dijelu, a u natalnoj karti to su elementi ili planete koje u određenim razdobljima izazivaju rekaciju čovjeka na događaje i na taj način u svijest ulaze ostali elementi ili funkcije svijesti koje osoba nije htjela vidjeti u sebi.
Kada dolazi do raspada ili faze nigredo ili crnine, ili depresije nastaje dvoje, dualnost, predstavlja suočavanje s dotad nepoznatim sadržajem koji u konačnici pripada jedinstvu čiji smo dio, ali ga nismo svjesni.  Današenje materijalističko mišljenje slabi, a uoće ne znamo gdje idemo dok nas alkemija vodi prema transformaciji materije u kojoj spava žensko. To je četvrti princip (mandala) koji smo čekali i koji je ustvari budućnost čovječanstva prema kojem idemo. Žensko načelo je načelo srodnosti i potpunosti. Povezanost i potpunost suprotni su perfekcionizmu kao muškom principu koji vlada današnjim svijetom i nastankom mnogih bolesti. Ako se vratimo na broj dva ili ono Drugo se manifestira u drugim rasama, etničkim skupinama, onome što zovemo Sjenom poput toga da Rusi vide u Ukraijncima neonaciste, bilo to smješno ili ne, ali taj princip funkcionira već tisućama godina, a da se nitko ne zapitkuje od kuda u nama postoji ovo razmišljanje.  Daleko smo od broja četiri i žene njene inteligencije,  a onda i shvaćanja astrologije, akemije, kvantne fizike i Jungove psihoterapije koja se najviše bavi Animom ili individuacijom.
Kako objasniti čovjeku, da Saturnovo razdoblje ustvari znači rastvaranje društvene svijesti i ulazak u broj dva ili suprotnost. Osoba koja je u tom razdoblju postavlja pitanje kada će ovo razdoblje završiti, ali realno ne može postaviti pitanje je li to ulazak drugog dijela osobnosti u svijest koja traži osvještavanje. Alkemija, s druge strane, u tom razdoblju vidi najveće zlato, radi na tome da što bolje transformira olovo Saturna i pretvara ga u zlato ili osobine koje mu daju moći nadilaženja određenog problema i pretvara ga u novu stvarnost, nešto što uopće većina niti ne može povjerovati da uopće postoji.
Iako je ovo predugačka tema, bitno je shvatiti da možemo mijenjati svijet, ali moramo prihvatiti ovo Drugo unutar nas ako želimo imati dublje rezultate.
Nikola Žuvela

Pročitaj  Petak – Dan odnosa i odmoraAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Savršeno zdravlje navodno možemo održati tako da unosimo svakodnevno namirnice – svih boja
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email