Arhetip kuće što nam govori o našoj duši?

Arhetip kuće što nam govori o našoj duši?Prema Jungu, kuća je simbol psihe ili Jastva. Domovi su među najjačim našim kolektivnim simbolima. Dom je tamo gdje je srce, kako kaže stara poslovica. Dom je naše svetište ili unutrašnjost. Granica doma je granica između mene i svijeta.  Koliko me taj dom z snu drži i ne pušta, to je i simbol majke. Dom simbolizira naš status u društvu. Svaki kat kuće koji sanjamo otkriva sloj nas roditelja, predaka i kulture u kojoj živimo. Gornji kat vaše kuće bavi se vašom osobnom pričom ako pronađemo u snu neki arhetip im govori o nama i on upravlja vašim životom. Ako je tamo roditelj onda on upravlja vašim životom, ako je to partner onda on upravlja vašim životom.   Prizemlje vaše kuće bavi se obitelji u kojoj ste rođeni. To je vaša očinska i majčinska linija, odnose koji se događaju na toj razini trebalo bi razmatrati na temelju teme koja se događa u samom snu.
Treća razina je podrum vaše kuće koji se bavi se kulturom u kojoj živite i s kojom ste identificirani, odnosno koji obrazac ste preuzeli od te kulture. Recimo, obrazac: ne može se ništa, dosta je ukorijenjen u našoj kulturi. Tema sna može više reći o tome. Sva tri aspekta se mogu poraditi i kroz aktivnu imaginaciju koja će nam više reći o ovoj simbolici.
Razina četiri je špilja ispod vaše kuće bavi se linijom predaka iz koje izlazite.  Ovdje razmišljate o duhu vaših predaka i onoga što utječe na vas, a da toga niste svjesni.  Ovo je samo jedan aspekt vaše prirode koji se može sagledati iz sna ili aktivne imaginacije koja se radi na terapiji. Dakle, simbol kuće koji opisujem samo je jedan dio objašnjenja, ali kao osnovno on je simbol Jastva.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Dvije vibracije s "početka Vremena" koje su prepoznavale sve drevne ci...Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Srijeda – Odnose sagledajte iz drugog kuta
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email