Arhetip ljubavnika i ljubavnice | Vedski jyotish

Arhetip ljubavnika i ljubavnice | Vedski jyotish


Arhetip ljubavnika i ljubavnice

Arhetip Ljubavnika ili Ljubavnice uzrokuje zaljubljivanje, ali problem je u tome  što ga doživljavamo kroz vanjsku stvarnost što može rezultirati donhuanizmom, neprestanom potrebom za zavođenjem, ali bez sadržaja. Osoba tako ostaje zarobljena neprestanim dokazivanjem, a što je osoba starija to je uspjeh manji a čežnja da se ego nahrani uspjehom veća.
Arhetip ljubavnika i ljubavnice, potiču vas da dođete do realizacije noseći u sebi lažni osjećaj ispunjenja koji ishlapi nakon nekog vremena. On vam daje osjećaj za ispunjenjem te potiče beskrajne serije veza. Muškarca niti jedna takva veza ne dovodi bliže Animi ili njegovoj nesvjesnoj ženskoj strani, jedino ako se okrene znanju i spoznaji kroz koju može integrirati nježnost strpljenje i ženinu mudrost Sofiju. Tako je i sa ženom koja se okreće mnogim vezama i ostaje daleko od Animusa i spoznaje, a jedino ako prihvati ljubav kroz odnos i dijete, dolazi do dubljeg shvaćanja ljubavi u kojoj postaje svjesna važnosti neprestanog davanja.  Kada vlada arhetip ljubavnika ili ljubavnice, to je stanje emotivnog stresa i sve izgleda kao da sudbina odlučuje o našim vezama.
Ono što je važno jest kako u sebi napraviti izbor, ali ne prema svom partneru ili ljubavniku ili ljubavnici već prema odluci kojom se odlučujemo na stvarni put odnosa. Ovaj arhetip je pun fatalnosti, primjerice, Vana je tražila sigurnost koja joj je u njenoj vezi postala zatvor, ljubavnik koji joj se pojavio jest njena neostvarena želja. Vana je mislila da joj je falila u životu ljubav, ali i u jednoj i u drugoj kombinaciji ona ne traži stvarnu ljubav već muškarca Spasitelja, a to znači da ona ne želi odrasti. Arhetip ljubavnika ili ljubavnice izgleda fatalan ali on tjera osobu da se počne zauzimati za sebe te u odrastanju i donošenju odluka u pogledu emocionalnosti traži zdravu razmjenu na kojoj počiva ljubav. Odlaganje ove odluke donosi fatalnost i destruktivne odnose koji pucaju jer ne možete ostati djeca koja neprestano traže brigu.

Pročitaj  Nedjelja – Patnja je prikirivena ljutnja

jyotish savjetnik i terapeut

Narudžbe knjiga, cijena 75kuna: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email