Astrologija i snovi | Vedski jyotish

Astrologija i snovi | Vedski jyotish


Astrologija i snovi

Primjer povezanosti snova i astrologije objasnit ću jednim primjerom. Iz natalne karte Marina bilo je vidljivo da će u ovom životu susretati žene iz prošlog života koje je ostavio, ali ujedno je morao sa Saturnom rastaliti svoja stara stajališta i pripremiti sebe za stvarnije odnose. Kada je sanjao jednu bivšu curu, nije mu bilo jasno zašto jer nije ostavila nikakav dublji trag na njemu. Jungove asocijacije nisu dale odgovora jer snovi su često kao i Sfinga, postavljaju zagonetke. Pošto ona ima Saturna u prvoj kući u znaku Raka tu je očito bila prisutna njegova melankolija koja je inače sinonim za spomenutu kombinaciju i dala mu uvid što mu se događa. Bio je u situaciji gdje mu se mijenjao pogled na odnose i fazu koja je morala trajati kako bi nestale stare predodžbe o odnosima. Nakon niza sličnih situacija san mu se obraćao kroz astrološke kombinacije. Nedavno mu se pojavila bivša partnerica u snovima. Nije razumio zašto, pogledao je tranzite i na dan sanjanja Ketu koji simbolizira prošlu karmu i Venera koja simbolizira ljubavnog partnera u muškom horoskopu su bili tu noć unutar jednog stupnja. Jasno mu je bilo da je san simbolički neriješen emocionalni odnos. Mogli bi se sada zaustaviti na tome, ali san ima dublju poruku. Marin je znao da ona ima jakog Lava u natalnoj karti i da je ona bila simbol njegovog oca jer Lav je nosioc oca i autoriteta u astrologiji. No, to je bio simbol lošeg odnosa s ocem. Marin je bio momentalno u situaciji u kojem mu je posao išao lošije i zbog slabog Sunca ili slabije funkcije oca falilo mu je odlučnosti. S jedne strane, možemo reći da se radi  o neriješenom prošloživotnom odnosu, ali to je samo vrh piramide, mi moramo iz svake veze iščitati one emocije koje smo projicirali u bivše partnere kako bi mogli shvatiti sadašnji odnos.
Marin je znao da mu je falilo odlučnosti u životu kao i u zadnje vrijeme, od nediscipline pa do smanjenja rada na sebi i neodlučnosti (slabo Sunce). San ga je upućivao na njenu kombinaciju (Saturn-Mars u Lavu) nemilosrdno donošenje odluka koje nekada moraju takve biti ako želimo rješavati teške probleme. Primjerice, sazviježđa u jyotishu koja vladaju putevima kojima idu indijski sveci ustvari su nemilosrdna sazviježđa ili kombinacije. Kako ćete izdržati stoički teške trenutke bez jakih borbenih kombinacija?
Njegova situacija je bila tim teža jer su ga obrasci neodlučnih roditelja lako vraćala u stanja nepokretanja. San je imao i nastavak. U slijedećem trenutku sna bivša partnerica plače i Marin joj pomaže. Marin je vidio da san govori  o obrascu uloge spasitelja, točnije, san je govorio o dramskom trokutu, ili tri glavne arhetipske uloge u zaljubljivanju: Progonitelj, Žrtva i Spasitelj. Sigurno se pitate kakve veze imaju odluke i odnosi? Velike, jer arhetip ljubavnika ili ljubavnice se pojavljuje u snovima kada ne donosite odluke i onda vam nesvjesno plete kombinacije u kojima vas kroz ljubavni trokut tjera da donosete odluku između jednog ili drugog partnera. Sretna okolnost Marina što je ovu situaciju vidio u snovima prije realizacije i mogao je djelovati a bit je vidjeti da se snovi služe različitim asocijacijama pa tako i astrološkom jer planete su samo simboli nesvjesnog u procesu u službi našeg osvještavanja.

Pročitaj  Zreli odnosi ili što očekujemo u četrdesetimaAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email