BIRANJE VREMENSKIH LINIJA Svaka jaka misao i emocija koja, ako opstaje duže vre…

BIRANJE VREMENSKIH LINIJA

Svaka jaka misao i emocija koja, ako opstaje duže vremena i to kod većeg broja ljudi formira stvarnost koja će biti slika tih i takvih misli i emocija. Sada imamo situaciju u kojoj je veći dio svijeta izuzetno zabrinut, uplašen, a neki su i u stanju panike od očekivanog najcrnjeg scenarija pandemije, a to je desetkovanje čovječanstva u većem ili manjem omjeru. Ako takav kolektivni oblak (ne)svjesnog potraje, onda on formira vremensku liniju koja će vrlo realno postojati i u kojoj će se poslije izvjesnog vremena naći svi oni koji slično razmišjaju, osjećaju odnosno rezoniraju sa takvim crnim scenarijem.
S druge stane, istovremeno formira se druga vremenska linija u kojoj ova pandemija završava vrlo brzo, sa minimalnim posljedicama po čovječanstvo i stvari se čak poboljšavaju na ekonomskom, finansijskom i svakom drugom planu, nakon ovog privremenog zaustavljanja normalnih životnih tokova u svijetu. Oni koji rezoniraju sa ovakvim, nazovimo ga „sretnim“ ishodom, bliže su da pređu u takvu vremensku liniju koja se također sada formira. I tako redom. Formira se i treća i četvrta i peta vremenska linija sa različitim budućim događajima na toj liniji.
Sada sjednite i zapitajte se: sa kojom vremenskom linijom vi rezonirate? Šta u sebi trenutno najviše imate? Šta vi mislite kako će se ovo završiti? U ovisnosti od toga šta vi lično mislite kako će se dalje stvari razvijati, ovisit će u kojoj vremenskoj liniji ćete nastaviti živjeti. Ovisno od toga koja osjećanja su trenutno dominantna kod vas, također ovisi koju vremensku liniju ćete odabrati.

Eto, upravo iz tog razloga je sada toliko bitno da se očistimo od negativnih stavova i nepoželjnih osjećanja, odnosno da iz svog energetskog kruga izločimo sve ono što nije za naše Najveće Dobro. Ovo govorim prije svega iz svježeg iskustva rada s ljudima zadnjih dana. Dok radimo tretmane na čišćenju upravo ovih negativnih stavova i osjećanja, vidim koliko uplašenosti i straha izlazi iz njihovih čakri, koliko im je mentalno tijelo opterećeno teškim mislima i brigama, a o emocionalnom tijelu da i ne govorim. Emocionalno tijelo izgleda kao pravi „roller coster“ gdje su osjećanja uzburkana i skaču posvuda gore dole, nekontrolirano, od blage zabrinutosti do teške panike i straha za preživljavanje. A upravo to je ono što više ne smijemo imati u svom energetskom polju. Jer time magnetski privlačimo budućnost koju ne želimo za sebe i svoju porodicu.
I sada je valjda jasnije zašto toliko dugo pišem i upozoravam da je sad najvažniji rad na sebi, da čistite sve što vidite da nije za vaše Najveće Dobro jer vi svojim „unutarnjim sadržajem“ formirate svoj „vanjski život“ i blisku budućnost. Sjetimo se da je Tesla rekao: novi svijet gledajte samo u terminima energije, vibracije i frekvencije

Pročitaj  Minoan eruption - Wikipedia

Sad je na vama – odlučite u kojoj vremenskoj liniji želite živjeti od sada? Odaberite! A onda počistite sve unutarnje prepreke da biste se mogli držati toga što ste odabrali. Jer uzalud je ako izaberete sretan ishod ovog scenarija, a s druge strane, cijelo vaše biće vibrira iz sebe strah, sumnju, zabrinutost i rezigniranost. Vaša vibracija će vas neumitno odvući u onaj kolektivni oblak nesvjesnog koji je upravo indentičan onom što vi sami u sebi imate. Svaki događaj i vaša rekacija na taj događaj prilika su da produbite znanje o sebi i svijetu u kome živite.

Zato ste i došli u ovaj život, da kao duša steknete iskustvo bivanja u materijalnom svijetu. Jedan dio sticanja tih iskustava su i učenje o odabiru vremenskih linija i prelaska iz jedne u drugu. Na kraju, jedino što je važno jeste to šta ćete postići i uraditi sami sa sobom tokom ovog života, vanjski događaji uopšte nisu bitni, čak ni kad su u pitanju događanja koja obuhvataju cijeli svijet. A to je zato što je najbitnije koliko ćete kao duša podići nivo svoje Svjesnosti jer jedino dosegnuti nivo Svijesti je ono što se prenosi iz života u život. I to je taj konačni rezultat koji se broji i uvažava kada završite ovu inkarnaciju. Znam da vam je to teško prihvatiti kao činjenicu. Ali, što više shvatate i usvajate stav da ste duša koja će otići sa ovog svijeta da bi opet otišla u neki drugi, to će vam onda biti lakše da stvari promatrate na pravi način.

Pročitaj  Kako stvoriti ono što DOISTA želite?

I, da se vratimo naslovu teksta – pri odlučivanju za vremensku liniju, u kojoj ćete odsad živjeti, samo jedan savjet – birajte mudro, dakako!
Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email