Bolesti kroz jyotish i odnose

Bolesti kroz jyotish i odnoseBolesti predstavljaju psihičko sazrijevanje, a ljubavni gubici mogu izazvati ozbiljne fizičke poremećaje. U jyotishu postoje kombinacije koje donose smrt partnera. Primjerice, u praksi sam imao nekoliko žena i muškaraca kojima su umirali partneri. Neki partneri imaju takvu moć kritike da od nje partner umre. Nekoliko slučajeva ovakvih karta pokazuju koliko odnosi mogu biti otrovni.
 Također, spolne upale ili miomi i ciste nastaju kad se osjeća jaka ljutnja prema partneru. Vatra solarnog pleksusa ili kritika (Animus) ako je jak kod žene onda ona uništava vodu ili ženske organe.
Primjerice, u radu s jednom osobom nikako joj nije bilo jasno zašto joj se javljaju upale reproduktivnih organa. Kroz razgovor je uvidjela jaku mržnju prema svom mužu koju je uspjela riješiti mnogim razgovorima nakon ovog uvida. Ipak, ono na što je morala u budućnosti pripaziti jest njen jaki Animus koji se pretvara u demona jer je neosvješten i koristila ga je za kontrolu jer se teško spuštala u emocije. Saturn u četvrtoj pokazivao je hladnoću majke i nemogućnost da izrazi ženski princip koji se pretvara u drugi spol ili  kontrolu, tj. neosvješteni Animus. Kritiku i pravila, te moraliziranje predstavljaju njenu kontrolu, ali i teškoće pri uspostavljanju dubljeg emotivnog odnosa.
Drugi primjer je obrazovana žena koja je voljela neosvojive partnere. Imala je odlične veze, ali ona je mirne veze zvala dosadnima jer je njen otac, kao dominantna figura, cijeloj obitelji nametnuo uvjerenje: uspjeh i ljubav su jedno.
Majka joj je prenijela inferiornost ženskog principa dok je muški princip bio superioran. Upravo su takve ljubavi danas najpopularnije.  To su odnosi koji se temelje na osvajanju koje stvara derivat, ili seksualnost osvajanja. Iako takve veze donose jaku strast, one su prepune emocionalnih povreda koje mogu stvoriti rak jajnika, a kod te osobe se tako i dogodilo nakon spoznaje prevare partnera.
Seksualnost osvajanja je jedina seksualnost koju poznajemo, ona je jedino priznata, ali bolest spolnih organa pokazuje da muškarci i žene odbacuju svoj muški ili ženski princip. Kod ove žene tek je pad u smrtnu bolest doveo do spoznaje da su dionizijske veze dobre samo radi iskušavanja vlastitih granica i mogućnosti, ali svaki pokušaj da takvu vezu pretvorimo u tradicionalnu završava s ovim ili sličnim bolestima koje napadaju muški ili ženski princip.
Treći primjer je muškarac kojemu je žena bila dominantna. U njegovom slučaju pojavio se problem s prostatom koja simbolizira muškost i nemogućnost da ju izrazi. On je ostao dječak koji nije prihvatio svoju muškost i odluke žene su pokrivale njegove slabosti. Njegov majčinski kompleks, koji je projicirao na ženu, donio je bolest.
Puno je primjera, ali ovi mali uvidi mogu vam pomoći da pokušate  vidjeti  dublje razloge svojih bolesti i izbjegnete pojednostavljene dijagnoze.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Subota – Odličan dan za emocijeAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email