"BUDHIN MIR" Sada je najteže ostati miran jer se situacija zateže do …

"BUDHIN MIR"

Sada je najteže ostati miran jer se situacija zateže do kraja i ide ka svom vrhuncu. Zato je naš zadatak broj 1 – održavati mir u sebi što je duže moguće tokom svakog dana. Čim primjetimo da smo uznemireni. treba se odmah zaustaviti i ispitati svoje misli i osjećanja. Šta nas je to upravo uznemirilo? Kad to ustanovimo, "porazgovarati sa sobom" i potom rastočiti uzrok uznemirenosti. Dajmo sami sebi kontra argumente od onih koji su bili uzrokom naše uznemirenosti i nemira.
Vrlo korisno je ući u meditaciju za one koji je prakticiraju. Ništa bolje ne smiruje um i srce od ulaska u taj "prostor" u kome sve misli postepeno nestaju i ostaje samo čisto postojanje. Dobro je raditi tehniku svjesnog disanja. Oni koji nalaze utjehu u molitvi, neka se mole. Ako prakticirate afirmacije, učinite to. Šta god da je vaša praksa smirivanja, sada je maksimalno prakticirajte. Sljedećih nekoliko dana nailazi novi talas jakih kosmičkih, energetskih i duhovnih upliva na naše opće stanje, Zato budite posebno budni za stanje svog organizma, pratite svoje misli i emocije i onda ih mijenjajte ako su one uznemirujućeg karaktera.

Sve što sada radimo, mislimo i osjećamo treba biti posvećeno jednom cilju – stvaranju trajnog, dubokog mira u nama. Jer, jedino mir i razumijevanje situacije u kojoj se nalazimo će nas spasiti od većih životnih potresa, od gubljenja kontrole nad svojim postupcima, od zapadanja u paniku i pravljenja pogrešnih poteza. Kad god bih prije imala takve periode uznemirenosti, uvijek bih se sjetila onog što sam sama nazvala "Budhin mir " i pred očima mi je bila slika Budhe koji sjedi ispod drveta i ostaje neuznemiren na sva vanjska uznemirenja i napade. Nađite i vi neki svoj simbol tog dubokog unutarnjeg mira i neka vam služi kao podsjednik da se trebate odmah vratiti u svoj unutarnji mir, kad god ste u turbulentnoj situaciji.

Pročitaj  COREY GOODE O PREDSTOJEĆIM KOSMIČKIM DOGAĐAJIMA I ZAŠTO JE TOLIKO VAŽAN RAD NA S...

Dakle, bez obzira dokle ste došli u stvaranju tog trajnog, unutarnjeg mira, sada je čas da mu se još više posvetite i da ga produbite. Mir u nama stvara mir u našoj okolini i tako utičemo na svijet samim svojim unutarnjim stanjem. To je još jedan razlog da prakticiramo Mir.

Namaste!
Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Utočište je mjesto za sve one koji tragaju za fizičkim, mentalnim,emocionalnim i duhovnim zdravljem. Radim energetske tretmane, intuitivnu dijagnostiku tijela i duše,kao i mjesto stanovanja koje takodjer čistim od negativnih upliva.
No Tab Selected
Pročitaj  FREKVENCIJA JE SVE...Virus covid ima vibraciju od 5.5 hz i umire iznad 25.5 h...
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email