Demonsko u nama je nepoznavanje suprotnog pola u nama

Demonsko u nama je nepoznavanje suprotnog pola u nama Kada vizualiziramo arhetipske slike i stavljamo ih na mjesto onoga što mi zovemo stvarnost, jasno je da dolazi do transformacije onoga što promatramo jer ono što vidimo samo je odraz arhetipova i njihove snage. Čovjek opsesivno vjeruje da ono što vidi je istina.  Viđenje arhertipova u sebi predstavlja alkemijski proces kao metafora transmutacije u kojoj se nečista duša mijenja u usavršenu dušu.
Velika je zabluda onoga što mi mislimo da jesmo. Arhetipovi poput Anime podsvjesne žene u muškarcu i Animusa podsvjesne slike muškarca u ženi  koje kroz vizualizacije možemo koristiti uvelike mogu promjeniti značenje muško ženskih odnosa, ali mi ovo ne smatramo ozbiljno pa su nam ljubavne veze opterećene teškoćama gdje smo potpuni strani sami sebi. Ono što vidimo samo je jedan mali dio onoga što iz sebe projiciramo pa je imperativ svakog od nas da spoznamo i okrenemo se svojim projekcijama stvarnosti u kojima se skriva prava biti stvarnosti. Naime, kada bi muškarac htio biti više žena u pogledu osjećaja i obratno kada bi žena mogla osvjestiti muškarca riješili bi se tiranije onog drugog u nama. Svak i čovjek koji nema sređene odnose pati za onim drugim u sebi. Nek omete se toga riješiti. Odluke da se ne bavite više odnosima doista su površine jer to je nemoguće. U rečenom kako ćete to učiniti svatko od vas samih mora to otkriti ali jedino s čime se bavite jest spoznaja ovih polariteta. Priče o jednoj ženi da je samo žena kao i muškarac da je muškarac su glupa ali na njima se dobro zarađuje a ove obrasce ljidi dčiejfe jer su uhodani u način života. Priječi na drugu strani veliki je otpor jer se susreće te s onim što zovete zlo. Tlo je ono što ne poznajete a to je drugi pol u svakome. Ne možete za ovaj prijelaz potrebna je velika senzibilnost da bi se shvatila bit, ali ako vas zanima što je prosvijetljenje onda je to spoj muškog i ženskog.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut
 
Nikola Žuvela

Pročitaj  Četvrtak – Natprirodna veličinaAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email