Dokazi jyotisha i dogmatizam znanosti

Dokazi jyotisha i dogmatizam znanostiK. N. Rao, jedan je od najvažnijih jyotisha, a svoju je popularnost stekao  dokazima jyotisha kroz tisuće primjera. Danas posjeduje 100 000 natalnih karta koje se u njegovoj kartoteci mogu provjeriti odnosno dokazati istinitost jyotisha. 186 nobelovaca, potpisalo je dekret protiv astrologije iako se malo tko od njih htio pozabaviti ovom temom. Niti jedan nije htio kontaktirati Raoa iako su indijski znanstvenici izgubili parnicu na Vrhovnom sudu u Indiji 2002.g. kada su htjeli dokazati da je jyotish magijska metoda.
Nije to ništa čudno za znanost. Ona zna da meditacija i ayurveda u nizu znanstvenih istraživanja daju rezultate u prevenciji zdravlja, ali korporacijski i državni ideološki mehanizmi, prejake su spone pogotovo u obrazovanju koje predstavlja skladište dogmatizma i izostavljanja dokaza. Koliko su tvrdi u svojim stajalištima uzrokuje nastanak mnogih pokreta i duhovnih tehnika koje su preplavile Zapadnu hemisferu. Čak i psihoterapija liječi određene bolesti, ali dogmatizam je potpuno isti kao u srednjem vijeku.
Rao je poslao znanstvenicima dokaz kako Saturn i Jupiter utječu na rođenje djeteta i samo tom jednom metodom, a ima ih više, dokazao je točnost ove metode u više od 80 posto slučajeva. Mnogi znanstvenici su se oglušili na te dokaze, kao i mnoge druge što se tiče istočne misli i metodologije koja stavlja čovjeka u centar ako želimo rješavati probleme. Primjerice, znanost negira meditaciju, te yogu kao preventivnu metodu, iako imamo dokaze na utjecaj mozga pri meditiranju ili utjecaj yoga asana, na organizam. Istraživanja su napravili magnetskom rezonancom, CT-om, EEG-om, EKG-om i dr.
Ekstremost ‘znanstvenih metoda’ ljudima je otkrilo da se mogu liječiti nekonvencionalnim metodama, a kroz tisuće konzultacija upoznao sam ljude koji su ovim metodama uspješno izlječili sami sebe od neizlječivih bolesti.
K.N. Rao se dobro upitao što se skriva iza nobelovskih nagrada i ekstremnosti u stavovima da a priori odbijaju bilo kakva istraživanja u tom smjeru. U konačnici, Nikola Tesla nije dobio Nobelovu nagradu. To me znači da znanost ne vrijedi,vali svaka ideologija i nametanje apsolutnog mišljenja je pogubna. K.N. Rao osnovao je fakultet u Indiji koji je zadnjih 20 godina sa svojim tisućama studenata je modernizirao jyotish i izgubljene djelove jyotisha pokušavaju obnoviti jer su Englezi 150 godina vladavine osim silovanja i ubijanja Indijaca su u jednom trenutku zabranili uvoz soli i 30 milijuna ih je zbog toga umrlo, također, uništili su većinu znanja Ayurvede, jyotisha i ostalih važnih spisa.
Velika datoteka K.N. Rao-a kojom je dokazao svoje tvrdnje na sudu je otvorena i pozvani su znanstvenici da utvrde činjenice, ali, budimo realni, ego i ideologija su pravilo života, a ne slučajnost.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Arhetip kuće što nam govori o našoj duši?Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email