Dolazi li nam vrijeme promjene?

Dolazi li nam vrijeme promjene?Vrijeme oko 500 godine n. e. je bilo najmračniji period Kali juge i cijelog ciklusa od 24.000 godina. Povijest potvrđuje točnost ovog starog izračunavanja indijskih rišija i bilježi rasprostranjenost neznanja i patnje kod svih naroda u tom periodu.
Od 499 godine n. e. na ovamo, Sunce je počelo  napredovati prema velikom centru, a intelekt čovjeka je postepeno počeo se razvijati. Za vrijeme od 1.100 godina Kali juge u usponu koje nas dovodi do 1.599 godine n. e., čovjekov intelekt je bio toliko zatvoren da nije shvaćao elektricitet – Sukšmabhuta, fine stvari kreacije. U političkom svijetu također, uopćeno govoreći, nije bilo mira ni u jednom kraljevstvu.
Poslije tog perioda, kada je stogodišnji prijelazni sandhi Kali juge prerastao u efekte jedinstvene sa slijedećom Dvapara jugom, čovjek je počeo primjećivati postojanje finih materija, pančatanmatra ili atribute elektriciteta. Politički mir se također počeo uspostavljati. Godine 1899. završetkom perioda od dvjesto godina Dvapara Sandhija, periodom promjena, prava Dvapara juga koja traje 2.000 godina započinje i dat će čovječanstvu istinsko razumijevanje elektriciteta, njegovih svojstava kao i znanja poput kvantne fizike koji nam objašnjavaju važnost energije.
Ukratko, vrijeme koje je pred nama donosi velike promjene, a jasno je da raspadanje ekonomskog sustava kakvog poznajemo zahtjeva i velika raspadanja društvenih slojeva jer je na snazi proces emocionalnog i intelektualnog sazrijevanja. Ekonomski sustav kakvog poznajemo se raspada, a ono što zovemo današnjom svjetskom krizom jest raspad koji se događa u sjevernim zemljama, gdje postoji već svjesnost da dalje više ne možemo.  Stvari možemo gledati kroz jyotish i učenja Veda ili ga možemo promatrati ekonomski kroz brojke. Sustav kakvog poznajemo može preživjeti izmišljanejm novih ratova koji omogućavaju preživljavanje kapitalizma i plasman priozvoda u uništene zemlje što su radili naši susjedi preko bare ili dubokom transformacijom društva i dolaskom pravednijeg sustava. Nemiri će biti neminovni, a svjesnost da sustav u kakvom smo živjeli više nema šanse daje mogućnost. Svijest ljudi se podigla, Dvapara juga nudi promjenu, a koliko ćemo je iskoristiti vidjet ćemo u slijedećem razdoblju koje donosi kraj sustava kakvom smo poznavali.
Nikola Žuvela
nikola@vedski-jyotish.net

Pročitaj  Utorak – Ne postoji emocionalni uspjeh bez racionalne inteligencijeAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email