Eros uznemirava obrasce | Vedski jyotish

Eros uznemirava obrasce | Vedski jyotish


Eros uznemirava obrasce

Kako bog Eros može prouzročiti razdor? Tako što uznemirava stare obrasce zakona i reda, te na taj način stvara put za novi život. Erosova snažna potencija nadilazi pravu seksualnu strast. U alkemijskom smislu, njegova je “božanska vatra” uvjet za samootkrivanje sebe. Duboko iskustvo ljubavi često pokreće unutarnju potragu, pa ima dvostruku vrijednost, pokretanje zaljubljivanja ali i spoznaje. Književnost nudi mnoge primjere, od kojih je možda Danteova ljubav prema Beatrice najpoznatija. U našim životima, velika ljubav obično označava važnu točku preokreta u našem razvoju. Takva ljubav se pojavljuje kao čin neizbježne sudbine.
Mi doživljavamo aspekte ljubavi koji daju život i one koje donose smrt ljubavi jer izgubiti se u ljubavi je neka vrsta smrti, smrti čistog egocentričnog postojanja. Eros označava novu fazu u evoluciji.
Kako seksualni bog Eros može prouzročiti razdor? Tako što uznemirava stare obrasce zakona i reda i na taj način stvara put za novi život. Erosova snažna potencija nadilazi pravu seksualnu strast.

Pročitaj  Saturn i Jungovo tumačenje

Narudžbe knjiga, cijena 75kuna: nikola@vedski-jyotish.net

 Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email