Opis

U sklopu ove prakse stavit ćemo naglasak na aktivaciju dubokih mišića uz same kosti i kralježnicu, kao što je psoas, da bi gradili potporu tijelu iznutra prije nego što krenemo sa vanjskom ekspresijom pokreta.
U kratkom uvodnom dijelu Iva će obrazložiti način disanja, kretanja i obrazce povezivanja daha i pokreta koji će nam pomoći da u praksi aktiviramo upravo te duboke mišiće i tako postignemo bolju kvalitetu stabilnosti.
Praksa će biti u znaku balansa. Njima ćemo se poslužiti kako bi osjetili tu unutarnju snagu te istražili i osvijestili kvalitetu uzemljenja kroz stopla, dlanove, podlaktice.
Vodi: Iva Mertić
Nakon dugogodišnjeg bavljenja jogom, Iva Mertić je od 2009. certificirana učiteljica joge, a po struci diplomirana književna komparatistica i profesorica fonetike. 2012. završava 500 satnu, naprednu obuku za učitelje u Om yoga school te postaje RYT 500. kao i Yoga Kids TTC po metodi Rainbow kids yoga.
Veliki izvor znanja i inspiracije na dosadašnjem putu joga prakse bili su joj Snježana Vukas, Sandra i Marco Bianco. Radionice s priznatim joga učiteljima (Paul Dallaghan Adam Rinder, Katiza Satya, Jadranko Miklec, Neil Barker, Duncan Wong, Twee Merrigan, David Swenson, Gabi Božić, Meghan Currie, Janet Stone, Sadie Nardini, Leslie Kaminoff, Prasad Rangnekar) dodatno su obogatile njenu praksu.