Opis

DOĐITE NA CIKLUS BESPLATNIH IDIS LAB PREDAVANJA U CENTRU ZA MINDFULNESS IDIS!

Zanimaju vas teme mindfulnessa, emocionalne inteligencije, meditacije, empatije, kvalitetnije komunikacije? Želite saznati više o tome kako se nositi s nepodržavajućim mislima i emocijama, kako razviti kvalitete koje će vas osnažiti u nošenju s teškoćama i stresom, te koji su to mehanizmi koji nam pomažu živjeti kvalitetan i ispunjen život?

Pozivamo vas na ciklus besplatnih jesenskih IDIS LAB predavanja u Centru za Mindfulness IDIS, petkom od 18-19:30h:

1. predavanje: 18.10. „Zašto meditirati?“, dr.sc. Ivan Stublić
2. predavanje: 25.10. “Kako i zašto regulirati emocije?”, dr.sc. Petar Jerčić
3. predavanje: 8.11. “Kako se nositi s mislima koje nas sputavaju?”, mag.psych. Hrvoje Prahin
4. predavanje: 22.11. “Prihvaćanje sebe – osnova osobnog rasta i razvoja”, mag.psych. Marijela Vučičić

1. IDIS LAB predavanje
VRIJEME: Petak, 18.10. 2019. u 18-19:30h
TEMA: “ZAŠTO MEDITIRATI?”
PREDAVAČ: Ivan Stublić, doktor filozofije i MBSR instruktor
OPIS: Otkrijte što je meditacija, kakve vrste meditacija postoje, po čemu se meditacija razlikuje od razmišljanja, moralnog djelovanja ili molitve i zašto ju je važno vježbati. Razmišljanje i empirijsko istraživanje su primarne metode suvremene filozofije i znanosti, dok su s druge strane molitva, vjera i praktičko moralno djelovanje primarne metode religije. Meditiranje uključuje bitno drukčiju metodu i iskustvo od razmišljanja ili vjere. Zbog ove razlike meditacija donosi i neke sasvim specifične dobrobiti. No ciljevi i postupci meditiranja i sami su drugačiji u različitim meditacijskim tradicijama. Stoga je cilj ovog predavanja otkriti također i osnovne specifičnosti glavnih meditacijskih metoda.

2. IDIS LAB predavanje
VRIJEME: Petak 25.10.2019. 18:00-19:30h
TEMA: “KAKO I ZAŠTO REGULIRATI EMOCIJE?”
PREDAVAČ: Petar Jerčić, dr.sc. računalnih znanosti i znanstveni istraživač psihofiziologije
OPIS: Emocije se smatraju jednim od glavnih faktora koji utječu na ljudsko ponašanje i donošenje odluka. Ono se uvelike poboljšava kada svjesno preispitamo emocionalna stanja u kojima se nalazimo tijekom donošenja odluka. Regulacijom emocija kroz osvještavanje svojih obrazaca ponašanja dobivamo slobodu izbora, dok kroz poticanje pozitivnih emocija otvaramo mogućnost za donošenje boljih odluka u životu. Pri tome nam mindfulness metoda pomaže da postanemo svjesni svojih emocionalnih stanja, te da te iste emocije reguliramo umjesto da ih potiskujemo.

3. IDIS LAB predavanje
VRIJEME: Petak, 8.11.2019. od 18:00-19:30h
TEMA: “KAKO SE NOSITI S MISLIMA KOJE NAS SPUTAVAJU?”
PREDAVAČ: Hrvoje Prahin, psiholog i psihoterapeut
OPIS: “Ja nikad ništa ne uspijevam”, “Trebala sam napraviti više”, “Sigurno misli da sam neznalica” – ovakve i slične misli utječu na naše osjećaje i ponašanje, te nas sputavaju u tome da živimo život punim plućima. Saznajte kako ih možemo prepoznati i kako se lakše s njima nositi putem tehnika Bihevioralno-kognitivne psihoterapije.

4. IDIS LAB predavanje
VRIJEME: Petak 22.11.2019. u 18-19:30h
TEMA: „PRIHVAĆANJE SEBE – OSNOVA OSOBNOG RASTA I RAZVOJA“
PREDAVAČ: Marijela Vučičić, psihologinja i psihoterapeutkinja
OPIS: U predavanju ćemo se upoznati s osnovnim konceptima i metodama Geštalt psihoterapije. Naučit ćemo što je to paradoksalna teorija promjene i zašto je potpuno prihvaćanje sebe osnovna točka rasta i razvoja. Doznat ćemo koja je uloga osobne odgovornosti u stvaranju prostora slobode u kojem možemo svjesno raditi izbore koji su za nas dobri. Govoriti ćemo i o važnosti rada u „ovdje i sad“ i o istraživanju odgovora na pitanja „kako?“ i „što?“, nasuprot onom klasičnom „zašto?“ – a time ćemo pokazati i poveznice ovog pristupa s metodama mindfulnessa.

MJESTO: Ivana Stožira 5, Zagreb (blizu Filozofskog fakulteta)

ULAZ BESPLATAN!

*OBAVEZNO PRIJAVITE* svoj dolazak i NAZNAČITE DATUM i PREDAVANJE za koji se prijavljujete putem messengera ili na: centarzamindfulness@gmail.com

IDIS LAB je platforma u kojoj putem predavanja i radionica dublje istražujemo teme vezane za mindfulness, stres, emocionalnu inteligenciju, neuroznanost, empatiju i ostale teme koje nam pomažu da živimo osviješten, kvalitetan i ispunjen život. IDIS LAB okuplja stručnjake i istraživače iz navedenih područja u svrhu kontinuiranog produbljivanja znanja i iskustava koja nam pomažu da svjesno živimo život kakav želimo.

Centar za Mindfulness IDIS
Mobitel: 098 908 3405
Web: https://mindfulness-idis.hr/
Mail: centarzamindfulness@gmail.com
FB: http://www.facebook.com/centarzamindfulness/
FB event: https://www.facebook.com/events/457660801625938/
Youtube: Centar za Mindfulness IDIS