Opis

POP-UP festival za razvoj emocionalne inteligencije (EQ) dece i svih onih koji rade sa decom i vole decu, održava se na inicijativu i prema konceptu organizacije Six Seconds u saradnji sa UNICEF u više od 150 država.

Ove godine, u organizaciji Agencije za edukaciju “New Level” Ivane Kuzmanović , Gradska opština Vračar i pokrovitelja, dečji EQ festival organizovaće se drugi put u Srbiji. POP-UP festival održaće se u Beogradu 20. novembra 2019. na Međunarodni dan deteta. [Program Festivala je na karaju ovog teksta]

■ Ulaz slobodan ■

Dečji POP–UP Festival održava se povodom i u čast Međunarodnog dana detata i Konvencije prava deteta, koji predstavljaju temelje za izgradnju sveta u kojem će svako dete moći da raste slobodno, sigurno, i živi ispunjen život. U tom pravcu čovečanstvo se kreće već stotinama godina, ali, nažalost, još je daleko od toga. No, pomaci su napravljeni i rezultati primetni.

U toku Festivala, deca i svi oni koji rade s decom i vole ih – roditelji, vaspitači, učitelji, nastavnici, bake i deke, dobijaju priliku da prisustvuju interaktivnim predavanjima o važnosti emocija, o emocionalnoj pismenosti, o ispoljavanju, komunikaciji, jasnoći, povezivanju, blagostanju i pravima deteta. U prilici su da iskuse vežbe, tehnike i alate od suštinske važnosti za razvoj emocionalne inteligencije, koja je, sve više postaje jasno, odgovorna za osećaj smisla, životnosti, uspeha i ljubavi u životu svakog pojedinca.
Kako je svako učenje lepše i lakše kroz igru, organizvan je zabavni program, uz predstavu, muziku, crtaće i slatkiše.

Učesnici: osim Ivana Kuzmanović – Life Coach – Pisac, učestvuje još oko 50 volontera (uskoro objavljujemo listu)… lista onih koji će volonterski doprineti da ovaj Festival bude maksimalno edukativan, zanimljiv, zabavan… raste iz časa u čas i mi ćemo je ovde dopinjavati… i, više od trideset dragocenih volontera #EETT.

* Mališane čekaju slatkiši i baloni, a odrasle radost otkrivanja novih pristupa i strategija za izgradnju boljeg mesta za svu decu sveta.

Zahvalni smo sponzorima koji će podržati Festival

■ Program POP-UP festivala:

– 10.00 – otvaranje Festivala – organizatori i pokrovitelji ovog događanja čestitaće Međunarodni dan deteta i podsetiti na Prava deteta iz Konvencije Ujedinjenih nacija. Takođe predstaviće i osnovni cilj i misiju ove jedinstvene akcije usmerene na razvoj emocionalne inteligencije kod dece i svih onih koji vole decu i rade sa decom

– 10.20 – insert iz predstave “Mali Princ” u izvođenju Sandre Arsenijević

– 10.30 – pa sve do 18.00 časova, u velikim salama opštine Vračar biće postavljeno 15 stanica na kojima će dečji vozić praviti svoje male pauze na ovom emocionalnom putovanju

Na svakoj od ovih stanica i odrasli imaju priliku da otkriju nove spoznaje o svojim osećanjima kao i o načinima rada sa decom u ovoj temi:
1. – Stanica pisane reči – “Moja mašta može svašta”
2. – Muzička stanica – “Šta osećam dok slušam”
3. – Likovna stanica – “Oboji me srećom” – crtanje i bojenje u funkciji razvoja emocionalne inteligencije – mr Aleksandra Lekic
4. – Stanica znanja – “Pošiljka zahvalnosti”
5. – Stanica zdravlja – “Boja – zdrava hrana – dobra osećanja
6. – Vijugava stanica – “Osećam bez blama i srama”
7. – Stanica Emoji – “Imenuj osećanje” – volonteri EETT
8. – Stanica na plaži –“Moćni okeanski talas” – volonteri EETT
9. – Stanica prava i obaveza –“Pravila me štite” – volonteri EETT
10. – Stanica granica –“(Ne) slažem se i (ne) želim” – volonteri EETT
11. – Moja stanica – “Ja sam jedinstven” – volonteri EETT
12. – Stanica hrabrosti – “Tri pitanja za hrabrost” – volonteri EETT
13. – Istraživačka stanica – “Misija radoznalosti” – volonteri EETT
14. – Stanica otkrivalica – “Gde se stvaraju osećanja” – volonteri EETT
15. – Stanica bezbednosti – “Semafor” – volonteri EETT

– 11.30 – na svakih sat vremena projekcija kratkog crtanog filma i razgovor o osećanjima