Opis

Energetsko, duhovno potovanje in voden ogled doline bosanskih piramid v Visokem
Z dr. Semirjem Osmanagićem
29. 10. do 01. 11. 2019 – jesenske počitnice

Srečanje s starodavno energijo iz preteklih časov, ki je shranjena na redkih krajih Zemlje: orgonska energija, Teslovi skalarni valovi, torzijska polja, naravni magnetizem …

Torek – dne 29.10.2019 Odhod na potovanje
Odhod iz Ljubljane ob 22.00 uri izpred parkirišča Dolgi most, ob 22.50 uri iz Novega Mesta in ob 23.40 uri iz Brežic. Sledi nočna vožnja preko Zagreba, Slavonskega Broda v smeri Sarajeva.

Sreda – dne 30.10.2019 Kamnite krogle, tuneli Ravne, Park Ravne2 in tumulus
Zgodaj zjutraj bomo prispeli v kraj Zavidoviči. Po jutranji kavi, se bomo sprehodili po čarobni soteski v gozdu, kjer se nahajajo kamnite krogle. Sledi krog spoznavanja z glasbeno kopeljo. Na avtobusu bomo kasneje med vožnjo pogledali barvne diapozitive o kamnitih kroglah po svetu in njihov namen postavitve. Pot bomo nadaljevali v Visoko, kamor bomo prispeli zgodaj dopoldne. Po zajtrku nas bo vodnik odpeljal na Belvedere (Vidikovac), od koder se nudi lep razgled na dolino bosanskih piramid. Nato se bomo odpeljali do prazgodovinskih podzemnih labirintov Ravne. Koncentracija negativnih ionov, ki čistijo atmosfero od bakterij in virusov je tam nekaj desetin višja od povprečne, kar razloži blagodejni učinek na naše telo. Visoka prisotnost negativnih ionov povečujejo tudi prisotnost kisika v krvi in možganih. Celice se lahko ponovno obnovijo in prevzamejo svojo funkcijo. Vodniki nam bodo razložili način gradnje tunelov, ki so jih ustvarile pretekle civilizacije. V tunelih bomo med drugim videli runske napise, podvodna jezera in megalitne kamne K1, K2 in K5, kjer bomo imeli krajšo meditacijo. V leseni hiši, ki stoji poleg vhoda v tunele, bo kasneje možen nakup knjig in video kaset o piramidah, ki so avtorsko delo Dr. Semirja Osmanagića ter ustekleničeno, čisto vodo iz tunelov. Nato bomo obiskali muzej pred tuneli, kjer so shranjene arheološke izkopanine. Po kosilu, ki ga lahko po želji zaužijete v manjših restavracijah ob tunelu, sledi ogled novega »Arheološkega parka Ravne2«. Sprehodili se bomo po kamnitih labirintih z visoko vrednostjo energije in si ogledali geomantijske kozmograme vklesane v skale, ki jih je izklesal g. Marko Pogačnik. Vodnik nas bo nato odpeljal do polkrožnega hriba tumulusa v vasi Vratnica, ki ima visoko energijsko vibracijo. Po razlagi se bomo predali meditaciji pospremljeni z glasbo. Proti večeru se bomo odpeljali v hotel, kjer nam bodo pripravili večerjo ter imeli prost večer za pogovore. Sledi nočitev.

Četrtek – dne 31.10.2019 Tuneli Ravne, piramida Meseca in Sonca, Sarajevo
Po zajtrku, se bomo odpeljali do podzemnih labirintov Ravne. Nekaj časa se bomo zadržali v »zdravilni sobi« in »sobi vode«, odšli na meditacijo v »sobo orbov« (imenovano po številnih orbih, ki se zadržujejo na tem mestu in jih je možno fotografirati), med hojo pogledali podzemni izvire vode ter imeli ne vodeno meditacijo in glasbeni koncert v »Zdravilni sobi«. Ustavil se bomo tudi ob megalitu K5. Če bo kdo želel oditi iz labirinta po prvi uri, ga bom lahko odpeljala ven. Nato se bomo z vodnikom odpeljali na ogled piramide Meseca, prekrite s prastarimi, masivnimi betonskimi ploščami. Sledi kosilo v lokalni restavraciji ob reki Fojnici. Po kosilu se bomo zapeljali do S strani piramide Sonca, do katere se bomo povzpeli peš. Vodnik nam bo razložil namen gradnje prastarih betonskih plošč in kamnov kamnite strele, s katerimi je pokrita. Po ogledu, nas bodo taksiji odpeljali pod vrh piramide Sonca. Na vrhu, do katerega se bomo povzpeli peš, bo krajši glasbeni koncert in meditacija. Meritve na vrhu piramid so pokazale, da je intenzivnost energije 50 procentov večja od običajne. V razdalji 4,5 m so znanstveniki izmerili žarčenje ultra zvoka, ki izhaja navzgor v koncentriranem snopu in ima 28 kHz. Proti večeru se bomo zapeljali v Sarajevo na Baščaršijo Imeli bomo prosti čas za večerjo in nakupe spominkov. Sledi povratek v hotel in nočitev.

Petek – dne 01.11.2019 Sarajevo z bosanskimi stečki, Baščaršija in tuneli Ravne
Po zajtrku se bomo odpeljali pred Zemaljski muzej BiH v Sarajevu, pred katerim so v parku postavljeni originalni bosanski stečki. V obdobju od 10. do 14. stoletja so jih ustvarili bogumili, ki so takrat živeli na tem področju. Med vožnjo bomo na avtobusu pogledali barvne diapozitive o življenju bogumilov. Lokalni vodnik nas bo nato odpeljal na panoramski ogled Sarajeva. Oglede bomo nadaljevali peš po Baščaršiji, kjer nas bo seznanil z zgodovinskimi objekti v centru mesta. Do odhoda bo dovolj prostega časa za kosilo in nakupe spominkov. Nato se bomo odpeljal v Visoko v tunele Ravne. Tu se bomo zadrževali v večjih prostorih in ob megalitu K5, kjer bomo imeli meditacijo. Možna fakultativna meditacija v »Orgonski sobi«, kjer je 100% prisotnost orgonske energije. Sledi vožnja proti domu. Ob postankih bomo izvajali vaje Feng Shui, za boljšo prekrvavitev meridijanov. Prihod v Ljubljano predvidoma okoli polnoči.

Cena potovanja znašaj 195 € pri udeležbi najmanj 40 potnikov. V primeru, da je prijavljenih manj potnikov kot 40, je cena potovanja 205 €. Možnost plačila na dva obroka (september in oktober). V ceno potovanja je vključen avtobusni prevoz z dvema voznikoma, vse cestnine, cestne pristojbine in parkirišča, osnovno nezgodno zavarovanje, 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu s 4* v Sarajevu, eno kosilo, spremstvo slovenskega vodnika. V ceno potovanja so že vključene vse vstopnine za vodene oglede arheoloških objektov s strokovnim vodstvom vodnikov po programu: Belvedere, 3 x vstop v podzemne tunele Ravne, ogled muzeja in parka »Ravne2«, tumulus, S stran piramide Sonca z betonskimi ploščami in njen vrh, piramida Meseca, glasbeni koncerti in meditacije ter vodstvo po Sarajevu z lokalnim vodnikom.

V ceno ni vključeno dodatno zdravstveno zavarovanje Coris, večerja v hotelu na dan prihoda (8 € na osebo), doplačilo za enoposteljno sobo (15 € na noč), ostali obroki preko dneva, vožnja s taksijem na vrh piramide Sonca (5 € na osebo) in fakultativna meditacija v »Orgonski sobi« z doplačilom 3 €. Za vegetarijance bo posebni meni. Riziko odpovedi potovanja v višini 11 €, ki se plača ob prvem obroku. Z nami potuje g. Iztok Vonča, ki bo imel s seboj Kirilijanovo kamero za slikanje bio-polja, oziroma avre. Udeležba je po vaši želji.
Potovanje organizira Turistična agencija Jereb d.o.o., Trg OF 13, (Poslovni center Metropol), 1000 Ljubljana, GSM 041 833 088; En:jereb@jereb.si; www.jereb.si

Pisne prijave zbira Irena Jarc, prof. ped., Trnovče 16, 1225 Lukovica. En:irenajarc9@gmail.com GSM 031 670 392 www.mandala.si
Dolgoletna sodelavka Dr. Semirja Osmanagića in organizatorka njegovih predavanj v Sloveniji.

Prisrčno vabljeni!

Popotniški pozdrav,
Irena

Brezplačna predavanja dr. Semirja Osmangića v SLO:
* 17.10.19, 18.00 do 20.00 ure – Knjižnico Izola, Ulica Osvobodilne fronte 15, 6310 Izola

* 21.10 19, 18.00 do 20.00 ure – Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica, Partizanska cesta 22, 1380 Cerknica

Dr.Semir Osmanagić: http://www.piramidasunca.ba/bs/
Njegove brezplačne knjige: http://www.alternativnahistorija.com/