Opis

Shakti znači snaga. Shakti je elementarna, urođena, pokretačka snaga u svima nama. Ona je osnovna gradivna struktura sveta u kojem živimo i kreativna sila koja čini tkanje naših života. Svi je posedujemo.

Šta je meditacija? Koje sve vrste meditacija postoje? Koliko su efikasne i koje su dobrobiti? Zašto da praktikujem meditaciju i za koju od tehnika da se opredelim u moru svega što se danas nudi? Šta je meditacija sa mantrom i kako ona funkcioniše? Šta nauka kaže o ovoj metodi? I da li mi je i zašto potrebna obuka ili učitelj na tom putu?

Ova i druga pitanja ćemo pokrenuti i rasvetliti sve nedoumice, konfuzije i nejasnoće koje se kriju iza ovog pojma na BESPLATNOM PREDAVANJU 31. oktobra u 19h. Prijave su OBAVEZNE na tel. 069/4933820 ili preko poruka naše stranice.

O SEMINARU:
Seminar Shakti meditacije je jedan od načina za našu svest, da iskusi dubinu tišine sopstvene prirode. Meditacija je jedno od prirodnih stanja, sem budnog, spavanja i sanjanja, iskustvo polja energije, inteligencije i kreativnosti, mesto spokoja. Shakti meditacija nam donosi te kvalitete u svakodnevno iskustvo. Shakti meditacija je jednostavan i prirodan alat koji nam omogućuje svakodnevno i lako povezivanje s neograničenim izvorom snage u nama. Taj izvor snage su još drevni jogijski spisi i mudraci opisali kao najdublji vid našeg postojanja, božansku iskru u nama, koja ima sve znanje, istinu, ljubav i blaženstvo, a koja je naša prava i istinska priroda.
Na vikend radionici dobićete svoju ličnu mantru i naučićete sve što treba da znate o meditaciji da se možete, nakon kursa, upustiti u svoju samostalnu, svakodnevnu praksu.

Brojna naučna istraživanja su dokazala da meditacija pomaže:
 u otpuštanju stresa i negativnih emocija;
 značajno deluje na poboljšanje psihičkog i fizičkog zdravlja pa samim tim i na povećanje opšteg nivoa energije i poboljšanje kvaliteta celokupnog života;
 donosi bistrinu uma, snaži pozitivan pogled na svet i lični osećaj sreće;
 razvijajući unutrašnje zadovoljstvo i sreću postajemo privlačniji i ljudi se jednostavno osećaju dobro u našoj blizini;
 više nismo uzdrmani malim stvarima – ostajemo centrirani i u miru;
 povećava koncentraciju i fokus pa sve zadatke rešavamo s manje napora, brže i efikasnije;
 meditacija je takođe prolaz do viših nivoa svesti.

Osim meditacije na radionici se uče dodatne tehnike koje nam pomažu kod akutne ljutnje ili besa, depresije, anksioznosti i drugih neprijatnih emocija, kao i tehnika disanja kojom dovodimo telo i um u balans.

Datum seminara: 2-4. novembar
Satnica: subota 17-19h, nedelja 10-12h, ponedeljak 18 – 20h
Kotizacija za seminar: 84 evra
Prijave OBAVEZNE na ticinica@gmail.com, na tel. 069/4933820 ili preko poruka naše stranice.

Predavač: Tijana Radić, sertifikovana instruktorka joge i učiteljica Shakti meditacije
Tijana je završila istruktorsku obuku za stresmenadžment programe na bazi tehnike disanja, meditacije i joge u okviru internacionalne The Art of Living organizacije 2010. god. u Bad Antogastu na Švarcvaldu i od tada je vodila brojne seminare, radionice i javna predavanja u Srbiji i na Purdue univerzitetu u Vest Lafajetu u SAD-u.
2013. u Internacionalnom joga centru u Bangaloru u Indiji, Tijana je završila program Vedske mudrosti gde je učila o ajurvedi – nauci o zdravlju, o sanskritu – jednom od prvih jezika na planeti, o mantrama – zvucima visokih pozitivnih vibracija, o vastu – vedskoj nauci o građenju, meditaciji i jogi…
2016. je u istom tom centru u Bangaloru dobila zvanje sertifikovanog instruktora joge.
Brojne obuke i seminari koje je pohađala od 2008. god. u Nemačkoj, SAD-u i Indiji prethodili su dobijanju svih pomenutih sertifikata.