Glavni problem neshvaćanja astrologije

Glavni problem neshvaćanja astrologijeOdnos planeta često je zamršen, ne znamo zbog čega je nekada karta toliko čitka, a nekada potpuno zamršena. Odgovor, naravno, pronalazimo u samoj osobi koja nam otkriva komplicirani ili jednostavni karakter. S druge strane, neki događaji su lako predvidljivi u natalnoj karti, a neki potpuno zamršeni, kao da ima više utjecaja i više vanjskih čimbenika. Primjerice, neke karte ovise o zemlji u kojoj ste rođeni, načinu shvaćanja svijeta i osobama s kojima živite. To obično znači da u osobi nije započeo proces individuacije, da je rađanje osobnosti daleka i astrologija je za takve ljude neupotrebljiva, ona je više kao zabava jer informacije koje dobiva samo su predikcije datuma, prave informacije ne može prihvatiti, odnosno to je onda magijsko tumačenje. Nismo još došli do psihološkog tumačenja i to je današnji najveći problem astrologije. Astrolozi ovakvim osobama pogode neke događaje, ali dugotrajno, to neće biti slučaj jer osoba odbija prihvatiti nesvjesno, ona koristi samo informacije da bi zadobila prednost naspram drugih.
U Indiji, jyotish savjetnik odbija ovakva savjetovanja. K.N. Rao kao jedan od najpoznatijih jyotisha koji je modernizirao jyotish pogledao bi osobu i odbio savjetovanje jer je vidio da dobivene informacije osoba neće koristiti pravilno. Neki bi rekli da to nije u redu, ali jest, ayurveda govori da davanje hrane dvjema osobama može u drugoj osobi izazvati bolest. Ako deset osoba primjenjuje meditaciju jedna osoba će sigurno imati loše simptome i doista je za tu osobu štetna meditacija. Problem je što živimo u svijetu koji želi generalizacije, a natalna karta govori o procesu indviduacije, važnosti duševnosti. Zato je astrologija za budućnost jer ona govori o psihološkim sadržajima duše. Primjerice, Saturn je za mnoge nosioc karme, ali psihološki on pokazuje mjesto gdje ste nemoćni, gdje je vaša Sjena i u tom području ćete stvarati najviše krivih predodžbi. Kada ćete dugoročno raditi na tom problemu malo pomalo ćete shvatiti kako je to bilo mjesto procesa individuacije. Kolektivno bi se podigli do razine treće čakre siromaštvo bi nestalo jer čovjek spomenutim procesom budi princip samoodržanja kojeg svi imamo u sebi. Teško je to opisati jer većina živi u kolektivnoj hipnozi i ova znanja su neupotrebljiva. Naime, većina živi klasična općeprihvaćena bježanja od problema kroz bolesti, ratove i krize. Važnost astrologije u procesu individuacije koju je koristio i Jung ostati će otvorena samo za one pojedince koji žele razumjeti i zato je ona poziv za hrabre i odvažne duše spremne za kontradikcije unutar svoje duše i pokušaja da se te suprotnosti spoje.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Srijeda – Suza za neostvarenim željamaAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Srijeda – Pripazite na oštrinu
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email