Hologram i planete djeluju unutar čovjeka

Hologram i planete djeluju unutar čovjekaKvantna fizika, kao i Jungova psihologija, tvrde da živimo u hologramu, a indijska filozofija to zove jednom rječju maya ili iluzija. Planeti se ponašaju kao projekcije ili ono što Jung zove arhetipovi, praslike koje su žive i dinamične sve dok postoji neki naš neriješeni problem. Kada ga osvjestimo, energija se povlači u nas same. Patanjdjali, prvi komentator yoge prije 2300.g., smatra da kada čovjek spozna objekt, nestaje razlika između subjekta i objekta i stapamo se s jednim u nirbidja samadhiju. Nirbidja znači bez klica, a klice su arhetipovi, praslike i naše karmičke navike.
  Ako tu konstataciju prenesemo u našu priču o hologramu onda moramo objasniti što on znači za fiziku. Znanstvenik Aspect i njegovi suradnici 1982.g. su otkrili da su pod određenim okolnostima subatomske čestice kao npr. elektroni, u stanju da momentalno prenesu informaciju jedan drugome bez obzira na to koliko su jedan od drugog udaljeni. Apsolutno nije bitno da li se radi o razdaljini od 10 metara ili 10 bilijuna kilometara. Na neki način jedna čestica u svakom momentu zna što druga čestica radi. Problem sa ovim poduhvatom je taj da on ruši Einstenovu postavku u koju se dugo vjerovalo tj. da ne postoji ništa brže od brzine svjetlosti. Putovanje brzinom većom od brzine svjetlosti probija vremenski zid i normalno je da ova teorija mnoge plaši jer ruši uvriježena razmišljanja o materijalnom svemiru koji kao takav ne postoji osim kao polje energije. David Bohm, profesor fizike, smatra da ti nalazi potvrđuju kako objektivni realitet ne postoji. Usprkos tome što nam se ovaj univerzum čini da je materijalne prirode, on je u biti samo jedna fantazija, odnosno hologram gigantskih proporcija. Tehnički rečeno, hologram je ako se jedna ruža prepolovi i onda izloži laserskom snopu svjetlosti, svaka polovina će još uvijek sadržavati sliku cijele ruže. I tako ako bi onda opet prepolovili ove dvije polovine, svaki komadić filma će sadržavati manju, ali ipak originalnu sliku cijele ruže. Za razliku od obične fotografije, svaki dio holograma sadrži sve informacije koje posjeduje cjelina. Na jednom svom dubljem nivou, sama realnost je u svojoj biti jedan super-hologram u kome prošlost, sadašnjost i budućnost simultano egzistiraju.
   Stoga, planete ili projekcije nisu sudbina, već neosviješteni koncept koji vlada nama sve dok mi ne promijenimo percepciju, a za to je potrebno puno vremena kako bi napustili masku koju smo stvorili o sebi. Ovaj proces izgleda tako da smo razlomljeni na mnogo zamršenih arhetipova ili holograma koji su ustvari jedno, ali put do tih dijelova sebe je alkemijski proces. Prekinete vezu i vi osjetite jaku bol i tako se iznutra pokreće proces u kojem tek sada možete vidjeti jedan drugi dio stvarnosti koji vam je izmicao iz pogleda svakodnevnog života. Tada se suočavate s time da volite projekciju ili sliku stvarnosti, ili osobe i osjećate bol jer se srušila slika ili svijet pred vama. Niz tih zavjesa kako otpadaju ili bolova koje doživite ustvari stvaraju malo pomalo put prema pravoj stvarnosti ili dokidanju projekcija. Tko na taj način promatra život, taj je na putu otkrivanja sebe.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Obrazac pandemije i kakve ima sličnosti s obrascima u obitelji?Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email