Izbori i postoje li oni uopće u pogledu znakova?

Izbori i postoje li oni uopće u pogledu znakova?Ono što čovjek doista želi jest naredba društva pod krinkom slobode. Čovjek se uživljava u mogućnost izbora, održavajući privid slobode, a bira uvijek ono što društvo odobrava ili neodobrava uvjeravajući sebe da to doista želi.
Znak u kojem se osoba rodi stvara percepciju kako i na koji način osoba traži autoritet izvana i na koji način se zaljubljuje. 
Općenito gledajući, autoritet ili društvo oblikuje ono što želimo, pogotovo u ekonomiji, a iza onog što želimo, kupujemo ono što nam je unaprijed određeno da je poželjno. Tako biramo partnere na osnovu ove slike, a ne na bazi ljubavi. Zato je ljubav isključena iz društvenog života, voli se ono što nam je rečeno da je ljubav, a ne ono što ljubav zaista jest.
Bilo da ste rođeni u jyotishu u znaku Raka koji se povinjuje onom društvenom ili ste rođeni u znaku Jarca, pa uzimate ono što je željeno od društva kroz ambiciju. Jedan i drugi igraju igru da vole i žele ono što im je izvana rečeno, ali kroz različite uloge. Iznutra postoji Jastvo ili atman kojeg ne priznajemo u sebi, pa on postaje obično vanjski autoritet u obliku društva gdje većina postaje rob osjećaja u kojem vlada utjecaj društva ili autoriteta ili osjećamo odsutnost tog autoriteta. Jedna i druga opcija nije nikada u ravnoteži jer potvrdu sebe tražimo izvana u izmišljenoj projekciji da ispunjenje dolazi izvana. Ako ste rođeni u znaku Raka u jyotishu, vi tražite ispunjenje u ljubavi na način da vas neki partner izvana pokrene i kada se to dogodi Rak se osjeća zarobljenim i bez mogućnosti da djeluje. Svoj odabir Rak sad ne voli i optužuje drugu stranu za oduzetu slobodu koju nije htio ni na samom početku prilikom ‘slobodnog izbora’. Strijelac bira avanturu, a onda ostaje pogođen i pokušava moralizirati jer vlada dharmom ili naravnim zakonom skrivajući svoj avanturizam. Škorpion se okreće strasti i tajnim vezama pa se čudi kako mu veze nisu trajne.
Birate li zaista ono što vam je već nametnuto a onda to zovete lošom srećom? Stvari zaista stoje sasvim drugačije iako sumnjate u ovo što čitate zapitajte se koliko ste uspjeha imali sa stavovima kojima se sada klanjate a koliko da zaista promotrite svoje probleme.
 Nikola Žuvela
Jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Petak – Odbaciti nepotrebnoAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email