Izgovori, izgovori… Situacija pritiska, stvar je hitna, a mi nikako da sjedne…

Izgovori, izgovori…

Situacija pritiska, stvar je hitna, a mi nikako da sjednemo i sa sobom porazgovaramo. Stalno izbjegavamo sebe pogledati. Ego se brani da nije stigao, da ne zna, da nisu uslovi ispunjeni, da nas drugi ograničavaju, itd…
Sve to što nam naš um i ego serviraju, naravno, nije tačno.

Izgovora je koliko hoćete. I mogu biti ne znam kako "opravdani", ali oni i dalje ostaju to što jesu – izgovori da ne uradimo ono što je potrebno. Zato, umjesto da se žalite što već mjesecima ili godinama trpite istu situaciju, konačno pođite u sebe i pogledajte koje to vaše uvjerenje ili osjećaj koči razrješenje situacije.
Pri tom znajte – nikad to nisu drugi ljudi, vanjski uslovi, nemogućnost ovog ili onog.
UVIJEK JE DO NAS I SAMO DO NAS!.
Pitanje je lične hrabrosti koliko smo spremni suočiti se sa sobom i svojim manjkavostima te potom zavrnuti rukave i riješiti se svojih nedostataka odnosno blokada.
Vremena nema previše, što više otežemo, život nam sve više klizi iz ruku i jedna loša situacija rađa još jednu, pa još jednu…
Dužina perioda lošeg življenja je direktno ovisna o dužini našeg otezanja i vremenu potraćenom na traženje izgovora da opravdamo sebe i svoj nerad na sebi.

Pročitaj  " Pronašli su hiljade čudnih artifakta ! " SEMIR OSMANAGIĆ prvi deo

Zato, u zadnje vrijeme imam nulti stepen tolerancije prema svakom tko mi kaže da je nešto nemoguće riješiti i da je, eto, osoba sve učinila, a situacija se i dalje nije promjenila. To naprosto nije tačno. To samo znači da osoba ne želi da pogleda u sebe i promjeni se. Kad se počnemo mijenjati iznutra i situacija se na vani počne mijenjati…
Jeste li spremni izbaciti izgovore iz vašeg života ili ćete ih i dalje tražiti i usvajati kao opravdanje da ne učinite baš ono što treba i što već cijelo vrijeme osjećate da trebate uraditi, samo nemate još hrabrosti?
Ako je tako, zamislite život kakav ćete imati NAKON što poduzmete neophodne korake. To će vam biti odličan motiv i podstrek da to uradite. Sretno u popravljanju sebe!

(prevod slike ispod): Onaj ko je dobar u pravljenju izgovora, rijetko je dobar za bilo šta drugo! Benjamin Franklin
Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Pročitaj  VAŠA VIBRACIJA - NAJVAŽNIJE ORUĐE za idealni život (Iz jedne transmisije...) D...
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email