Izgubiti romantičnost

Izgubiti romantičnostKada volimo i kada se susrećemo s razočarenjima u vezama, teško je ni primjetiti kako putem nestaje romantičnost. Ipak, budućnost veze ovisi o tome hoćemo li ponovno otkriti romantičnost. Naime, kada dođe vrijeme nerazumijevanja bili neprihvaćanja različitosti, gubi se romantičnost i ona na kraju iščezne, a tada ljudi kažu da više nikada neće biti u vezi ili nikome više otvoriti svoje srce.
To je faza odrastanja, a koliko će ona potrajati ovisi o stupnju razvoja para koji mora uvidjeti složenost emocija i nemogućnost da se odnos tumači kroz crno -bijeli filter. Jasno da je nakon godina razočarenja romantičnost sladunjava slatkorječivost, ali snovi usmjeravaju osobu prema razvoju ljubavi. Stoga, onaj tko je završio s fazom imanja i tko je osvijestio da muka ovog života postoji radi razvijanja ljubavi, taj zna da raditi na romantičnosti nije stvar slobodnog vremena već put kojim jedino može ići. Kada zen majstor promatra cvjetove trešnje, on osjeća romantičnost kao svrhu u kojoj ne smije postojati vezanost, već samo bivanje u sadašnjosti. To je vrhunac romantičnosti.  Potrebno je biti hrabar priznati lažna očekivanja u odnosu, koja su čisto posjedovanje. Potrebno je biti dovoljno savjestan priznati kreiranje vlastitih odnosa i lažnih motiva koji su postavljeni ispred kako se ne bi otkrila prava narav voljenja.
Nikola Žuvela
terapeut i jyotish savjetnik

Pročitaj  Ponedjeljak- Idealizam i odgovoriAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email