Jung i budućnost

Jung i budućnostS obzirom na strašno vrijeme u kojem živimo, podsjeća me na ona mračna stoljeća kada je antička kultura postupno propadala. Sada smo ponovno u vremenu propadanja i tranzicije. Proljetni ekvinocij prelazi iz znaka Riba u znak Vodenjaka, naša apokaliptička epoha sadrži sjeme drugačije, neviđene i još uvijek nezamislive budućnosti… Carl Jung.
Čini se da su prijelazi između eona uvijek bili melankolična i očajna vremena, kao na primjer kolaps Starog kraljevstva u Egiptu… između Bika i Ovna, ili melankolija augustinskog doba između Ovna i Riba. A sada prelazimo u Vodenjaka, za koji Sibilinske knjige kažu: Luciferi vires accented Aquarius acres (Vodenjak raspaljuje divlje sile Lucifera). Carl Jung.
Očito se radi o promjenama u konstelacijama psihičkih dominanta, arhetipova, ili “bogova” kako su ih nekoć nazivali, koje dovode ili prate dugotrajne transformacije kolektivne psihe. Ova transformacija započela je u povijesnoj eri i ostavila svoje tragove najprije u prelasku eona Bika u Ovna, a zatim Ovna u Ribe, čiji se početak poklapa s usponom kršćanstva. Sada se bližimo onoj velikoj promjeni koja se može očekivati ​​kada proljetna točka uđe u Vodenjak.
Jung
Khunrath znači da doba Saturna još nije osvanulo. . . Očito je pitanje: što Khunrath podrazumijeva pod Saturnovom dobom? Stari alkemičari su naravno bili i astrolozi i razmišljali su na astrološki način. Saturn je vladar u znaku Vodenjaka, a sasvim je moguće da je Khunrath mislio na nadolazeće doba, doba Vodenjaka, vodonoše, koje je sada gotovo. Moguće je da je mislio da će se čovječanstvo do tog vremena promijeniti i da će moći razumjeti misterij alkemičara.
Jung
Živimo u doba propadanja kršćanstva, kada se metafizičke premise morala urušavaju. . . To izaziva reakcije u nesvjesnom, nemir i čežnju za ispunjenjem vremena. . . Kada je zbrka na vrhuncu dolazi novo otkriće, tj. na početku četvrtog mjeseca svjetske povijesti.
Jung
Pristup sljedećeg platonovskog mjeseca, odnosno Vodenjaka, konstelirao će problem sjedinjenja suprotnosti. Tada više neće biti moguće zlo otpisivati ​​kao puko oduzimanje dobra; morat će se priznati njegovo stvarno postojanje. Taj se problem ne može riješiti ni filozofijom, ni ekonomijom, ni politikom, već samo pojedino ljudsko biće, svojim iskustvom živog duha.
Jung
Krist je zvučao notu “za vrijeme kraja” kada je rekao: “Novu vam zapovijed dajem da ljubite jedni druge.” Jedanaesta zapovijed, jedanaesti znak.
Vodenjak je prikazan kao žena koja drži preokrenutu vazu. Žena preokrene vazu i iz nje izlaze dva toka vode, rijeka života i rijeka ljubavi, a te dvije riječi, život i ljubav, dvije su riječi koje utjelovljuju tehniku ​​doba Vodenjaka; ne oblik, ne um, nego život i ljubav.
Krist je došao u Ribama kako bi nam savršeno pokazao što bi bilo naše konačno postignuće kada smo povezali to dvoje zajedno, ribu, simbol druge osobe, ribu Avatar, i ribu koja pliva u materiji, simbol ljudskog bića u inkarnaciji.
Njegujmo vodenjački duh neodvojenosti, ljubavi, razumijevanja, inteligencije, oslobođeni autoriteta, izvlačeći iz svakog ljudskog bića koje sretnemo ono najbolje što je u njemu.
U svijetu se pojavljuju skupine muškaraca i žena posvuda koji se bore sami sa sobom kako bi bili uključeni u svoje misli, jer će u doba Vodenjaka nacije kakve sada poznajemo morati otići; nacije koje se bore za sebe i za ono što žele, nacija protiv nacije, njegovanje domoljublja koje je često gajenje mržnje.
Volim razmišljati o Vodenjaku kao o “znaku Ivana Krstitelja” U jednom pogledu napuštamo Ribe, a u drugom se krećemo prema eri kada će doći Spasitelj svijeta. I kako na doba Vodenjaka gledamo kao na znak Ivana Krstitelja, tako možemo gledati na sebe na vlastitim poljima gdje god bili. S obzirom na kozmičku sliku, čineći sve što možemo učiniti u ovom trenutku, ispunjavamo funkciju Ivana Krstitelja i pripremamo put za taj izvanredni događaj koji će se dogoditi pojedinačno kada će Spasitelj svijeta ponovo izaći i čovječanstvo naučit će sljedeću veliku istinu i iskoračiti naprijed i gore. Bailey.
Više o ovom izvornom tekstuZa dodatne podatke o prijevodu potreban je izvorni tekst
Pošalji povratne informacije
Bočne ploče

Pročitaj  Četvrtak – Snaga i upornostAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Dani vikenda – što me osnažuje?
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email