Jung o astrologiji

Jung o astrologiji“Naša suvremena znanost ima svoje korijene u astronomiji. Danas čovjeka  vode psihološki motivi, ali nekada se smatralo da ga vode zvijezde… ono što mi zovemo psihološki motivi na neki način povezano je s pozicijama planeta.”  … C.G. Jung, 1929.
“Očito da  astrologija mnogo toga može ponuditi psihologiji, a manje je jasno što psihologija može ponuditi svojoj starijoj sestri. Koliko ja mogu procijeniti, čini mi se da je astrologiju korisno uzeti u obzir…posebno za  psihologiju ličnosti. «Carl G. Jung
“Astrologija kuca na vrata naših sveučilišta. Astrologija nije samo praznovjerje, ona sadrži i neke psihološke činjenice i ona je od velike važnosti. Astrologija ustvari, nema nikakve veze sa zvijezdama. To je 5000 godina stara psihologija drevnih vremena i srednjeg vijeka. ” C.G. Jung u pismu L. Oswald, 8. prosinca 1928. godine i objavljen u Pismima Jung, 1. dio, 1973.g
“Kada sam proučavao astrologiju, ja sam je više puta koristio u konkretnim slučajevima … Ako je to mudro i koristi, onda je ona korisna u slučajevima kada je nejasna i nerazumljiva struktura osobe. Pogotovo pruža iznenađujuće uvide u unutrašnjost osobe. Maksimalno ograničenje uporabe astrologije u čovjeka predstavlja: nedostatak širine i nerazumijevanje samog pojma astrologije … Nema sumnje da astrologija danas cvijeta kao nikada do sada, ali je još uvijek nedovoljno istražena, iako se vrlo široko koristi kao koristan alat, ali samo ako se koristi mudro, a ako se koristi od strane nekoga s ograničenim ili pretjerano racionalnim pogledom na život, ne može biti od koristi “C.G. Jung. pisma, dio 2, 1951 – 1961, stranice 463-464, pismo od Robert L. Kroonu, 15. studenoga 1958.

Pročitaj  Kako je Animus zarobio modernu ženu?Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email