Jupiter/Pluton – budi alkemičar svog života


Nakon Marsa i Saturna, sada se Jupiter i Pluton druže na istom stupnju i to će potrajati do 7. travnja. Ovaj se susret događa u prosjeku svakih 13 godina, stoga je vrlo rijedak, a samim time još jedan od pokazatelja dubinskih promjena u društvu te kolektivnoj svijesti.

Posljednji put ovaj je aspekt bio na snazi krajem 2007. u znaku Strijelca, pa neka događanja koja će se odviti danas mogu biti podudarna s onima tada.

Svi astrološki pokazatelji koji traju unatrag godinu dana, ponajviše od početka ove godine sugeriraju da se nalazimo na važnoj prekretnici, kako na globalnoj razini, tako i na onoj osobnoj. U prilici smo odlučiti što i kuda dalje? I zato smo morali malo usporiti, suočiti se, vidjeti…

Želimo li živjeti u skladu sa svojom istinom? Raditi za osobno i opće dobro ili ćemo spas i zadovoljstvo tražiti u prolaznim postignućima bez vrijednosti?

Jupiter spada u red najvećih zodijačkih dobrotvora. On širi, oplođuje, donosi dobre prilike. No kad je izazvan, prouzročit će i gubitke zbog lakomislenosti i nepažnje.

Pluton je zadužen za sve ono što je duboko pohranjeno u našoj podsvijesti, za podzemlje, za ono što leži ispod površine, a što je dobro osvijestiti, transformirati kako bi se osjećali oslobođeno od neuroza, frustracija, strahova i tjeskobe. Kad je izazvan postaje okrutan, destruktivan i ruši sve pred sobom.

Spoj Jupitera i Pluton u prvi plan ističe pitanja moći, kontrole, ambicije, težnje prema uspjehu. Hoćemo li u tome biti podržavajući prema sebi ili drugima ili pak okrutni, pohlepni i bezobzirni?

Nešto se mora otpustiti, razgraditi, uništiti da bi se stvorio prostor za daljnji rast, učenje i napredak.

Omogućuju nam da posijemo novo sjeme i njegujemo taj novi početak, ulažemo u njega, strpljivo čekamo da se trud oplodi, da iz sjemena izraste plod.

Pročitaj  Pomrčina Mjeseca u Škorpionu – magija dubinske transformacije

Jeste li svjesni osobne moći, te sposobnosti da utječete na stvaranje svog života, na svoju stvarnost?

Ili ste previše usmjereni na ono što se događa oko vas i uzimate stvari zdravo za gotovo?

Nitko nam ne kroji sudbinu, baš nitko, unatoč svim ovim okolnostima u kojima se nalazimo.

Da, ne možemo promijeniti te okolnosti, ali možemo sebe u njima, način na koju rukujemo sobom i svojim životom u ovim danima suženog kretanja kada je socijalna interakcija uglavnom svedena na društvene mreže, aplikacije i mobitele.

Sada je dobro posijati sjeme, odnosno postaviti namjeru.

Je li ti jasno što želiš?

Imaš li cilj pred sobom?

Možeš li na trenutak zaboraviti na sve oko sebe i upitati se, što mi zaista treba da bi bilo bolje, ne samo danas, već i u neposrednoj budućnosti.

Možeš li se na trenutak odmaknuti od straha, panike, tjeskobe?

Možeš li zaustaviti pitanje – što ako? Što ako što? To pripada budućnosti koja se još nije dogodila.

Možeš li se upitati što danas mogu učiniti da bude bolje?

Pomoći sebi. Pomoći drugima. Usmjeriti svijest na ono što mi čini dobro.

Odmaknite se od sebičnih, gramzivih osoba, teretnih vijesti, svega što vam krade energiju.

Obogatite svoj intimni prostor ljudima koji vas bude i motiviraju.

Moguće je da u narednim danima dođe do nekog pomaka nabolje. Do nekih mjera, odluka, spoznaja koje će nam olakšati funkcioniranje u ovim zahtjevnim danima.

Samo se nemojte bojati. Strah nagriza naše stanice, ulazi u svaku poru našeg tijela, paralizira ga. Dugoročno vodi i u bolest.

Pročitaj  Saturn kreće direktno! Nema više guranja glave u pijesak

Shvatite da je u vama snaga. U vama je moć. Jači ste nego što mislite da jeste.

Promijeni ono što možeš.

I kreni od sebe. Budi uporan i dosljedan, svijet će te pratiti. I stvorit ćeš dovoljnu količinu energije koja će pokrenuti stvari.

Samo nemoj stajati na mjestu (koliko god to paradoksalno zvučalo u ovim vremenima).

Samo nemoj stajati na mjestu.

Što ćeš sada učiniti da bi ti bilo bolje?

Imaš priliku za dubinsku promjenu, pokušaj ju iskoristiti.

Photo by Jakob from Pexels

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email