Jyotish horoskop: Gwyneth Paltrow | Vedska astrologija

Jyotish horoskop: Gwyneth Paltrow | Vedska astrologija


Ovaj horoskop napravljen je za studente Jyotisha (vedska astrologija), točnije, polaznike mog profesionalnog tečaja. Ipak, potrudio sam se približiti brojna značenja i tehničke astrološke podatke i onima koji o Jyotishu ne znaju puno.

Gwyneth Paltrow, slavna američka glumica, rođena je s podznakom u Vodenjaku. Vodenjak, kao 11. znak u zodijaku, predstavlja razvojni stupanj na kojem se trudimo dati svoj doprinos većoj dobrobiti društva. To potvrđuje i njegov položaj zadnjeg zračnog znaka u Zodijaku (iza Blizanaca i Vage), budući da se kao takav odnosi na utjecajne društvene veze koje nam pomažu da ostvarimo svoje najveće želje, a također i na doprinos kojega dajemo društvu u cjelini. Primjenjive odlike Vodenjaka čine Gwyneth Paltrow slobodoumnom, originalnom, pomalo hladnom, ozbiljnom i rezerviranom.
Njezin se Rahu, povezan s filmom, televizijom i drugim elektroničkim medijima, nalazi u 11. kući priznanja i nagrada u konjukciji (yuti sambandha – “združenost”) s dobroćudnim Jupiterom. Jupiter se nalazi u svom Moolatrikona (MT), muškom znaku, Strijelcu, što je iznimno povoljan položaj. Rahu ovdje poprima snažne odlike Jupitera i djeluje vrlo povoljno. U svojim srednjim dvadesetima, Gwyneth Paltrow je postala jedna od najmlađih žena koja je osvojila “Oscara” za najbolju glumicu u filmu “Zaljubljeni Shakespeare” (1998.) i to u svojoj Maha dashi (planetarno razdoblje) Rahua.
U podznaku Vodenjaka, Mars vlada 3. kućom dramske umjetnosti i 10. kućom karijere. On se nalazi u 8. kući u konjukciji s egzaltiranim (EX) Merkurom (egzaltacije predstavlja “stanje velike snage i sreće”), vladarom 5. trikona kuće (“kuće sreće) i 8. kućom, i Suncem, vladarom 7. kendra kućom (“kuće snage”), tvoreći tako više Raja yoga (“visoki, kraljevski položaj”). Ove su Raja yoge vrlo snažne budući da se Merkur nalazi u svojoj vlastitoj kući (OH) u Navamsha karti, u znaku Blizanaca, dok je Sunce ovdje u egzaltaciji (EX), u Ovnu. Također je važno napomenuti da je njezin podznak, Vodenjak, u vargottami (najbolji odjeljak u natalnoj karti), a tako i Rahu i Ketu, te da se Yogakaraka (planet koji u podznaku istovremeno vlada trikonom, “kućom sreće”, i kendrom, “kućom snage”, pa time predstavlja “Najvećeg dobročinitelja”), Venera, nalazi u egzaltaciji (EX), u Ribama.
Čak su četiri njezina planeta u dobrom dostojanstvu (OH, EX, GF) u ovoj najvažnijoj Podjelnoj karti (Navamsha), i stoga mogu dati vrlo snažne rezultate.
Analiza od Chandra lagne (natalna karta od položaja Mjeseca) pokazuje potencijal za veliki uspjeh u dramskoj umjetnosti, i to puno jasnije. Ovdje nalazimo Parivarthana yogu (“Izmjena znakova”) između vladara 1. kuće, Venere (umjetnost), i vladara 3. kuće dramske umjetnosti, Mjeseca (popularnost), koji se nalazi u egzaltaciji (EX), u Biku. Štoviše, vladar 3. kuće dramske umjetnosti, Mjesec, nalazi se u 1. kući u konjukciji s vladarom 11. kuće karijere, Saturnom, Yogakarakom za podznak u Biku. Ovo je klasična kombinacija koja ukazuje na filmske zvijezde – snažan vladar 3. kuće povezan s vladarom 10. kuće i/ili 10. kućom karijere, uz dodatno formiranje Raja yoge.
Ne propustimo uključenost umjetničkih planeta, Venere i Mjeseca, i umjetničkih znakova, Bika i Raka. To pokazuje da će “talent” i “izvedba” na koje ukazuje 3. kuća i vladar 3. kuće ići u umjetničkom smjeru, a ne prema sportu (3. kuća također predstavlja i sport).
Gwyneth Paltrow je postigla svoj vrhunac u karijeri u Dashi Rahu-Mjesec. Mjesec, koji je dao ovakve sjajne rezultate kao vladar Antara dashe (pod-razdoblje), razumljivo potvrđuje ono što smo o njemu ranije rekli.
Isto tako i “dojmljivi planet” (lako “upija” utjecaje planeta s kojim je u kontaktu), Rahu, koji je vargottama, u 11. kući nagrada i priznanja od podznaka, dao je rezultate planeta s kojim je u konjukciji, vladara 11. kuće, Jupitera. Kao što sam rekao, Jupiter se ovdje nalazi u svom Moolatrikona (MT) muškom znaku, Strijelcu, što nam također potvrđuje razlog dobrih rezultata “dojmljivog” Rahua u njegovoj Maha dashi. Ali nepovoljan 6-8 odnos (raspon između astroloških kuća) između položaja Mjeseca i Jupitera, može biti pomalo zbunjujući. Dakako, ako ovdje propustimo postojanje vrlo snažne Mukuta yoge (ova planetarna yoga daruje osobi “krunu”). Pogledajmo pažljivo i vidjet ćemo da se od njezinog Mjeseca u Biku, Jupiter nalazi u 8. kući od njega, u svom Moolatrikona (MT) znaku, Strijelcu, formirajući tako snažnu Mukuta yogu. U slučaju Gwyneth Paltrow, Rahu se nalazi u Jupiterovom znaku, u konjukciji s Jupiterom, tako da se Dasha Rahu-Mjesec zapravo odnosi na “pojačanu” Dashu “Jupiter”-Mjesec. I upravo u tom razdoblju i pod-razdoblju, u kojem su se očitovali sjajni rezultati Mukuta yoge, ona je “okrunjena” za “Kraljicu holivudskih glumica”, primivši “Oscara” za najbolju glumicu u filmu “Zaljubljeni Shakespeare”.

Pročitaj  Srijeda- Sazviježđe prijateljstvaVir članka

https://jyotish-vedska-astrologija.com/

Od 2011. godine profesionalno se bavim Jyotishem (vedska ili indijska astrologija). Moj učitelj Jyotisha je jedan od najpoznatijih američkih jyotishija, Marc Boney. On se ubraja među prve učenike sa Zapada eminentnog živućeg indijskog astrologa, K. N. Raoa (Kotamraja Narayana Rao). U 2016. godini u “Pacific Institute of Vedic Science” (San Diego, SAD), čiji je on pokretač i voditelj, uspješno sam kod njega završio Jyotish školu “The Essentials of Maharishi Jaimini’s Upadesha Sutras” i “Advanced Jaimini Jyotisha”, a u 2019. godini i “Predicting Major Life Events”. Održavam savjetovanja i tečajeve numerologije i Jyotisha. Živim i radim u Zagrebu.
No Tab Selected
Pročitaj  Merkur u Strijelcu – samo iskreno, molim!
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email