Jyotish ljubav shvaća kroz Veneru -ono što nerazumijemo u ljubavi

Jyotish ljubav shvaća kroz Veneru -ono što nerazumijemo u ljubaviOvaj naslov neće se toliko baviti jyotishem koliko onim što zaboravljamo shvatiti u ljubavi kroz mitologiju. Pošto ljudi o ljubavi uče iz onoga što vide od drugog onda malo znaju da ljubav iziskuje borbu i snagu. Primjerice u mitologiji Venera ili Šukra kako je zovu u Indiji znači bistrinu, dakle, ako u ljubavi ne vidite bistro onda nešto krivo radite. Prema mitu, Shukra je ime gurua, koji je bio sin mudraca Bhrigua i njegove supruge Kavyamate. Šukra je oženio božicu Jayanti. Shukra je bio učitelj asura („demona”), dakle, ljubav mora spojiti ono donje u nama što je instiktivno i ono duhovno. Također, da bismo to uspjeli,  Shukra je opisan kao učitelj ratnika Bhishme. Stoga, kako to da planet ili mit govori o ljubavi u kojoj se učimo borbi a to je ono što izbjegavamo shvatiti u odnosu.
Naime, naši snovi funkcioniraju na temeljima mita, Freud je toliko precizno otkrio Edipov kompleks koji opisuje našu civilizaciju i način funkcioniranja odnosa, tako da mit o Šukri ili Veneri govori o dvije stvari. Da bi ste krenuli dalje vaša energija se mora transformirati gdje kombinirate niže ili “demonske” emocije u svrhu ljubavi. Kada želite ljubav bi se borite da je dobijete, a mnogi parovi prestanu se boriti. Ona kao takva je i sebična jer nešto želiš za sebe pa često zaboravimo da ljubav može biti maltretiranje druge osobe. Nekom pošaljete deset poruka tokom dana, nije li to maltertiranje? To je svojevrsna borba čak i nasilje koje radimo u odnosu a da ga nismo svjesni. Na taj način niže impulse usmjeravamo prema višem i u tom neprstanom procesu integriramo sebe.
Položaji Venere u natalnoj karti govori o načinu kako volimo. Mnogi misle da vole više, ali, recimo, ako vam je Venera u Djevici, u svom padu, vi čete intelektualizirati u odnosu i malo ćete davati, više ćete misliti i maštati o ljubavi, a spomenuta borba će potpuno izostati. U mogućnosti ste da maštate i da pišete roman ili skladate pjesmu i imati ćete dojam da možete više u odnosu i da dajete puno, ali u realnosti tomu nije tako. Ustvari, djelujete sa sigurne distance i na taj način tražite sigurnost koja vam je na prvom mjestu i ne izlažete se u odnosu. Stoga, mnogi na sceni koji pjevaju o ljubavi kada im se pogledaju natalne karte upravo imaju taj problem, a to je da više misle da daju i da mogu voljeti a ustvari ne mogu se procjeniti poput većine danas pa to izgleda dosta žalosno, pogotovo jer se astrologija i mitologija ne uzima dovoljno ozbiljno, a druge metode ne nude nikakva objašnjenja. Budite svjesni onoga što dajete kao i činjenice da ćete uvijek u ljubavi biti u situaciji da se za nju trebate neprestano boriti.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Utorak – Novi početakAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email