Kada Saturn kaže kraj seksualnom samokažnjavanju

Kada Saturn kaže kraj seksualnom samokažnjavanjuDa bismo objasnili tvrdnju iz naslova, objasniti ćemo je na primjeru osobe koju ćemo ovdje nazvati Marina. Saturn joj je vladao odnosima koji će donijeti melankoliju kao prvotnu rekaciju na krive životne stavove u odnosu, dok, s druge strane, iz natalne karte je vidljivo da je emocije kompezirala seksualnim vezama i promjenama partnerskih odnosa. U tome je išla do kraja sve do trenutka kada se dogodilo silovanje koje je pokrenulo cijeli proces traume ili uočavanje nepoštivanja sebe. Često u našoj civilizaciji podržavamo čestu promjenu partnera, ali malo smo upoznati s posljedicama koje su vidljive na terapiji i kolike duboke traume izazivaju. Pošto živimo u društvu koje podržava narcistički karakter ili razvojnu fazu djeteta od šest godina, jasno je da su odnosi prepuni nepovjerenja i boluju od konstantnih promjena raspoloženja. Takvo ponašanje izaziva destrukciju koja onda nesvjesno privlači negativni krajnji ishod, ili neku bolest ili spomenuti događaj kod Marine.
Jung je jednom doktoru koji je ismijavao snove rekao da će poginuti s obzirom na sadržaj njegovog sna te da mora odmah prestati baviti se planinarenjem. Dokor je poginuo nakon šest mjeseci. Dakle, možemo slučaj Marine tumačiti igrom slučaja, ali onaj tko bolje poznaje nesvjesno zna da je to nemoguće. Naravno da su takve terapije ispunjenje suzama, ili emocionalnom boli koja oslobađa sva ona prethodna povrijeđivanja, gdje se pokušavalo ispuniti praznina koja se osjećala krivim vezama. Nakon terapija, sporo je došlo do uvažavanja unutrašnjosti ili nesvjesnog. Tako je Marina započela svoj put oporavka i poštovanja sebe. Takav put se ne sastoji od moralnih pravila već uvažavanja svega onoga što naša duša želi, preispitivanje sebe i činjenje onoga što nas jedino može ispuniti koliko god to bilo teško na početku prihvatiti, ali kasnije postaje lijek.
 Ono što mi zovemo karmom ustvari je trik prirode koji nas vodi u fazu nigreda ili crnine. To je Sadhe sati ili Sedam godina tuge. Nekada se taj proces događa kroz gubitak posla, prekid veze, bolest, ili smrt drage osobe ali zagarantirano ćemo proći kroz ovaj proces. Mnogi ga ne shvaćaju, ali upravo u tom Saturnu je skriveno zlato kažu alkemičari, ovdje rastemo i ovdje se rađa individualnost. Prolazak kroz nigredo ili kroz podzemni Had poput Sunca koje ponire na Zapadu ponovno prolazi kroz tamnu nesvjesnu noć da bi se rodilo na Istoku jedini je stvarni proces spajanja onih tamnih emocija kao i onih svjetlih. Shvaćanje ovih prinicipa unutar nas čini nas sigurnim i ispunjenim, jer tu napuštamo narcisoidnost i postajemo odrasli u tome što smo saživljeni sa zakonima svemira. Saturn je Marini pomogao da počne tražiti emocije i osobe koje je poštuju. Takve ljubavi su većini neinteresantne narcisoidnoj većini koja j ena nivou povrjeđivanja. Sadašnja veza je bez povrjeđivanja i s takvom vezom postajemo samozatajni što je u suprotnosti od onoga što nam se prezentira kao život, ali to je početak učenja onoga što zovemo ljubav.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Karmički odnosi i nesvjesni procesi su istoAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email