Kako čvorovi na relaciji Blizanac/Strijelac utječu na našu sudbinu?


Smještaj Mjesečevih čvorova, južnog i sjevernog u astrologiji, kao i u osobnom horoskopu imaju posebno značenje, isto kao i njihovi tranziti. Oni predstavljaju kompas naše duše, odnosno naš sudbinsko putovanje u ovom životu.

Južni opisuje naše poznato mjesto, tu često idemo linijom manjeg otpora, zadržavamo se duže na tim mjestima jer je to naša zona komfora, a on simbolizira i naše karmičko naslijeđe. Često se ti kriju neke slijepe pjege, nešto što ne vidimo dobro, a što je dobro osvijestiti i promijeniti jer nam otežava osobni rast.

S druge strane sjeverni čvor je mjesto naših potencijala i smisao našeg života jest prevaliti taj put od južnog do sjevernog čvora, to je put rasta, osobne evolucije, samoostvarenja, upoznavanja sebe, ali i naše ovoživotne misije.

Tranziti čvorova odvijaju se u retrogradnom kretanju, putuju unatrag, što ima svoju simboliku jer se s njima suočavamo s našom prošlosti, ne samo iz ovog života, već i iz prethodnih. Oni nas podsjećaju koliko su značajne posljedice naših oduka i izbora te osvještavaju štetne obrasce ponašanja koje je dobro promijeniti kako bismo što lakše došli do sjevernog čvora, do spajanja s našim istinskim ja, našom Dušom, izvorom i upoznavanjem vlastitih potencijala koje smo odlučili ostvariti u ovom životu.

Od 5. svibnja čvorovi su promijenili znakove, i iz prostora Raka i Jarca, prešli u dom Blizanca (sjeverni čvor), odnosno Strijelca (južni čvor).

Južni čvor u Strijelcu simbolizira vjeru, ali i naša uvjerenja. Također sve što je povezano s obrazovanjem, obrazovnim institucijama, zakonom, istinom, dalekim putovanjima i inozemstvom sadržano je u ovom znaku.

Ovaj južni čvor potiče nas da preispitamo svoja uvjerenja. Služe li nam, ili nam pak otežavaju napredak. Kakav je moj pogled na svijet? U što vjerujem i koja je moja istina? Izgledno je da ćemo se do 18. siječnja 2022. koliko će se čvorovi zadržati u ovim znakovima više baviti navedenim pitanjima. Moguće je da izgubimo vjeru na način na koji smo dosad vjerovali. Isto tako shvaćamo štetnost nekih uvjerenja koji nas godinama drže u ropstvu. Neki prekidaju započeti studij jer shvaćaju da to nije ono s čim se u životu žele baviti i odlučuju se za nešto drugo.

Pročitaj  Dani pred nama – što je stvarno, a što iluzija?

Dobro je čuvati se samozvanih gurua, duhovnih učitelja koji sebe predstavljaju kao one koji sve znaju i koji će vas učiniti ovisnima o sebi. Pravi učitelj vam preda znanje, alate i pusti vas da se dalje samostalno razvijate i učite. Ne govori vam što da radite, to je nešto što samima sebi trebate reći.

Razvijanjem vjere i otkrivanjem vlastite istine pripremamo se za prelazak u novi teritorij, u nepoznato, a to je područje sjevernog Mjesečevog čvora u Blizancima.

S njim možemo naučiti kako ono što nam se prezentira kao istina i u što vjeruje većina, ono što nam dolazi od medija, nije uvijek prava istina.

Otvorimo vrata svog uma, propitkujmo, postavljamo pitanja, čitajmo, proučavajmo ono što nas zanima, budimo otvoreni i znatiželjni prema onome što se događa i nemojmo stvari uzimati zdravo za gotovo.

Važno je pronaći odgovore koji nas zadovoljavaju. Važno je pokušati implemenirati svoje ideje u stvarnosti, na praktičan način testirati je li ono što vjerujemo doista zaslužuje naše povjerenje

Na djelu se odvija i vrlo važan proces preodgajanja vlastitog uma. Kako promišljati i razmišljati o događajima na način da nam um bude saveznik, a ne da nam svojim negativnim projekcijama ili negativnim mislima otežava rješavanje problema i umanjuje kreativnost.

S ovim čvorovima možemo očekivati i neke nove načine komunikacije i povezivanja s ljudima koji bi se mogli više no ikad odvijati putem raznih aplikacija, društvenih mreža, dakle virtualno.

Sve što je vezano uz prijevoz, transport, kraća putovanja, školovanje, učenje, pisanje, čitanje, susjede, rođake, općenito našu mikro sredinu može biti podložno promjenama.

Sjevernim čvorom vlada Merkur, pa je dobro pratiti kada on ima neke značajnije aspekte i utjecaje jer se tada mogu pokrenuti sudbinski događaji. Konkretno od 18. lipnja do 12. srpnja Merkur će biti retrogradan i izgledno je da nam donosi neka putovanja u prošla iskustva kako bismo razriješili nešto iz prošlosti što nas ometa da idemo dalje.

Pročitaj  Venera u Lavu – neki to vole vruće

Južnim čvorom vlada Jupiter, pa će kontakti između Merkura i Jupitera također biti značajni okidači u otkrivanju misije i sudbine – 30., 31. srpnja; 29. kolovoza; 17. rujna, itd…

Osim toga čvorovi se kreću i vašim osobnim horoskopom i dosta je značajno  koja će područja vašeg horoskopa aktivirati sve do 18. siječnja 2022.

Posljednji put čvorovi su bili tako postavljeni od 13. listopada 2001. do 14. travnja 2003., pa ako se možete prisjetiti koje su teme tada bile značajne, prilično će vam olakšati shvaćanje i razumijevanje onoga što je pred vama.

Image by derGestalterCottbus from Pixabay

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email