Kako karma pokaže pravo stanje voljenja

Kako karma pokaže pravo stanje voljenja 
Obično mislimo da ono što zovemo karma jest nešto za što nismo odgovorni, a ustvari privlačimo ono što zapravo jesmo, te ono što su naši stvarni dometi. Često ljudi misle da mogu više, ali ustvari je to njihov maksimum. Dakle, netko tko kaže da je  njegov domet veći, ustvari ne zna da je to njegov maksimum i zato jyotish nikada neće biti jako popularan upravo zbog svoje točnosti i nemogućnosti da išta dodamo i da išta oduzmemo. Recimo, sjećam se jednog slučaja u kojem je osoba rekla da ima jako velik problem u odnosima. Kasnije smo i terapeutski radili i mislila je da je jako nježna, a ustvari ispalo je suprotno.
U nekoliko primjera mi je htjela pokazati kako se lijepo odnosi prema muškarcima, a kada smo analizirali njene postupke shvatila je kako je jako dominantna i kako želi dominirati nad partnerom dok je emotivna strana bila manje važna. Kada se pogleda bolje natalna karta onda se vide ratnički aspekti i komunikacija koju je imala u prošlom životu. Odnosi su se zasnivali na borbi, svađi, mnogo povređivanja kroz koja je shvaćala ljubav dok, s druge strane, nije vidjela postojanje  drugačijeg ponašanja, tj. nježnog pristupa jer joj je dominantno ponašanje bilo sasvim normalno.
Često kada na terapiji otkrijemo takav način komunikacije, osoba kaže da joj je to normalno i prirodno ponašanje. Definitivno, to jest njeno prirodno ponašanje, ali problem je kad ostanete zatečeni vlastitim ponašanjem koje je suprotna stran potpuno drugačije percipirala. Ustvari, kada pokazalo se da je odbila muškarca koji je bio puno nježniji, a birala je dominantnog muškarca s kojim je uvijek ulazila u svađu jer ona je bila derivat ovisničke veze koji je izazivao privlačenje. Često nismo svjesni da ono što izgovaramo  i želimo, podsvjesno određuje naše partnerske odnose, a u tome postajemo žrtve svojih želja koje ne želimo razumjeti, te pokušavamo stvari prikazati drugačije.
Kao što ni jyotish neće biti popularan, tako ni psihoterapija neće biti popularna jer razotkriva lažna ponašanja gdje se ne želi vidjeti što zapravo želimo i da ustvari jako malo dajemo ljubavi dok više dajemo manipulativne strategije kojima odbijamo ljubav. Stoga, stari pojam kojeg zovemo karma nije ništa drugo nego nastavak starih obrazaca koje prenosimo i jedino njih tumačimo kao ljubav dok stvarnu ljubav ne vidimo. Otkrivanje ovisničkih odnosa kao transgeneracijska naslijeđa i karmu put je prema stvarnoj ljubavi.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Obiteljski obrasci kao nesretne okolnosti – obitelj KennedyAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email