Kako objasniti Veneru u vašoj natalnoj karti?

Kako objasniti Veneru u vašoj natalnoj karti?Venera je način kako volimo za početak odredite koji horoskopski znak zauzima Venera. Naime, znak planeta će otkriti točno kako se želite prepustiti. Primjerice, Venera u Raku traži sigurnost u partnerstvu, dok Veneru u Vodenjaku potiče želju za neovisnošću. Kada prepoznate u kojem je znaku, pogledajte kakve veze uspostavlja s ostalim planetima u vašoj natalnoj karti.
Primjerice, Venera povezana s Merkurom znači da će komunikacija igrati značajnu ulogu u vašim odnosima. Ako je Venera u odnosu sa Saturnom, njen hedonistički senzibilitet može biti ublažen Saturnovim stoicizmom i hladnoćom, gdje stvara nedostupnost partnera. Venera povezana s Marsom otkriva međusobnu interakciju seksa i ljubavi. Ipak, ovdje dolazi do jakog Animusa i ova kombinacija brzo gori tj. lako se raspadne zbog jake projekcije muške Animus energije tj. Marsa.
Prema tome, Venera će objasniti kako volite, ona govori težite li mazohističkim ili sadističkim odnosima, ili tražite nepostojeće partnere.
Na Venerin stav utječe i astrološka kuća koju zauzima. Primjerice, netko s Venerom u Lavu u šestoj kući (koja predstavlja vaše svakodnevne rutine) možda uvijek traži mogućnosti za izvođenje i privlačenje pozornosti u svom uredu. Venera u osmoj u Škorpionu govori da vas privlače tajne veze i zaljubljivanja. Nađete se u braku i baš onda se zaljubite s ovim položajem.
Planeti pričaju priču i dok nastavljate proučavati njihove položaje – njihove znakove, lokacije i odnose s drugim nebeskim tijelima – počinjete otključavati svoj jedinstvenu kozmičku sliku ili obrasce koje ste donijeli u ovaj život i koliko ste ustvari napredovali. Mnogi govore da vole, poput Venere u Jarcu koju ima jedna pjevačica. Ona je pjevala o savršenoj ljubavi i u intervjuima govorila da čeka pravu ljubav, a u stvarnosti njene veze su sve propale.
 Jedno  je mislila, ali drugo živjela. U Brighu Nadi jyotishu ili južnoj indijskoj astrologiji Venera je điva ili život u ženskom horoskopu i prema njoj se određuje znak osobe. Prema južno indijskom tumačenju, ona je tražila zbog Jarca sigurnost u partneru. Imala je muškarce poduzetnike koji nisu bili nešto romantični. S druge strane, ženi s Venerom u Jarcu je važan posao i onda dosta može sebe vidjeti u karijeri a manje u obiteljskom životu. Stoga, njene misli i djela nisu bili usklađeni. Tražila je romantičnu ljubav ali sigurnost je u njoj bila jača.
  S druge strane, jedna glumica imala je Veneru u Djevici ili svom najgorem položaju zajedno sa hladnim Saturnom u dvanaestoj kući gubitka. Govorila je da su njene veze propale zbog loših odnosa, dok ovakva je pozicija govorila da je jako hladna i nedostupna. Njen Mjesec u Lavu koji inače vlada glumom govorio joj da ona daje puno, u stvarnosti ona je imala podsvjesni stav da se muškarci moraju diviti njenom uspjehu, a u stvarnosti ona je zbog ovog položaja Venere davala jako malo. Naravno, njen znak Vage koji je govorio o jakom naglasku na formi te Venera u Djevici kojoj je isto tako važna forma, nije joj dozvolila da uđe u dublje objašnjenje svoje natalne karte. Mnogim ljudima je forma najvažnija tako da velika većina niti ne može shvatiti značenje natalne karte. Moje je mišljenje da su znanja astrologije za veliku većinu nedostupna. Zato je Jung proučavajući astrologiju i dubinsku psihologiju zaključio da će čovječanstvo tek za 200 godina moći shvatiti ova znanja. Venera kao takva je u ovom dobu zahvaćena samo kroz hedonizam dok njena znanja o ljubavi ostaju nedodirljiva i svode se na zabavu i kavansku razbibrigu. Venera traži shvaćanje složenosti odnosa i viđenja stvarnosti razmjene. Ljudi ustvari vole slike ili maske, u starosti razvijaju dementnost kao bijeg od stvarnih osjećaja. Naime, veliku većinu života nisu mogli razviti odnose sa svijetom, partnerom i djecom. Toliko je odnosa u kojima je igra Spasitelja partnera, progonitelja u kojem tražimo dominaciju i žrtve gdje izbjegavamo stvarne osjećaje, su zamjena za stvarni odnos jer velika većina nerazumije stvarnost arhetipa Venere.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Smisao simbola kao jedini spasAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email