KAKO RADITI NA SEBI – 5.DIO STRAH ZA OPSTANAK Pošto su neki od vas, na osnovu…

KAKO RADITI NA SEBI – 5.DIO

STRAH ZA OPSTANAK

Pošto su neki od vas, na osnovu jučerašnjeg teksta o novom kosmičkom talasu, tražili odgovor na pitanje kako se osloboditi straha, ponavljam tekst iz serijala "Kako raditi na sebi".

Kako smo rekli u jednom od prošlih tekstova, energije su se intenzivirale i kao "ribaćom četkom" čiste iz nas sve što nije u vibraciji Neuvjetovane Ljubavi. Idemo na najnovije vijesti iz sfere energija i rada na sebi. Šta je sad na tapetu?
Mnogi od nas primjetili su da stari uzorci opstanka ponovno izlaze na površinu tako da, ako smo ih dosad i izbjegavali, sada ih više ne možemo stavljati "pod tepih". Vrijeme je da osvestimo svaki naš strah za opstanak i jednom za sva vremena ga očistimo i riješimo ih se.
Kao prvo, moramo znati da osnovni strah za fizički opstanak i materijalnu egzistenciju zovemo Osnovnim programom Matrixa i on je doslovce ugrađen u našu DNK od strane onih koji su ovom planetom vladali stotinama hiljada godina. Njima je bio potreban strah kao najjača negativna emocija jer ona proizvodi najviše negativne energije da bi se njome hranili. Naravno, govorimo o Arkonima. Postoji način da ga se riješimo iako je u našoj DNK. Jer,kako smo nedavno objavili (pogledajte tekst o pojavi mijenjanja DNK u ovisnosti od naših misli i informacija koje primamo) ovo se može efikasno „izbrisati“.

Ako se bavite samoiscjejivanjem putem energetskih tehnika, to možete sami sebi očistiti. Ako ne, potražite pomoć iscjelitelja. Djelovanjem na energetsko polje osobe te razgovorom tokom tretmana, ovaj strah se može "izbrisati" odnosno rastočiti iz naše DNK.

Šta možemo učiniti sami?

Dakle, ako ste se opet našli u ovoj situaciji, stavite taj strah pred sebe i konačno obavite razgovor sa samim sobom. Kako se to radi?

Oni koji rade na sebi već su u međuvremenu podigli svoju vibraciju koliko toliko pa je postalo teško biti opet u tim starim energijama straha za opstanak. (Ovde mislim na strah za materijalnu egzistenciju, kako obezbijediti finansije, prehraniti porodicu, itd…).

Pročitaj  VIŠE OD VIJESTI DA JE OBOLIO BRITANSKI PREMIJER JOHNSON, JESTE ČINJENICA DA JE T...

RAZGOVOR SA SAMIM SOBOM

-Pitajte sami sebe – zašto se toliko bojite, potom pustite da drugi dio vas odgovori. Kada ste čuli odgovor, nađite snažan argument iz prošlosti koji vam je dokazao da ste uspjeli ranije riješiti sami tu situaciju ili vas je nešto ili neko izvukao "u zadnji tren".

– obnovite vašu povezanost sa izvorom i svoje uvjerenje da vas Izvor nikada neće napustiti i da će vam uvijek obezbijediti ono što trebate.

-Vi, sa svoje strane, morate se riješiti sumnje, negativnih očekivanja, starih mentalnih uzoraka i svega što ide u tom paketu. Sami sebe morate osnažiti i uvjeriti da stvar ni izdaleka nije tako crna niti nerješiva.

– Osvijestite da je to samo faza u vašem učenju, i da vam je vanjska situacija data upravo zato da biste se konačno i zauvijek riješili straha za preživljavanje. A ne zato što ste možda "nesposobni", što su "životne okolnosti protiv vas" "što vam niko ne pomaže", itd…

Meni u takvim trenucima uvijek padne na pamet ona stara Isusova rečenica: „Ptice nit siju nit žanju, pa su uvijek nahranjene…jer ja skrbim za njih…“ I još kad u tom trenutku zabrinutosti, ugledam odjednom vrapca kako slijeće na moj prozor, nasmijem se i znam – dobila sam potvrdu "odozgo" da je zaista tako i da ne trebam brinuti…

POSMATRAJTE SVOJ STRAH U TIJELU..

Kao i za druge emocije, ponavljamo vježbu, ovog puta za strah. Kako ga se riješiti? Osim razgovora sa sobom i osvještavanja uzroka vašeg straha, idemo na njegovo posmatranje u tijelu. Ništa ne činite već samo posmatrajte gdje vam se nalazi u tijelu – da li vam se zgrči želudac, ili listovi nogu, ili vas zaboli glava, ili neki drugi dio tijela. Kad ustanovite gdje vi "trpate" svoj strah za egzistenciju, dovedite energiju na to mjesto i samo aktivno posmatrajte. Kroz nekoliko minuta strah će se rastočiti sam od sebe. Ne vjerujte, nego probajte!

KAKO ĆETE ZNATI DA STE SE RIJEŠILI STRAHA ZA OPSTANAK?

Ima nekoliko indikatora.

Pročitaj  E, kad bi more tinta bilo

– Odjednom primjećujete da se vaša prirodjena radost povećala, bez ikakvog vidljivog razloga.

– Potom, više ne tolerirate ni ljude ni mjesta koja nisu u vibraciji ljubavi i uzajamnog poštovanja.

– Slobodno izražavate svoja stanovišta i mišljenje bez brige o tome šta će drugi ljudi o tome reći.

– Ne spuštate svoje kriterije kao ranije i ne udovoljavate drugima samo da biste bili prihvaćeni i voljeni..

– Sve više ste dobro raspoloženi i unutar vas struji neka tiha sreća a vaša pitanja materijalnog opstanka, gle čuda, najednom su se počela razriješavati i to bez vašeg većeg upliva.

Dakle, na vanjskoj situaciji koja je bila "teška" (zbog koje ste i osjetili strah za opstanak) vidite promjene i razrješenje te situacije. TO je najbolji indikator da je lekcija okončana i da mirno možete dalje…
Ovaj postupak možete dobrim dijelom primjeniti i za neke druge strahove.
Lijep pozdrav svim posjetiocima Utočišta i samo hrabro u promjene!
Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email