Karma i mentalni oklopi

Karma i mentalni oklopiKada netko dođe na jyotish savjetovanje, obično neće biti svjestan da ono što zovemo karmom ili natalnim položajem planeta zapravo znači da osoba to već nosi u samom sebi kroz zategnute mišiće, loš položaj tijela i bolestima kojima je okupirana. Ovo je poznato onome tko zna jyotish ili onome koji se bavi terapijom tijela, ali ova metoda nije nova, ona je poznata u Reichovoj teoriji koji je smatrao da zaslužujemo u potpunosti živjeti sve svoje kapacitete iako je svoja istraživanja temeljio na seksualnoj teoriji.
Mnogi ljudi nisu svjesni da svoje probleme nesvjesno artikuliraju kroz lošu seksualnost koja zbog još dubljih razočarenja često postaje kanal za ispucavanje mnogih životnih frustracija.  Osobe posjeduju niz blokada iz kojih proizlazi nesposobnost sučeljavanja sa sobom i okolinom.
Jyotish smatra da je gubljenje cjelovitosti nastalo zbog loše karme, a psihoterapija se onda najviše bavi roditeljima i djetetom koji najviše programiraju svoju djecu jer tu se dobiva nasljedni materijal. Roditelji svojim raznim karmičkim strahovima programiraju svoju djecu, a roditelji koje smo dobili u ovom životu će podupirati upravo one strahove i probleme koje smo donijeli iz prošlog života.
Roditelji kroz razne neadekvatne zabrane prenose djetetu traumu koju djeca shvaćaju vizualno kao verbalni dojam koji se pretvara u navike, a ispoljavaju se napetim mišićima na tijelu. Ta zategnuća mišića su prisutna kada izražavamo osjećaje bijesa, straha, tuge ili seksualnog uzbuđenja.
Zatezanje mišića tj. neopušteni mišići blokiraju protok energije, pa tako mnoge tehnike poput akupunkture ili shiatsu masaže rade upravo na tom opuštanju mišića jer se na taj način otpušta blokirana energija. Svaka je bolest ustvari blokirana energija koja nastaje uslijed emocionalne neravnoteže dugog niza godina ustrajavanjem na negativnim emocijama i hranjenjem vlastite  bespomoćnosti. Dakle, stvaraju se specifični mišićni blokovi ili oklopi na leđima, gdje su najčešći, ili na drugim djelovima tijela.
U indijskoj psihologiji velika važnost se daje disanju jer se kroz duboko disanje oslobađaju strahovi, a isto tako i neki mišični blokovi.  Sve je više novih psihoterapijskih praksi koje tome pridonose. Dakle, mišićni blokovi su aktualizacija karme, a onda i blokirane energije. Često u radu s ljudima pogotovo u procesu dubokog disanja se mogu vidjeti i osjetiti  mišićni oklopi gdje tokom terapije dolazi do otpuštanja stresa, a onda i do otpuštanja mišića. Vanjski izgled čovjeka i njegovo fizičko tijelo pokazatelj su onog što se unutar čovjeka dešava tj. lice je karakterni odraz onoga što ustvari nosimo iznutra. Pokušajte kada se promatrate vidjeti kako funkcionirate, uočite kakvo je vaše tijelo, koliko je ono ustvari napeto i koliko je vaše poimanje stvarnosti uvjetovano onim što ste doživjeli, gdje ste na taj način opravdali sebe da probleme ne možete rješavati, a vaše tijelo govori suprotno.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Igra Života na čija pravila pristajemo – a daleko je od one unutar Nas 🤔❓ – Sinergija Duha, Uma i Tijela

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email