Karma i njeno iskrivljeno shvaćanje

Karma i njeno iskrivljeno shvaćanjeCijela civilizacija je sačinjena od instrumenata koji jačaju ego a ono što je nužno vidjeti da smo na taj način napravili toliko obrambenih sustava koji su pritom i stvorili karmu kao zakon koji nije toliko svojstven univerzumu. Što smo se više opirali univerzumu to smo tonuli sve dublje u ego, a što je ego bio jači karmički ili istiniti mehanizmi postali su žešći i destruktivniji.
Stoga, ova planeta je pod jakim utjecajem karmičkih djelovanja koja su toliko ojačala da danas vidimo samo borbu ega i karme toliko snažnu da smo došli do točke u kojoj polako ali sigurno toliko destruktivno uništavamo planet mogućnosti i učenja do tolike mjere da je toliko oružja na ovoj planeti koje može uništiti deset puta stanište u kojoj se nalazimo.
Kada se na savjetovanju spomene riječ karma onda je možemo promatrati iz onog jednodimenzionalnog kuta, gdje govorimo o položajima planeta i onoga što vam se momentalno dešava, ali da bismo shvatili što se zaista dešava potrebno je shvatiti gore spomenutu činjenicu.
Dakle, sve naše karme koje se dešavaju ovdje su da nas izbace iz ego projekcije koja je u svojoj biti takva da uništava svaku sretnu ljubav, pa danas govorimo o nesretnim ljubavima. Ego jest do jedne razine potreban čovjeku kako bi preživio, plaćao račune, ali, u velikoj većini on je najveći zagađivač svega oko nas jer on je fantom, prazna ljuštura koja se neprestano mora ispuniti nečim, ali to se ne može dogoditi. Ego je ostatak životinjskog djela koji kasnije može preživjeti jedino ako prihvati cjelinu, a to znači mora shvatiti kako ljutnja ima za cilj da nas dovede do ljubavi. To je egu preteško jer on nadomješta potrebu za emocijama hedonizmom koji onda stvara karmu, puno radnji s kojima želimo zadržati postojeće stanje. Primjerice, umjesto ljubavi biram moć, kradem ili gszim preko drugih dok taj status ne ostvarim i na taj način stvaramo Sjenu ili spremnike karme. Ostalo je povijest kako se stvari manifestiraju. Sve dok ne shvatimo tu igru, teško ćemo shvatiti što se dešava oko nas.
Nikola Žuvela

Pročitaj  Alkemija most Istoka i Zapada – stari ili novi pogled na spoznajuAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email