Karma ili nerješavanje problema?

Karma ili nerješavanje problema?



U jyotishu postoji karta prošlog života kao i neki položaji koji nam govore o ostacima koje treba odraditi u ovome životu. 
Kako bi shvatili o čemu se radi, objasnit ću jednim primjerom. Dado je često sanjao nekoliko stvari s kojima nikada nije bio u doticaju u ovom životu, a to je zatvor koji simbolizira Saturn i jaka dvanaesta kuća kao i dugovi koje je imao u prošlom životu, odnosno tako mu je stajalo u natalnoj karti. Osim psihoterapijske simbolike koja se ogleda u snovima, sanjao je zatvor i vraćanje dugova. U ovom životu jako se borio za pravdu jer mu je ona bila oduzeta u prošlom životu i živio je djelomično u dužničkom ropstvu u tom životu. Psihoterapijski objašnjeno, zatvor je bio njegov zatvor kojeg si je sam obrambeno postavio u ovom životu i po njemu se i u ovom životu stavljao u ulogu žrtve, produžujući fazu narcisoidnosti. Njegova duhovnost je bila ništa drugo nego bijeg ega da spasi svoju funkciju u duhovnim formama u kojima optužuje materijalni svijet za svo zlo i za svoje probleme koje ima. Često je ovo prva faza s kojom se susreću ljudi na početku bavljenja duhovnošću. Dugovi su osjećaji krivnje, nepreuzimnje odgovornosti, neriješen konflikt s ocem kojeg je optuživao za svoj neuspjeh. Po jyotishu je imao i nerješene probleme sa ženom s kojom je imao kako emocionalne tako i financijske probleme, odnosno dogodila mu se nevjera u prošlom i ostao joj je dužan i financijski.
U jednom životu možemo biti i dobri i loši, ali sve to dolazi kako bi izjednačili iskustva, naučili što je ženska energija, što je muška energije, što je zlo, a što dobro, ali ne kao nekakav osjećaj karme već isključivo kao dio razvoja. Dado je morao susresti se sa svojim kompozicijama jedno po jednu je rješavati. Ukratko, pokušajte problem koji imate u životu sagledavati ne kao dug iz prošlog života već kao slabost kroz koju ćete narasti.
Nikola Žuvela

Pročitaj  Shivabalayogi - čovjek koji je razgovarao s bogom



Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email