Karma ili obrasci roditelja | Vedski jyotish

Karma ili obrasci roditelja | Vedski jyotish


Karma ili obrasci roditelja

Kada se rodimo i kada nas roditelji započnu odgajati, odmah prebacuju karmu djeci kao i probleme i ciljeve koje nisu sami ostvarili. Tako na kolektivnoj razini trošimo vrijeme na nesvjesne prihvaćene sporazume koji nas počinju sve više opterećivati jer svoju osobnu moć trošimo na te obrasce koji su u 95 posto slučajeva nerealni i nemaju veze sa stvarnošću. Primjerice, netko je gladan i nema što jesti i naravno da su programi straha uvijek prisutni pogotovo ako smo odrasli na području koje pamti glad i kao takav program on će biti upaljen i na taj način paralizirati naše mogućnosti. S druge strane, na drugom kraju planeta u siromašnoj Indiji, jedan učitelj u djetinjstvu u kojem je izgubio majku se iskreno i potpuno predao svojem unutarnjem Jastvu napravio je par metara i bio je nahranjen i ponuđeno mu je da bude posvojen.
To je jedino moguće kada je čovjek sebe transformirao, odnosno više energija i libido nije usmjeren an svijet i na druge ljude već je sve okrenute Jastvu i unutrašnjem doživljaju sebe. Kada psihofiziologija toliko ojača onda kundalini ili seksualna energija može protoči kroz čovjeka. Ovako, karme roditelja koriste da bi duša prošla sve moguće inicijacijske zavrzlame osvještavanja. Da energija kojim slučajem protekne prije vremena onda dolazi do ludila. Kod onih koji su naglo dizali kundalini dogodila se ista situacija, jednostavno tijelo i duša nisu spremne primiti istinu koja je energija.
Ovako nam ego omogućava da stopira tu energiju i da prima samo onoliko koliko može primiti. s razvojem incijacije su sve veće.  Vidljivo je da čovječanstvo sada živi pod jakim utjecajme aturiteta ili države gdje još uvijek ne vidi da je autoritet preslika Jastva kojeg tek čovjek kroz mnoge padove mora potražiti unutra. Natalna karta govori ono što moramo proći i razviti u ovom životu, odnosno planete su samo incijacije onoga što smo već razvili a karmičke planete ono što moramo osvjestiti.
Roditelji  su najvažniji nosioci karme i ulazak u tijelo uvijek je inicirano roditeljskom karmom koja, kako sam rekao, služi inicijaciji odrastanja.

Pročitaj  Znakovi i njihove slabosti

 

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email