Karma u službi osobnog razvoja

Karma u službi osobnog razvoja
Obično imamo osjećaj da dobiveno u ovom životu ne odgovara onom što mislimo da nam pripada. Jung je taj korektivni element koji nas dovodi u ravnotežu zvao kolektivno nesvjesno, a indijska filozofija alaya u kojoj je spremljena karma. Jedan primjer nam to može dočarati.
  Ana je u jyotishu imala Saturna i Rahua u sedmoj kući ili obje karmičke planete u odnosima. U natalnoj karti je vidljivo da će susreti partnere koje je povrijedila u prošlom životu. U prošlom životu sebi i drugima je objašnjavala da su slobodne veze prava sloboda. U ovom životu je imala partnere koje je ona ostavljala i sada su oni nju varali. Točnije, dva partnera koji su je prevarili, rekli su da su u vezi s njom imali neobjašnjivu želju za prevarom što se i dogodilo. Jedan njen bivši dečko je rekao da je imao neobjašnjivu želju da je prevari, ona je privlačila sistemom ogledala upravo ono što je ona radila. Nesvjesno je htjela biti otkriveno, taj stav i djela tražili su aktualizacija kroz partnere koje je u prošlom životu ostavila. S druge strane, psihoterapija traži odgovore u roditeljima tj., birala je partnere po slici svojeg tate koji ju je ostavio u djetinjstvu, pa je tražila partnere koji će je ostaviti. Ipak, imamo primjere u kojima su se dogodili ostavljanje roditelja ali osobe nisu ponovili odabir partnera koji ih je ostavio i tu je astrologija naprednija od psihoterapije jer nudi dublji odgovor.
 Ani je ovdje dano da vidi kako se iza njenih površnih objašnjenja o odnosima skrivao strah od prepuštanja i ljubavi. Ona je trebala ovim aspektom uočiti kako je u odnosima bila neprestano u mislima i konstrukcijama stvarnosti, gdje se nije davala u odnosu stvarno već je stavom žrtve privlačila događaje u kojima je ljubav povreda. Također, posao koji je birala nije išao prema tome da daje već je svoj posao tumačila kao sigurnost i zarađivanje novaca za život što u stvarnosti nije bila istina.  Da bi Ana spoznala, potrebno je vidjeti da Saturn i Rahu privlače muškarce koji će je povrijediti sve dok ne shvati da se ona na najdubljoj razini boji intimnosti i duge veze. Dakle, ostavljanja su ustvari maska, ego je jednodimenzionalan, on shvaća crno bijelo i zato on ne može voljeti. Saturn i Rahu ustvari pokazuju istinu, osobu guraju u kut kako bi odustala od lažne projekcije ljubavi koja se skriva u ljubavnim trokutima u kojima je ona bila aktivni sudionik u prošlom dok ga sada nesvjesno hrani pasivno u projekciji koju iniciraju partneri iz prošlog života. Odnosi su puno više od onoga što ljudi misle o njima, ali ne mogu dobiti svoju vrijednost jer ego razina ne vidi širu sliku od odnosa.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Petak – Pozitivan povratak

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email