Karmički obrasci kao planetarni odabiri

Karmički obrasci kao planetarni odabiriMartina je odrasla u obitelji koju bi svatko mogao prozvati uzornom. Bila je liječnica, ali odnosi joj nisu bili nešto na što se mogla osloniti. Prva ozbiljnija veza koju je imala bila je dobra dok nije našla izliku da zbog posla mora otputovati, što je u konačnici uništilo njenu vezu. Kao da je uvijek imala pripremljen scenarij u kojem je imala opravdanje za odlazak. Kako su godine prolazile, tako je bilo sve više veza u kojima je pronalazila način kako da uzmakne, a kad je uspostavila odnos, partner ju je prevario kao što je i otac tajno prevario njenu mamu. Dakle, nepovjerenje i neodlučnost su obrasci shvaćanja ljubavi. To je bio obrazac njene obitelji, a ona taj obrazac nije htjela napustiti jer bi to značilo put do zrelosti koji ljudi izbjegavaju. Ovdje govorimo o Rahu koji je kao simbol govorio o njenim iluzijama. Naime, Rahu donosi iluzije tamo gdje se nađe, a u psihoterapiji on je transfer arhetipa raja.U svakom slučaju, planete su kao pokazivači stanja koje bi bilo poželjno otkrivati kao emocionalna stanja na koja bi bilo dobro pronaći odgovor.
Ana je rasla u nepovjerljivoj obitelji sa malo emocija gdje se sve zasnivalo na dužnostima. Partner kojeg je izabrala je bio više usmjeren na emocije, ali sa nedovoljno izraženim muškim principom što joj je odgovoaralo jer je imala određenu kontrolu nad situacijom. Ovakav obrazac ju je doveo do čestih depresija iako nije znala da je njena kontrola dovodi do represije nad svojim emocijama kojih se boji jer je ljubav doživjela kroz odlazak oca što je stvorilo obrazac ako mi se netko priblizi, bit ću povrijeđena. Kombinacija Saturna s emocionalnim planetama simbolizira ovaj osjećaj. Kada se započne terapija puno je lakše raditi kada se vidi projekcija obrazca i oko kojeg se onda lakše sagledava formiranje određenog emocionalnog stanja i na taj način osoba ima puno bolji uvid u ono s čime se poistovjećuje iako joj to ne pripada.
Dakle, ovi obrasci predstavljaju bit sagledavanja stvarnih problema, a svaki prvi dodir sa takvom analizom, čovjeka udaljuje od samostalnog rada jer bi time trebali priznati postojanje nesvjesnog i da smo mi kreatori svojih vlastitih ljubavnih problema. Problem u odnosu, samo je inicijacija jer ljubav ne trpi površnost, ona traži spajanje svega onoga što je ostalo ptoisnuto kako bi se transformiralo i osvjetlilo i na taj način nas uzvisilo u doživljaju sebe s više razine postojanja.

Pročitaj  Malo o ljubaviAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Svinjska nevjesta – trik nesvjesnog za transformaciju ega
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email