Karmički odnos i razlozi nastajanja

Karmički odnos i razlozi nastajanja


Karmički odnos i razlozi nastajanja

Kako bi predočio karmu najbolje ga je objasniti jednim primjerom. Olivija je kompliciranom odnosu. Saturn u sedmoj kući nam govori o karmi s odnosima, a u psihoterapijskom smislu radi se o kompleksu kojeg ima naspram muškaraca.  U prošlom životu je. Iča zavodnicu, ali, istodobno, nije se mogla prepustiti u odnosu i išla je iz veze u vezu.Saturn je ogledalo u ovom životu dolaze joj partneri koje je ona ostavljala i prema kojima se nije ponašala s poštovanjem. Ovdje je upaljen klasični arhetip: gospodar i žrtva. U prošlom životu je bila gospodar i vladala je odnosima, u sadašnjem životu postaje drugi polaritet, žrtva. Ipak jedan i drugi polaritet ne nude spoznaju već ona mora vidjeti kako funkcioniraju polariteti, tome služi Saturn. Taj zakon se zove enantidromija.
 Općenito ljudi još koliko toliko mogu prihvatiti pojam karme, ali ono što im je najteže izaći iz polaritet jer polaritet je naš um ili ego koji ne može funkcionirati bez sigurnih podjela. Živjeti bez polariteta čovjeku je najveća moguća noćna mora.
U slučaju Olivije moglo se vidjeti prema položaju tijela da je ono u obrambenom stavu, Ramena i pognutost su govorili da je zatvorena za ljubav, a njena svjesni stav je bio da ona želi ljubav, ali je partner ne uzvraća. Jung kaže da, kada žena ne može doći do parntera da njej povezana sa svojom Animom ili ženskom stranom. Olivija je bila uspješna u svojoj karijeri kao specijalist u bolnici, ali odnosi ili odabir partnera za nju je bila kao mračna soba u kojoj ništa ne vidi a njome vlada nevidljivi duh ili Animus, podsvjesni muškarac.
Kroz individualne terapije došli smo do njenog prihvaćanja obrasca, a onda je promijenila svoje odabire. Jasno, da je ovo jedan proces, ali pitanje je je li u njega želimo uči pošto ovaj princip mijenja naš pogled prema prijateljima kao i poslu. Shvaćanje ovog obrasca je promjena paradigme vlastitog života kao i promjena pogleda prema  drugim ljudima ali i poslu. Odnosi mogu puno toga otkriti o nama samima, kao i o mnogim drugim dijelovima našeg života. Pitanje je koliko želimo mijenjati sebe je živimo u dobu kada se mogu otkriti ovi dijelovi osobnosti na jedan novi način koji su bili manje poznati i na njih se nije obraćala pažnja.

Pročitaj  Čežnja joj je ime

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

 
 
 Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email