Kombinacija za strast kao alibi

Kombinacija za strast kao alibiMars i Venera u konjukciji ili opoziciji, u natalnoj karti simboliziraju u ženskom i muškom horoskopu sukob Animusa i Anime, podsvjesnih principa muškaraca i žena. Ta kombinacija govori obično o strasnim vezama koje se raspadnu u velikim svađama i dramatičnim scenarijima. To je veza savršenog alibija u kojem se skriva nesposobnost za ljubav. Ipak, onaj tko nije tako volio, taj kasnije ni ne zna što je ljubav.
Često na konzultacijama, kada se objasni ovaj položaj, ne dolazi do prihvaćanja stanja. Svaki položaj ustvari je naš obrambeni stav. U ovom slučaju predstavlja strah od prihvaćanja ljubavi. Otpor se može opisati jednom kratkom rečenicom osobe s ovom položajem: “Kakav je to odnos bez strasti?”
No, iza takvih odnosa je samo slijepa strast i želja za dominacijom. Kad se istopi strast kroz teške svađe u kojima jedna i druga strana učestvuju do iznemoglosti dolazi do prekida.  Jedno i drugo pokušavaju svoj stav opravdati iako oboje ne slušaju jedno drugo jer takva strast je duboki narcizam pošto smo zaljubljeni u sebe i u trenutku svađe shvaćamo da osoba nije naš idealni ja.
Očekivanja jednog i drugog partnera koji se bore za dominaciju, a ne ljubav, na kraju završi prekidom jer se jedna i druga strana poistovjećuje s negativnim unutarnjim polom, muškarci s negativnom Animom gdje postaju posesivni i dominantni, dok žene s negativnim Animusom koji manipulira s ženstvenoću kako bi ostvario svoje ciljeve dominacije u ženi. Anima i Animus su ovoj fazi demoni jer su nesvjesni, osobe su duboko poistovječene sa svojim egom i nisu spremne na razmjenu.
Simbolika planetarnih kombinacija je moćna i ona govori o našim dubokim konfliktima.
Natalne kombinacije u natalnim kartama bez obzira ako su loše, radi se o situacijima koja vas mogu iscijeliti. Mars i Venera predstavljaju simbole slijepe zaljubljenosti koja može otkriti način kako volite i što projicirate.
Nikola Žuvela

Pročitaj  Moćne četrdesete

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email