Korona mijenja svijet – Julijana Oremović


Astrološki gledano od siječnja ove godine na snazi je bio vrlo težak aspekt Saturna i Plutona s kojim je započela velika transformacija u kolektivnoj svijest čovječanstva.

Majka Zemlja, priroda, život, šalju nam vrlo jasne poruke. Svijet kakvog smo dosad poznavali i živjeli, postaje neodrživ i dolazi do dubinskih promjena u ‘organizmu’ čovječanstva.

Saturn i Pluton su u dalekoj prošlosti bili okidači ratova i sukoba golemih razmjera. Najavili su početak I svjetskog rata 1914. kada su bili u konjunkciji, isto kao i u siječnju ove godine te II svjetski rat koji je započeo u rujnu 1939., kada su Saturn i Pluton bili također u izazovnom aspektu. A sudarali su se i u vrijeme širenja AIDS-a, početkom 80-ih.

Sada se pojavila korona, a s njom i izolacija. Širenje straha i panike primorava nas da ispitamo i preispitamo prave životne vrijednosti, posvetimo sebi, ali i ne zaboravimo važnost zajedništva i brige za druge koji su u ovim vremenima iznimno bitni.

Korona je više od virusa koji ugrožava zdravlje, pa i život. On je simbol duboke prekretnice u razdoblju čovječanstva koje prolazi kroz krizu narcizma. Neki temelji se urušavaju. Shvaćamo da nismo svemoćni, jasno nam je da ne možemo kontrolirati život, pojavilo se nešto što je veće i moćnije od nas samih.

Saturn i Pluton sjeme su straha, rušenja, usmrćivanja, ali i novog rođenja. Na djelu je preporađanje ne samo ljudskosti i životnih vrijednosti, već i same planete Zemlje koja već pomalo podrhtava pod terorom ljudske ruke koja uništava prirodu, zagađuje vode, i sebe stavlja u centar Svemira.

Korona nije samo poziv da se pobrinemo za sebe i svoje zdravlje, već da duboko razmislimo o tome tko smo kao ljudi, kako se odnosimo jedni prema drugima, želimo li robovati moći, novcu, uspjehu, ambicijama, sebičnim, pohlepnim interesima ili idemo prema slobodi i oslobođenju, novoj vrsti zajedništva koje najavljuje ulazak Saturna i Jupitera u znak Vodenjaka od kraja ove godine.

Pročitaj  Mars/Pluton – moji unutarnji neprijatelji

Ovo je lekcija, ispit koji polažemo kao ljudska bića. A što ćemo iz svega naučiti, vidjet ćete se kroz naredne tri godine.

I koliko god nam se činilo da smo nemoćni pred ovom pandemijom, važno je znati da sve ovisi o nama. Hoćeš li pomoći susjedu? Hoćeš li umjesto tri, kupiti dva paketa toalet papira, a treći svjesno ostaviti na polici, misleći na one koji nemaju novaca za stvaranje zaliha? Hoćeš li biti društveno odgovoran i poštivati mjere predostrožnosti? Misliti na sebe, ali i na druge.

Svi smo povezani i kako je tebi, tako će biti i meni…

22.3. Saturn je ušao u znak Vodenjaka, a svega par sati kasnije Zagreb je pogođen jakim potresom. Postoje li uopće slučajnosti i što možemo očekivati kada se Saturn 1. srpnja ove godine vrati u znak Jarca, a 17. prosinca opet krene u znak Vodenjaka?

Sada, od kraja ožujka i početkom travnja Mars i Saturn najavljuju neka nova ograničenja i restrikcije. Moramo biti strpljivi i ne podleći strahu i panici.

Oko 5. travnja Jupiter i Pluton mogu aktivirati neke nove zakonske mjere, ali i dovesti do nekog novog momenta u cijeloj situaciji.

Moguće je da potkraj travnja dođe do smirivanja situacije, no potrebno je i pripremiti se za lipanj, mjesec u kojem ćemo postati svjesniji nekih posljedica, svega što smo prošli.

I kako ništa nije samo crno i samo bijelo, i ova zahtjevna i teška situacija u kojoj smo se našli donosi i neke dobre stvari. O čemu je riječ, pokazat će vrijeme koje dolazi.

Hoće li postati važnije ono što nosimo u sebi, od onog što nosimo na sebi?

Hoće li kredit za kupovinu novog automobila postati nepotrebna i nekorisna investicija?

Vraćamo li se prirodi, zemlji, onome što je još ostalo od nje?

Pročitaj  Venera kreće naprijed – sad znam što trebam

Možemo li dopustiti plućima zemlje da dišu, prestati sječi šume, te početi pošumljavati?

Prestajemo li zagađivati prirodu?

Je li vrijeme da postanemo svjesni i odgovorni pojedinci?

Kao što vodite brigu o svom stanu, o popravcima, preuređenjima, čišćenju svog stambenog prostora, možemo li to isto činiti i sa Zemljom, našim domom?

Može li empatija pobijediti narcizam? Biti čovjek čovjeku?

I ne zanemarujte važnost kolektivne svijesti. Trenutno je puna panike, anksioznosti, strahova i borbe za preživljavanje. I oni koji su mirni u sebi, mogu osjetiti ovaj tremor.

Činjenje dobrih djela iscjeljuje.

Pružite ruku onome u nevolji.

Volite svoj dom, ovu planetu koja nas je počastila svojom ljepotom.

I vrijeme je da shvatimo kako nismo moćniji od prirode, od života samog. Poštujmo ono što imamo i počnimo cijeniti prave vrijednosti.

Iscjeljenje i boljitak polazi od svakog od nas. Povežimo se. Pružimo jedni drugima podršku.

Photo by Ben White on Unsplash

 

 

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email