KOSMICKA RESETKA – CJELOVIT TEKST Tekst je prije više od 10 godina kanaliziran …

KOSMICKA RESETKA – CJELOVIT TEKST

Tekst je prije više od 10 godina kanaliziran od strane grupne svijesti koja se zove Kryon preko Lee Carolla a koji inače kanalizira ovu Svijest više od 20 godina. U tekstu se u obliku sadašnjeg vrmena govori o otmicama koje vrše vanzemaljci. No, moram napomenuti da je to bila istina tada, a danas su te otmice prestale intervencijom Galaktičke Federacije. Dakle, ako se u tekstu govori o nekim stvarima koje više nisu istinite za ovo vrijeme, molim vas da imate na umu vremenski okvir u kome je ovaj tekst kanaliziran.No, sve što je rečeno o kosmičkoj rešetci je i dalje aktuelno jer ona postoji u sva vremena. Inače, već godinama ne pratim Kryonove objave jer mislim da je ovaj kanal dao većinu važnih informacija puno ranije. Toliko za uvod. Evo i teksta koji je, bez obzira na vrijeme u kome je napisan, i danas vrlo aktuelan. Meni jedan od najdražih jer mi je toliko toga objasnio u vremenu kada sam ga prevodila.
– Zelimo da vam veceras govorimo o specificnom obliku energije. Neki od vas ce to shvatiti kao objekat ali on to nije – to je poseban fenomen. To je nesto tako uobicajeno da je svuda oko vas a ipak tako misteriozno da samo nekolicina zna za to. To je oblik energije koji nedostaje a koji trazite tako dugo. To je energija ljubavi. To je energija Duha. To je energija svemira i veceras govorimo o necemu sto cemo zvati “kosmicka resetka.” Do kraja ovog predavanja razumjecete kako se ovo odnosi na vas.

Veoma je uobicajeno u Kryonovim predavanjima da pocnemo sa velikim i idemo prema manjem tako da razumijete pregled i kako utice na ljudsko srce. Kosmicka resetka, dragi moji, je denominator jedinstvenog izvora energije univerzuma. Denominator – znaci da sve stvari proizilaze iz kosmicke resetke. Komplikovano je da ovo objasnimo sve odjednom pa cemo vam govoriti o njenim obiljezjima polako tokom noci. Kosmicka resetka je svuda. Prostire se citavim svemirom. Sve ono sto vidite i ono sto ne vidite, sadrzi resetku. Od najmanjih cestica vase fizike i od elektronske magle pa navise, kosmicka resetka je prisutna. Oni koji se bave fizikom ce poceti da razumjevaju i prepoznaju ovaj princip i bice im jasnije sta je u stvari ova mreza.

VELICINA

Pocnimo sa velicinom. Kosmicka mreza je najveca energija koju mozete zamisliti. Obuhvata cijeli svemir i cak i vise. Prisutna je svugdje. Ne mozetezamisliti mjesto – bez obzira u kojoj dimenziji – koji je bez kosmicke resetke. Kosmicka resetka je energija koju mozete zvati Bozijom svijescu ali ipak to ima fizicke atribute i sadrzi svijest o ljubavi. Znaci, ono sto vam pokusavamo reci je da prozima sve i obuhvata cijeli univerzum, ukljucujuci sve dimenzije. Mozete li zamisliti nesto tako veliko? Koliko god da mozete baciti pogled u nebo – koliko god svaki astronom moze uhvatiti svjetla na fotografsku plocu – komicka resetka je vec tamo. Pa ipak ona ima jedinstvenu svijest svo vrijeme – i uvijek u istom trenutku. Udaljenost nije nista za kosmicku mrezu i ovo je dio koji je tesko objasniti.

Zamislite da je vasa ruka veca od svemira, i dok ispruzate ruku sva poznata materija koja postoji moze stati u vas dlan u obliku male loptice. Znaci vi ste nemjerljivi! Imate dimenzije Boga! U toj lopti u vasoj ruci nalaze se milijarde zvijezda i utoj lopti su udaljenosti koje izgledaju nemjerljive za ona bica koja tu zive. Unutar te lopte, koja je svemir, izgledalo bi da je potrebna vjecnost da se dodje sa jednog kraja na drugi onom bicu koje putuje kroz njega, ali za vas cijela lopta se nalazi u vasoj ruci! Kosmicka resetka je takva – uistinu ne postoji ta nemjerljiva udaljenost izmedju vaseg palca i prsta i svijest vase ruke je jedinstvena. Celijska struktura je jedna, pomijesana sa razumom i koji djeluju kao jedno. Iako izgleda da je unutar te loptice, zvane svemir, u vasoj ruci milijarde svjetlosnih godina putovanja i prostor i vrijeme koje treba savladati, dok je drzite u ruci vama to ne izgleda tako. Sve to – milijarde zvijezda – to je u vasem “sada.”

Sada imate ideju o velicini ove energije ali isto tako imate i ideju o jedinstvenosti kosmicke resetke. Najudaljeniji dio resetke tacno zna sta radi dio koji se nalazi u ovoj sobi. Dio koji se nalazi izmedju celija vase biologije, koji zovemo ljubav tacno zna sta se desava 11 biliona svjetlosnih godina daleko! Za kosmicku resetka vrijeme ne postoji.

OBLIK – REDOSLIJED – OSVIJETLJENOST

Znaci prvo obiljezje je velicina a velicina je nemjerljiva. To je najveca znana energija. To je najveca energija koja postoji. Porazgovarajmo o njenom obliku. To nije mreza. Kosmicka resetka ima simetriju, ali ipak nije mreza. Kada bi vam bilo moguce otkriti njen oblik to bi vas zapanjilo jer bi otkrio nesto, nesto sto ima veze sa onim sto vi ljudi nazivate vrijeme. Vec postoje dokazi o kosmickoj resetki i mi cemo vam reci kako da potrazite te dokaze. Vasi astronomi posmatraju svemir na nacin kao kad bi imali jedno oko zatvoreno. Oni u stvari jos nisu vidjeli stereoskopsku sliku onoga sto okruzuje vasu planetu koje je ocito. Umjesto toga oni posmatraju sa zemlje na monokularni nacin bez dubinske percepcije onoga sto vas okruzuje. Zbog toga jos niste bili u stanju da vidite konce tame. Ovo je jedno od obiljezja kosmicke resetke koja je tu kada god pozelite da je vidite. Rijec “tama” koja je ovdje interpretirana od strane mogpartnera, ima znacenje “nedostatka svjetlosti” nasuprot duhovnom znacenju. To bi izgledalo kao kad bi ste gledali u zvjezdano nebo i vidjeli da mnoga sazvijezdja imaju uske “puteve” nicega izmedju njih… ali vidljivu semu.

Prije nekoliko godina smo vam rekli da nije bilo “velikog praska.” Rekli smo vam da nema smisla da postoji svemir koji je nastao iz jedne tacke postanka a da se ne siri ravnomijerno. Rekli smo vam da potrazite efekte sabijanja i grupisanja kao dokaz da ne postoji pocetna tacka eksplozije. Slijedi jos, i reci cemo vam sta je to. Doci ce vrijeme kada cete moci baciti pogled vasim “ocima” i teleskopima na veoma razlicita i daleka mjesta. Jedno moze cak biti na drugo planeti a zajedno dok gledaju svemir na stereoskopski nacin, kao kada vase oci posmatraju svijet, konacno ce vidjeti trodimenzionalnu sliku ispred sebe. Ono sto ce vidjeti su putevi naizgled tameizmedju grupisanja zvjezdane materije. Pravilne linije izmedju materije bice vidljive, dajuci svemiru pravac – dajuci mu simetriju – dajuci misteriji prostora da se rasiri kako je takvo nesto moguce. Potrazite to – to ce se desiti.

Kosmicka resetka nema vidljivog svjetla iako je ona bit svjetla. Energija resetke je u NULTOJ ravnotezi i reci cemo vam nesto o tome sada. Energija je u nultoj ravnotezi kada su polariteti njenih najsnaznijih dijelova balansirani na nulu. Nulta energija ima fantasticnu moc ali zato jer je u stanju mirovanja najcesce je zanemarivana. Tek kada se narusi ravnoteza polarizacije onda je primijetite. Vasi astronomi posmatraju svemir njihovim nacinima mjerenja energije. Oni posmatraju i mjere cijelu energiju. Ono sto su oni primijetili i sto ih uznemirava je da postoji mnogo manje materije i svjetla nego sto je izmjerene enrgije! Ovo nije zbog toga sto oni grijese. Pitajte vase naucnike zbog cega je to tako i oni ce vam poceti objasnjavati na razne nacine, ukljucujuci postojanje “tamne materije.” Dragi moji, ono sto oni vide je zanemarena energija. Kosmicka resetka je ono sto oni mjere. Energija kosmicke resetke je svuda i kada zavrsim ovu poruku znacete sta je pokrece i kako se upotrebljava. Znacete kako reaguje sa drugim energijama i zasto postoji.

Kao sto je pomenuto, u nultoj formi ova nevjerovatno aktivna energija bi vam pokazivala vrijednost nula, ipak resetka ima veliki potencijal u SVIM tackama i SVIM dijelovima. Ovo se odnosilo na veoma male dijelove atoma. Kada smo govorili o udaljenosti izmedju jezgra i elektronskog omotaca, govorili smo o principu kosmicke resetke. Kada smo vam dali formulu za udaljenost elektronsog omotaca od jezgra, govorili smo o interakciji enrgije iz kosmicke resetke. Kada smo govorili o aktivnosti gama zraka udaljenih 11 milijardi svjetlosnih godina, govorili smo o kosmicoj resetki. Od najveceg do najmanjeg ovaj izvor energije je beskrajan i miran. Jedino kada se “poziva” i destabilizuje na predvidjen nacin pruza rad i snagu. To je denominator i stabilizator svih energija i dijelova materije svugdje. Kada fizika ovoga bude poznata ljudima, mnoga vrata ce vam se otvoriti, ne samo u komunikacijama nego i izvor NEOGRANICENE ENERGIJE bilo gdje!

VRIJEME – BRZINA

Dopustite da vam kazem nesto o energijij resetke. Ona je povezana sa VREMENOM. Ovo jos nesto za vase naucnike sto mogu potraziti: Kada nadjete dogadjaj u svemiru za koji znate da ima potencijal da utice na vrijeme, proucite kako se njegova vidljiva fizicka energija zakrivljuje. Sve u svemiru se cini da se okrece, zar ne? Prema fizickim pravilima neka tijela koja se pri okretanju odmicu, bi morala biti pod pravim uglom u odnosu na okretanje. Neka bi morala biti okomita na smijer okretanja. To je normalna fizika. Ali potrazite ona koja nisu ni jedno ni drugo! To su ona koja se usmjeravaju prema simetriji kosmicke resetke. Ona su ta koja “pokazuju” na smjerove prostiranja energije kosmicke resetke a mi govorimo o desavanjima kao sto su crne rupe koje izbacuju materijal i drugi fenomeni u svemiru koji su izvori velike energije u obliku usmjerenih linija. Uocite da su te linije usmjerene u priblizno istom pravcu ali da se nuzno ne usmjeravaju na smijer okretanja objekata koji ih stvaraju (kao sto bi smo pretpostavili). Vasi naucnici ce se pitati: “Zasto se takve stvari desavaju?” Oni ce morati zakljuciti da postoji neka druga sila koja “usmjerava”… kao dzinovski magnet. Oni vide energiju koja se zakrivljuje i pokazuje simetriju kosmicke resetke.

Pročitaj  Iscjeljenjem ega do fizičkog i psihičkog zdravlja Vi ste svoja svrha. Vi nikad ...

Vi vec znate da je vrijeme relativno. Vasi su vam naucnici to rekli a mi cemo vam reci da ce ova cinjenica igrati veliku ulogu u upoznavanju osobina kosmicke resetke. Spiritualna bica na ovoj planeti su povezani sa kosmickom resetkom. Vrmenski okvir u kojem ste sada ce se u buducnosti promijeniti. (kao sto smo vam rekli u prethodnim kanalisanjima), ali je povezan sa kosmickom resetkom. Rekli smo vam da je energija ovog kosmickog denominatora povezana sa vremenom, a sad vam kazemo da se vrijeme takodje mijenja za VAS. Sta mislite da ovo znaci? To znaci da kosmicka resetka reaguje na ljudsku svijest! Kada vam je moj partner rekao da svijest mijenja fiziku to je bila cinjenica. Sve stvari su moguce sa ljudskom namjerom na ovoj planeti sada. To je zbog toga sto doslovce imate kontrolu nad kosmickom resetkom koja je univerzalna. Ponavljamo vam da kosmicka resetka na drugoj strani svemira zna vase ime! Rekli smo vam da je vas svijest podigla ovu planetu na vibraciju koja je nova. Ova svijest je u stvari “uticala” na resetku da omoguci zemlji vremensku promjenu… onu koja ce biti relativna za vas ali ocigledna za druge (planete). Ovo znaci da mozda necete vidjeti ili osjetiti nista neobicno, ali pogledajte odredjene procese u svemiru koji izgledaju kao da usporavaju. Ovo ce vam indicirati da se krecete (ili vibrirate) u drugacijem vremenskom okviru. Takodje smo vam dali fiziku ovoga u proslosti. Sada vam dajemo stvarne mehanicke razloge koji su iza ovoga, u tome kosmicka resetka odradjuje posao. Vasa svijest je, znaci, promijenila fizicke osobine vase vlastite realnosti.

Vi ste vec znate, mnogi od vas, o komunikaciji medju ljudima koja prevazilazi sve brzine poznate covjeku. Identicni blizanci – srodne duse, jedan na jednom kraju Zemlje, drugi na drugom, cesto imaju trenutne komunikacije koje su bile objavljene i primjecene. Recimo kada jedan osjeti nervozu i drugi je osjeti trenutno. Oni mogu nazvati jedan drugoga i pitati: “Sta se dogodilo malocas?” Obojica shvataju da su osjetili istu stvar u istom trenutku. Sta to znaci prema vasem fizickom shvatanju vremena? Sta to govori o moci ljudske svijesti da mijenja sve razdaljine i vrijeme? Reci cu vam sta je to sto to omogucava: to je mehanika kosmicke resetke. Vi ste svi povezani momentalno i koristite resetku. To je vas duhovni izvor energije… i koji takodje koristi i fiziku.

Ako bi smo bili u mogucnosti da uzmemo covjeka i prenesemo ga na drugi kraj znanog svemira – nevjerovatno daleko – nezamislivo daleko za vas – kosmicka resetka bi mu omogucila trenutnu komunikaciju sa vama… bez obzira na udaljenost! Mnogo poslije, kada se ovo kanalisanje zavrsi, neki od vas ce sastavljati komadice ovih informacija i mnogi ce shvatiti zasto su neke stvari onakve kakve jesu u fizici. Zajednicki denominator ove energije resetke je bez svjetla zato sto je u NULTOM VREMENU – nulta energija i nulto vrijeme.

Govorili smo o sada vremenu, interdimenzionalnoj tacci gdje se Duh nalazi i gdje su sve stvari iz proslosti i potencijali buducnosti na jednom mjestu – to je sada vrijeme. Kosmicka resetka NIJE u sada vremenu, ona je u nultom vremenu. Nulto vrijeme je ono koje je jednako nuli, medjutim sada ima kretanje u krug. Kosmicka resetka je u konstantnom stanju ravnoteze i u tom stanju ima potencijal da primi informaciju za oslobadjanje energije, i ta informacija, dragi moji, je dostupna ljudskoj svijesti. Ona “vidi” svo VRIJEME kao nulu… koje se nikad ne pomijera, cak iako mnogo vremenskih okvira postoji unutar njene energije. Zbog toga, bez obzira koji vremenski okvir je vasa realnost, komunikacija izmedju svih bica koja znaju za kosmicku resetku je trenutna. Ovaj koncept je za vas tesko shvatljiv jer jos ne vjerujete da postoje razliciti vremenski okviri dok gledate kroz vase instrumente u “nevjerovatnu fiziku” koja se manifestuje u svemiru. Vrijeme je kao vazduh koji udisete. Gledali ste nevjerovatne oluje sa udarima vjetra u raznim pravcima sa razlicitim brzinama a ipak vi ga udisete lagano i normalno cak i u sred najzesce oluje. Znaci VAS zrak koji udisete, u vasim plucima, je nominalan u stanju mirovanja cak i kada se zrak oko vas kovitla veoma brzo.Kosmicka resetka je takva.

Kosmicka resetka, dragi moji, je ono sto omogucava ko-kreaciju, sinhroniziranost, za ono sto zovemo ljubav. Kosmicka resetka sadrzi mehaniku koja omogucava cuda na planeti. Ona reaguje na fiziku – reaguje na svijest. Pocinjemo da uvidjamo vezu koja je postavljena u univerzum za vas.

Kosmicka resetka nije Bog! Ali kao sto smo rekli ranije, Bog (Duh) koristi prirodnu fiziku za ostvarenje svojih cuda. Neki od vas zele da razdvoje fiziku od Boga. Vi kazete: “Ne pravite nauku od Boga. Ne kradite caroliju!” Mi kazemo: “To vase vrijeme, gdje mozete razmisljati na taj nacin, je ograniceno. Kada napokon otkrijete neke od fizickih nacina na koje Bog djeluje, vi necete umanjiti Njegovu velicinu. Vec osam godina vam govorimo da je Bozija elegancija smjestena u svakoj celiji vaseg bica!” Bog u potpunosti koristi fizicke osobine energije u cijelom kosmosu… na isti nacin na koji ste i vi pozvani da koristite . Razumijuci fizicke osobine Duha ne iskljucuje LJUBAV! Naprotv, to daje divnu simetriju svim svarima a te stvari ce vam postati jasnije kada predjete u vibraciju gdje mozete koristiti energiju resetke. Kosnicka resetka, znaci, nije Bog. Ona je jedan od najacih Bozijih ALATA koji postoje danas, i sadrzi mnogo onoga sto vi nazivate neobjasnjiva carolija…Boziji nacin. Da li vas sokira da Duh koristi istu onu fiziku koju je stvorio da bi omogucio stvarima da funkcionisu? Zasto napraviti alat koji ne koristite? Ne. Ovo je otkrovenje KAKO Duh djeluje u kosmosu.

Ali to nije sve, jer kosmicka resetka sada reaguje na nesto na sto nikad nije reagovala ranije na vasoj planeti. Kreirana je energija i uticano ja na vrijeme – sve kroz volju ljudi.
Nema vece snage u svemiru nego LJUDSKA NAMJERE i LJUBAVI, i ponavljamo vam ovu cinjenicu od trenutka Kryonovog dolaska. Ovo je noc kada to treba da povezemo i izjednacimo sa fizikom ljubavi!

O, dragi moji, da li shvatate da kada date namjeru, to nije neka misteriozna energija koja kao da leti u eter i nekako manifestuje ono sto zelite i trebate? Sada mozete vidjeti da to ima simetriju i velicinu i svrhu i svijest, i da postoje mehanicke osobine fizike i ljubavi oko onoga sto se naziva ljudska namjera (volja)? Sada pocinjete shvatati ZASTO oni koji mogu koristiti energiju Novog Vremena mogu postici toliko mnogo! Oni se “povezuju” sa kosmickom resetkom. Vise nema tajni vezano za ovo. Umjesto toga to ce jednom biti zamijenjeno sa dobrom, cvrstom naukom… Bog dat i univerzalan.

Ja necu biti jedini kanal koji ce vam objasnjavati ove principe i oni ce biti poznati po mnogim imenima i bice izvor ogromne snage – stvarne fizicke snage – snage koju mozete koristiti za putovanje i energiju… snage koju mozete iskoristiti za produzetak zivota. Resursi vase planete koje koristite da stvorite energiju su ograniceni. Nema nigdje cisce energije nego sto je to resetka. Ovo je fizika i poznata je cak i od strane prosvijetljenih koji putuju tamo – ovamo u svemiru… u stvari oni cesto “jasu” linije resetke.

E.T. (VANZEMALJCI)

Dopustite da vam kazemo nesto o E.T. (vanzemaljcima) i kosmickoj resetki. Postoji grupa koja se nalazi ovdje na Zemlji, u blizini Zemlje i oko Zemlje koja je veoma radoznala o VAMA. Oni vas ispituju, probadaju instrumentima i vrse obdukcije. Postoji jedan razlog oko kojeg se sve to vrti – i mozda cete sada vise razumjeti o tome. VI, dragi moji, sa “dijelicem Boga” koji se nalazi u vama (vasa dvojnost), ste u mogucnosti da komunicirate sa kosmickom resetkom a ovi posjetioci vide jasno ovu cinjenicu jer je ona njihov izvor energije! Oni zele da znaju kakva je to vrsta stvorenja koja zivi na ovoj planeti, i samo ovoj planeti, koja ima tu vrsu moci! Ovo isto tako objasnjava, dragi moji, zasto E.T. jednostavno ne dodju i slete, pokazu se i pitaju o ovoj nevjerovatnoj ljudskoj osobini. Oni shvataju da vi ne znate sta posjedujete. Takodje, zbog toga sto ste tako nevjerovatno mocni putem vase volje, samo nekoliko vas bi mogli uciniti da oni jednostavno ispare (kada bi ste znali kako). Toliko ste mocni. Zbog toga vas zarobljavaju u STRAHU, pojedinacno, jer imaju respekta prema vasoj moci i oni je zele – oni su bezgranicno radoznali kako ste u mogucnosti da se povezete sa njom. STRAH iskljucuje radost i kreativnost. Kreativnost i radost su vezani sa VOLJOM, i njihovim uklanjanjem oni omogucavaju obdukcije. Mi smo vam u proslosti rekli da se nikada ne trebate bojati ovih bica jer se oni boje vas i sve sto trebate da uradite je da ih pogledate i kazete: “Ne dozvoljavam vam da budete ovdje!” Vjerujte mi, dragi moji, oni ce uzmaknuti, jer vi posjedujete snagu NAMJERE koja je povezana sa univerzlnim izvorom energije zvani kosmicka resetka – a oni to znaju! Saljivo je to da vi to i ne znate.

Pročitaj  E, kad bi more tinta bilo

KUCA RADOSTI

Sagradicemo kucu, vi i ja, sada. Govorili smo o ljudskoj moci a u proslim kanalisanjima smo govorili o ljudskom miru. Govorili smo o ljubavi i casti. Toliko mnogo stvari smo vam prenijeli tokom vremena. Nase srce je tako mnogo vezano sa vasim! Mozemo govoriti o nauci ali cemo se uvijek vracati ljudskom SRCU. Veza sa kosmickom resetkom je veza sa radoscu. Da li ste to znali? O tome cemo sada govoriti. Iako ovo moze izgledati kao nepovezana informacija, to je u stvari sazetak otkrovenja o kosmickoj resetki.

TEMELJI

Pocecemo gradnju ove kucu radosti sa temeljima. Materijal od kojeg cemo praviti temelje je samopostovanje. Ako nikad niste osjetili djelic samopostovanja sada cemo vam nesto reci: Ova planeta slobodnog izbora je dizajnirana i napravljena sa bicima koji zive na njoj a koji su dijelovi Boga! To je JEDINO mjesto u svemiru koje “uci” sa IZBOROM kao sto je vas. Vas test zato je “prisjecanje” ko ste u stvari vi. O, postoje i druge planete na kojima se nalaze bica koja mogu da PRICAJU sa kosmickom resetkom, ali zemlja je jedinstvena jer ste vi jedini koji mogu da KORISTE resetku licno… sada cete saznati zasto. Postoji mnogo postovanja prema vama!

Ova kuca radosti koju cemo izgraditi zajedno ima temelje od samopostovanja i mi smo tu da vam kazemo da ne mozete cak ni poceti da osjecate radost ako ne razumijete vaznost toga da ste ovdje. Vi zasluzujete da budete ovdje! Vi ste neki od jedinih bica koji su povezani sa kosmickom snagom, i mi vam kazemo da ste vi posebni. Da li razumijete sta “povezanost u ljubavi” znaci? Bez obzira na udaljenost u svemiru, SVI koji su povezani sa kosmickom resetkom znaju ko ste vi. Oni znaju da ste vi dijelovi veceg plana i svaka tacka svjetla koju vidite na nebu funkcionise na osnovu iste energije koja je i vama dostupna kroz samopostovanje i ljudsku volju. Pomislite na to sljedeci puta kada pogledate u nebo. Mnogi koji su gore znaju vase ime! Postoji svijest koja prozima koju cete znati i prepoznati. To bi vam trebalo dati nesto samopostovanja! Andjeo sa vasim licem koji sjedi u vama pripada tu. On je velicanstven i on ima svoju svrhu – i na celularnom nivou vi znate zasto ste ovdje. Uzdignite glavu i znajte da je samopostovanje pocetak radosti.

ZIDOVI

Porazgovarajmo o zidovima ove kuce radosti koju gradimo. Metaforicki zidovi treba da drze sve ostalo. Oni ce drzati krov koji ce vas stititi. Zidovi ce, dragi moji, biti izgradjeni od VERBALIZACIJE. Vidite, ono sto iskazujete verbalno iz dana u dan ce izgraditi zidove vase kuce radosti. I ponovo vam govorimo ono sto smo govorili mnogim grupama ranije: Dok idete od jednog mjesta do drugog obratite paznju na ono sto verbalizirate. zapitajte se, “Da li ono sto govorim, uzvisenoscu natopljene rijeci dolaze od ljudskog bica ciste namjere?” Ako ne, da li imate naviku negativne verbalizacije? Da li kazete, “O, znao sam da ce se to desiti,” zbog izazova? Da li rijeci koje izgovarate verbaliziraju stvari koje nisu primjerene da se upute drugima? Je li to kuca koju zelite da izgradite? Jesu li rijeci koje verbalizujete uzdizuce? Da li verbalizujete pozitivne stvari koje stvaraju snagu i izljecenje? Ili pak one ne grade nista? Ovo su zidovi, dragi moji, i ako oni nisu izgradjeni cisto i pazljivo, kuca nikada opstati na svojim temeljima. Vjezbajte da verbalizirate pozitivno, uzdizuce i istinito. Sagradite vase zidove vasim rijecima. Ucinite vasu verbalizaciju vasom realnoscu.

MALTER

Sada cemo govoriti o fasadi. Figurativno, maltar je ljupljiva supstanca koja se kaci za sve otalo i cvrsto ih drzi. Naci cete ga svuda u vasoj kuci. Ima ga i na temeljima i na zidovima. Bude na plafonu. Bice oko prozora i vrata. Maltar je svuda i nikada necete pogoditi koju osobinu cemo mu pripisati. Maltar kuce radosti je smijeh. To je HUMOR! O, ima mnogo religioznih ljudi koji hodaju ovom planetom a koji se boje da se nasmiju. Oni kazu, “Bog je ozbiljan,” i jos kazu, “Duh ne bi volio ds se smijemo u tako svetom trenutku.” Kazem vam, dragi moji, da smijeh koji cujemo od ljudi JESTE SVETI. On je, kako je moj partner ranije rekao, “jedina stvar koja prolazi netaknuta kroz veo ljudima od Duha.” Humor! Smijeh! Da li znate sta osjecate kada se smijete? Kada se smijete u Bozijoj ljubavi, vi osjecate RADOST! Nema veceg osjecaja, i trebate se “najeziti” kada to znate. Pocnite vasu sljedecu meditaciju smijuci se i shvatite da svi dijelimo ovaj divni maltar… nesto u cemu vam se pridruzujemo. Pokusajte nekada. Posmatrajte tu energiju humora. Gromoglasan smijeh je sveta stvar! Uistinu jeste! To je maltar kuce radosti.

PROZORI

Na redu su prozori. Metaforicki, prozori su ono kroz sta gledate VANI, na svijet. Oni se isto tako koriste za to da svijet gleda UNUTAR, na vas… i oni su neophodni. Koje su osobine koje bi mogle napraviti prozore kuce radosti? Reci cu vam. Osobina koja je neophodna je POVEZANOST sa kosmickom resetkom koju nazivamo Boziji plast, vasim rijenikom, mudrost. Bozija mudrost je veza sa resetkom jer ona ukljucuje LJUBAV. Onda kada ustanete i uzmete Boziju ruku i postanete “partner sa Bogom” u ovoj Novoj Energiji, tada primate mudrost Bozijeg plasta. To vam dopusta da gledate na svijet na mudar nacin. To vam dopusta da reagujete smireno i polako kada ste optuzeni, i dopusta vam strpljenje i mirnocu vaseg lica koje ce bit opusteno. To JESTE mudrost. Boziji plast i veza sa kosmickom resetkom. Kada svijet pogleda kroz vas prozor vidjece Boziju mudrost. Cujete li sta vam govorim? Mudrost! To je mudrost koja je dostupna svakom od vas ovdje koji sjedite (ili citate) koji kreiraju mir u zivotu koji ne bi bio miran inace. Oh, to je mjesto gdje je RADOST! To je cudo kuce koju ste napravili. Sada mozete udahnuti duboko i pustiti da radost prostruji kroz vas. Znajte da ste vi uzviseni dio boga na uzvisenom mjestu sa neogranicenom energijom povezanom sa kosmickom resetkom.

VRATA

Sada smo dosli do zadnjeg dijela, vrata. Metaforicki, kako cete uci u kucu radosti, kada ste je napravili? Cak i sa samopostovanjem, humorom, dobrom verbalizacijom i mudroscu ipak morate UCI UNUTAR kuce, i vidjeti sta je unutra. Najveca snaga u svemiru i na zemlji u ovom trenutku je ljudska NAMJERA. Namjera je ta koja ce otvoriti vrata kuce radosti. I sta namjeravate da ucinite da bi ste presli prag koji vas vodi do sobe gdje se mozete smijati i biti mirni i biti radosni sa onim sto jeste? To je namjera da LJUBAV udje u vas zivot. Vi pozivate kosmicku resetku! Vi pozivate snagu koja je iznad svih snaga! To je uistinu tako produbljeno!

Vasa kuca je gotova. “Sta,” reci cete. “Nema krova?” Ne. radost je bezgranicna i nikada ne moze imati poklopca. Nedostatak krova u kuci radosti je metafora otvorene veze sa Bogom… preliv snage radosti… takva je Bozija ljubav.

Svako od vas nosi svjetlo koje je jasno vidljivo svakom bicu u svemiru. Postoje bica u svemiru tako daleko da to ne mozete ni zamisliti a koja poznaju vase svjetlo. Oni znaju sta se dogadja ovdje i oni se pripremaju za svoje promjene zbog onoga sto vi ovdje radite. Oni vam salju ljubav koja je trenutna za ono sto cinite. Vas zadatak na ovoj planeti je univerzalan i ima malo toga vezano za zemlju, jeste li to znali? Ono sto se desava ovdje utice na sve nas, cak i na Kryona.

Da li je cudo da je veo podignut i da vam mozemo dati ove informacje? Kazemo vam da fizicari vec znaju za dio kosmicke resetke. Oni koji otkrivaju da svijest mijenja njihove eksperimente su oni koji znaju da se nesto dogadja. To dolazi. Potrazite.

Kryon
Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email