Kratki osvrt na tranzite- Dolazak Retrogradnog Saturna

Kratki osvrt na tranzite- Dolazak Retrogradnog Saturna


Kratki osvrt na tranzite- Dolazak Retrogradnog Saturna

Kako sam bio najavio da će se situacija smirivati kroz četvrti mjesec se i dogodila, a najveći pomak se događa, kako sam i najavio s početkom petog mjeseca, točnije danas Mars (tijelo) više nije u sukobu sa Saturnom pa će se i epidemija dodatno smiriti. Iako je sa svojim najvećim neprijateljem Rauhuom ili sukobu, on je puno slabiji. Ipak, 13.5. nas očekuje Retrogradnost Saturna koja pokazuje da sada nastupa kriza. Iako će mnoge vlade činiti puno toga da se smanji ta kriza, na nju ne mogu djelovati nikako. Kada je neki tranzit težak, možete činiti što god vam volja ništa ne možete učiniti. Recimo, kada je bila pandemija ona se tako jako širila jer su bili upaljeni tranzitno svi najjači aspekti za širenje lošeg. Tako je i sa kombinacijom Saturna i Ketua, kada se nađu u kombinacijama, lome sve u svom okruženju pogotovo financijski i poslovno. Prošle godine ju je aktivirao Jupiter, a zadnja pomrčina je bila u 12. mjesecu upravo u Kini od kuda je sve krenulo. Takva pomrčina nam govori da s ustvari oko virusa skrivene a zbog toga imamo jako puno teorija. Rahu stvara Sjenu, nevidljive su stvari kada se on negdje nađe.
Za veliku većinu koja razmišlja jednodimenzionalno u crno bijelom filmu onda je ovo klasična kriza. Zadnji tranzit Saturna i Ketua je bio točno kad je počela prošla kriza. Nakon prve krize ova kombinacija je govorila ljudima da zaduživanje bez pokrića u zlatu je nemoguća, no, lažna financijska tržišta su taj način izlaska iz krize promovirali kao dobru opciju, pa ćemo sada nekoliko godina živjeti nadonašujuči ono što je tiskano za vrijeme prošle krize. Umjesto da se napravi zaokret u ekonomiji u kojoj moramo reći što možemo u odnosu na planetu zemlju i kako da se uskladimo s prirodom, ovi ekonomski koncepti ponovno guraju lažni koncept ili tiskanje novaca.  Saturn i Ketu nisu loši ako je čovjek usklađen s istinom. Ovaj tranzit će se opet pojaviti za desetak godina i dogoditi će se isto ako ne promijenimo spomenuti ekonomski koncept stvarnosti koji je neodrživ. Ne smije se zaboraviti da sadašnji tranzit Saturna u Jarcu koji vlada poslom, financijama i zemljom dovodi u red financije.
Ketu ili čvor prosvijetljenja se nalazi u svojem prirodnom položaju, točnije, u sazvježđu korijena galaksije, simbolički nam govori, nužnost korijenskih promjena i usklađenost s prirodnim zakonima. Na nesvjesnoj razini, dolazi do manifestacije ili ulaska onih dijelova osobnosti koje Zapad ne želi vidjeti i koje pokušava potisnuti. Ako ljudi dugo ostaju u negiranju te stvarnosti, onda nužno dolazi totalitarizam kao zamjena za stvarnost. Ljudima ovi koncepti uopće nisu jasni kako djeluju pa ih ne mogu niti promatrati, odnosno i većina duhovnosti koja negira ove koncepte ne zna objasniti sadašnju situaciju, osim religijsko-magijski, u smislu to se ljudima vraća jer su nemoralni. To nema veze s moralom, već negiranju stvarnosti. Koliko će biti opasna ovisi o ljudima i njihovoj svjesnosti.

Pročitaj  Četvrtak – Cilj bez obzira na cijenuAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email