Lažna Zapadna kultura

Lažna Zapadna kulturaCivilizacija Zapada se počela razvijati jako kasno, odnosno naselili smo Europu kao plemena prije 1300. g. Od Istoka smo preuzeli tada asketizam koji je preuzet barbarski, a završio je pedofilijom u redovima kršćanstva, gdje se i danas pune stupci novina poput zadnjeg koji se dogodio na Novom Zelandu gdje 250 000 djece silovano.
Mi Europljani reklamiramo moralnost, ali smo većinu svojih instikata potisnuli. Kao civilizacija uopće nismo svjesni što se s tim instiktima događa unutar nas. To je rezultirao time da su religija i moral kroz vjekove postali nasilni jer potisnuti instinkti u nesvjesnom se ne razvijaju, ostaju zakržljale bombe koje svako malo eksplodiraju. U nama je ono instiktivno koje je ponovno eksplodiralo u  ovoj pandemiji gdje je nestao moral i ponovno je isplivala nasilnost.
Obično ljudi odvajaju nesvjesno i događaje, ali to je ostatak barbarskog gledanja na svijet i neprestanog negiranja činjenica, koju je promjenila kvantna fizika dokazuju ću da su svijest i materija jedno. Zato Zapad ima  problem sa zlom jer ovdje na Zapadu se kritički ono neprestano potiskuje i optužuje svakog tko drugačije misli. Ako su neki liječnici protiv cijepljenja proglašava ih se primitivnim. Potreba za demoniziranjem upravo vučemo iz slabo razvijene i barbarske kulture koja je još jednom pokazala koliko je zatvorena u religijski koncept stvarnosti gdje postoje dobri, a oni koji drugačije razmišljaju su zli.
Instiktivno bezrazložno zovemo zlim, a ustvari rješenje problema je prihvaćanje stvari onakvima kakve jesu. Čovjek je tako u sukobu sa nesvjesnim, ali primarno i dalje živi na razini plemenskog duha u kojem zbog potiskivanja svojih instikata biva zahvaćen ponovno demoniziranjem onih koji drugačije misli. Točnije, sve ono što je Zapadnjak potisnuo, pokušava nadoknaditi frustracijom. Tako Zapadnjak potiskuje i nerazumije svoju prirodu, on samo kritizira.  Barbarski duh i njegova jednostranost ne shvaća primarne zakonitosti naše unutrašnjosti. Tako, kada se Zapad bavi istočnim tehnikama, njemu je to zabava i on duhovnost nije u stanju razumjeti. Istočne tehnike ili pretvara u gimnastiku ili u religioznost. On je još kao malo dijete koje kada mu dosadi duhovnost, vrlo brzo pronađe neku drugu zamjenu ili tehniku, a samo zbog toga jer svoje instikte nije asimilirao. Nema većeg srama na Zapadu nego da prihvati sebe sa svim slabostima. Pun je junaka, borilačkih arena, natjecanja.. Zamislite samo kakav je to strah od prihvaćanja sebe.
Stoga, bit je shvatiti se kroz proces prihvaćanja sebe kroz aktivnu praksu bilo koje vrste, ali ako ste imalo fanatični u tome, ako ste rigidni, morate znati da vas je preuzeo jednostrani ili niži oblik jednostranosti koji pripada nižem potisnutom stanju življenja, koje još uvijek traži uzore izvana.
Nikola Žuvela

Pročitaj  Nedjelja – Prijelaz iz starog u novoAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email