Ljubav i sreća

Ljubav i srećaLjudi  vjeruju da ljubav ima veze sa srećom, a ustvari to znači nepreuzimanje odgovornosti. Ako zaista vjerujemo u ljubav, ako želimo ljubav onda moramo biti spremni doslovno UMRIJETI ZA NJU.
Ako kojim slučajem nismo spremni, onda imamo ovo što danas imamo; kupujemo snove kako bi pobjegli od sebe. Na svjesnoj razini vjerujemo da smo zaljubljeni i da smo pronašli osobu za kojom smo tragali. Točno je da smo tragali za tom osobom, ali ne zato što bi nas njezin dolazak usrećio, nego zato što nas s njom veže sveti sporazum u skladu s kojim nam on/ona odražava upravo ono na čemu moramo raditi kako bismo ponovno pronašli sadašnjost koja se ne temelji na životu u budućnosti ili prošlosti. Kad postane očito da su naše romantične zamisli puka mašta, a ne stvarnost, u nama se budi ogorčenost.
Budući da ne prihvaćamo priliku za svjestan rad na onome što nam partner ili partnerica odražavaju, atributi koji su nas u početku privukli sada nas počinju ljutiti i smetati. Tada navlačimo oklop, branimo se i napadamo. Međutim, onog trenutka kad svjesno odlučimo razriješiti svoje emocionalne probleme, čitava se priča preobražava. Nakon toga počinjemo otkrivati da je ono što nas je u početku privuklo partneru ili partnerici bilo posve površno, te da smo zapravo pokušavali razriješiti vlastiti osjećaj nedovršenosti u odnosu sa svojim roditeljima. Kada ostavimo prošlost zapisanu u našoj nesvjesnoj memoriji, počinjemo zapažati tko i što on/ona uistinu jest. Kada dođe do te spoznaje, mi možemo razviti još veću bliskost ili shvatiti da smo se spojili na lažnim osnovama. Ako pobjedi ono prvo, naš se odnos poboljšava i postajemo bliskiji zbog toga što postaje izvorniji.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Utorak – Dan za samostalnost

 Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email