Mars i Venera – kako im ostali planeti pomažu u ljubavi?

Mars i Venera – kako im ostali planeti pomažu u ljubavi?Kada se susretnu Mars i Venera nastaje zaljubljenost, svatko sa svojom projekcijom kreće u odnos i dolazi do dubokih konflikata. Oni koji imaju ovu kombinaciju u jyotishu svjesni su kako su u mladosti intenzivno i impulzivno osjećali ovaj susret i kako su se razočarali. Neki toliko da nakon takvog susreta više nikada ne uđu u vezu jer tu snagu susreta tumače kao idealan susret, a sve ostale odnose nakon toga osjećaju kao mlake i smatraju nemaju tu snagu.
Oni koji su nastavili ovaj odnos, susreli su Mjesec i Sunce ili majku i oca i postali su roditelji. Kada se susretnu Sunce i Mjesec u ljubavi rađa se Merkur i dijete. Dakle, odnos postaje kompliciraniji jer Marsu i Veneri se pridaju Sunce i Mjesec, a onda i Merkur. Par je sa Suncem i Venerom prihvatio odgovornost roditeljstva, a Merkur im služi da razgovaraju.
Tek kad su mislili da su se smirili dolazi drugi dio života i Saturn kao Sjena pokazuje tamu  te veze. Saturn napada Mjesec i Sunce i da bi se izvukli iz tog obruča, dolazi Jupiter ili znanje da rasvijetli situaciju. Merkur sada nije slijep i koristi Jupitera da bi rasvijetlio Sjenu Sunca i Mjeseca ili roditeljstva. Što se skriva ispod? Jesu li parovi doista spremni na ljubav ili su u vezi radi društva ili navike? Saturn  Marsu pokazuje da nije pravi muškarac ako se ne bori za obitelj, Veneri da mora dokazati svoju mladenačku ljubav. Voli li ili je zaljubljena sama u sebe? Suncu i Mjesecu jesu li pravi roditelji ili to rade radi društvenih pravila? Jupiteru da ne idealizira moć znanja ako nema svojeg utemeljenja, a Merkuru da je bezvrijedan u racionalizaciji ako nema dubine.
Kako vidimo, planete su spoj mnogih karakteristika pokazujući da ljubav nije jednostavan proces, dubok je i ne može se shvaćati jednostavno kao niti život.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Saturn/Uran – vrijeme revolucionarnih odlukaAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email