Mars u Raku – važna događanja unutar doma i obitelji


Planet Mars koji opisuje našu energiju, način na koji djelujemo i aktivnosti na koje usmjeravamo najviše pažnje, 23. travnja do 11. svibnja kretat će se znakom Raka.

Prostor nježnog i emotivnog Raka i nije najbolji dom za ovaj borbeni planet. U narednom će razdoblju naše aktivnosti biti osjećajno obojane. Postajemo ćudljivi, osjećaji se teže kontroliraju, a to ponekad može otežati ostvarenje planova. Lako se uvrijedimo, ranjivi smo, reagiramo preosjetljivo, uzrujaju nas sitnice.

Usporeno kretanje, pretjerani oprez (jedan korak naprijed, dva unatrag), nedostatak izravnosti i natjecateljskog duha, mogu osobito teško pasti osobama koje su navikle odlučno i energično hrliti prema ostvarenju ciljeva.

No ovaj Mars ima nešto što drugi nemaju, a to je snažna intuicija, onaj unutarnji glas koji će nam ‘pokazati’ je li nešto dobro za nas ili nije. Kad ste u nekoj situaciji ili u blizini osobe zbog koje u trbuhu imate osjećaj grča i težine, malo se udaljite da biste vidjeli što se događa. Nešto nije kako treba. Djelujte tek kad se umirite.

Ovo je vrijeme kada bi mnogi mogli poduzeti neke aktivnosti koje se tiču stanovanja, doma, obiteljskih odnosa. Nešto popravljamo u domu, preuređujemo, selimo se, obiteljske obaveze su u porastu, osobito one roditeljske. Odnos s djecom zahtijeva više pažnje i energije.

Ovo je zaštitnički raspoložen Mars, pa imamo pojačanu potrebu skrbiti i njegovati one koje volimo. Pokazati nježnost, pripadati nekome. Zaštititi bližnje od problema, čak i do te mjere da njihove terete preuzmemo na sebe.

Pročitaj  Saturn na 29. stupnju – kraj jednog ciklusa

Tuđe reakcije doživljavamo osobno, ponekad se ne znamo obraniti, reći ‘ne’, dopuštamo više nego što možemo podnijeti, popustljivi smo nekad i na vlastitu štetu. Zaziremo od direktnog sukoba i sučeljavanja, povlačimo se tamo gdje se osjećamo sigurno, u račji oklop – tamo nam nitko ništa ne može.

Skloniji smo i potisnuti ljutnju, a sve što je potisnuto traži izlaz prema van.

No kada napadamo činimo to pod motom – napad je najbolja obrana. Obrambeni mehanizmi su silno jaki.

S ovim se Marsom možemo vraćati u prošlost, na neka stara mjesta kako bismo vidjeli ima li tu još nešto za nas. Uspomene nas mogu obuzeti do te mjere da smo skloni pokleknuti i vratiti se u nešto što smo napustili.

Strah je jedan o većih problema s kojima se susreće ovaj nesigurni Mars, pa možemo olako odustati od nekih aktivnosti i planova koji nas primoravaju da izađemo iz zone sigurnosti.

No ovo je i zagrljajni Mars, dodir koji liječi, utjeha, tišina, dubinski osjećaj dobra koji nas pokreće i motivira, brižnost, toplina. Sada se možemo utopiti u zagrljaju osobe koju volimo, osjetiti se sigurno, zaštićeno. Intimnost i bliskost su njegove snage, samo ako se usudimo otvoriti svoje srce.

Osim jake intuicije, ovaj Mars je i silno maštovit, kreativan, umjetnički nastrojen, pa tijekom ovog tranzita možemo više uživati u nekom hobiju i aktivnostima koje nam pune dušu.

Pročitaj  Važnost straha i ljutnje

Duge šetnje i boravak uz more, vodu imaju ljekoviti i opuštajući učinak.

Photo by Liv Bruce on Unsplash

Objava Mars u Raku – važna događanja unutar doma i obitelji pojavila se prvi puta na Julijana Oremović.Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email