Mentalitet koji donosi DOBROBIT i EVOLUCIJU

Mentalitet koji donosi DOBROBIT i EVOLUCIJU

Već po samom naslovu mogli ste se upitati ili pretpostaviti da ne postoji jednoznačan način razmišljanja koji može donijeti mir i blagostanje u Vaše živote. Usprkos mnogim “nedaćama” koje se odvijaju svakodnevno, itekako je moguće stvarati vlastiti scenarij budućnosti (bliske i daleke) u kojoj možete prosperirati i iskusiti sreću kakvu još niste upoznali. Primarno, “zadaća” mi je napominjati da su nedaće/neugode/patnje/izazovi kreirane okolnosti koje Vas moraju pogoditi jer jedino time možete naučiti izbjeći sve buduće situacije takve vrsti, te napredovati u razumijevanju sebe i drugih. Zatim, mentalitet o kojem se ovdje govori spominje izričito svaku dušu na ovoj planeti, jer odgovornost koju nosite stvaranjem misli kreira stvarnost ne samo za Vas, nego i svakoga koga se ta okolina dotiče. Da pojasnim, prosperitet kojega stvarate u ulozi kreatora budućnosti koju želite/hoćete imati također će iskusiti svi sa kojima ćete doći u dodir svojim ponašanjem i djelovanjem. Nažalost, rijetki shvaćaju ovu filozofiju “i pokret leptira utječe na najveće događaje u Kozmosu“.

Vjerujem da ste pročitali već mnoštvo članaka o zakonu privlačenja, stvaranju obilja (novca/sreće/zdravlja/…), no svejedno se kod mnogih nekako ispostavilo da ti zakoni nikako da pro-funkcioniraju. U čemu je kvaka?

Dobrobit se može stvoriti samo razmišljanjem koje uključuje i dobrobit drugih

SVAKA misao koju stvarate TREBA imati uporište u vjeri u njihovo ostvarenje. Ne postoji uzalud izreka u Bibliji “vjerujte i pomicati ćete planine” – to je visoko vrijedna informacija koju opetovano mnogi nikako da usvoje u svakodnevne ritualne poduhvate stvaranja realnosti svojim mislima. I tako – u početku bijaše Riječ… Misao koju stvarate jest vibracija koja će ovisno o potpomognutoj emociji privući materijaliziranje u budućem iskustvu. Da se jednostavnije izrazim: razina ili količina uložene vjere u želje ili htijenja kojima ste toliko zaokupljeni upravo će se manifestirati brzinom i kvalitetom vjere koju ste u to uložili. Reprodukcija ljudske vrste također ovisi o količini vjere kojom su u trenutku začeća roditelji svjesno ili nesvjesno uložili u pozivanje duše sa kojom su ostvarili dogovor da će mu/joj dati vlastita tijela kao kanal za dolazak na Zemlju. Potom se nije za čuditi kako “malovjerni” roditelji (i to ne u religijskom smislu!) nisu dobili mogućnost dobivanja djece koja su izuzetno nadarena. Čast izuzecima!

Pročitaj  BORBA ZA SVOJA UVJERENJA, BORBA ZA ISTINU, PRAVDU, SLOBODU I LJUBAV Svi oni koj...

Da se ova tematika ne rasplamsa oko različitih postavki vjere i kategorizacije roditeljstva, vratimo se na relovucionarni mentalitet kojega bi valjalo usvojiti ukoliko imate imalo želje stvoriti bolju budućnost za sebe i sve potomke – altruistički uključeno i one za koje niste genetski vezani. Istinski mi nije poznata činjenica na koliko načina treba dotjerati ili ugladiti informaciju da naprednijim razmišljanjem oko toga što Vi činite i kako to utječe na druge je VRLO BITNA stavka u odgoju i izgradnji karaktera. Da se jednostavnije izrazim: svako vaše djelovanje će na ovaj ili onaj način utjecati na raspoloženje ili ishod događaja drugih entiteta koji su povezani na Vašu reakciju. To će reći, kada se nađete u podužem redu u supermarketu ili u prometnoj gužvi, molim Vas, shvatite da negativnom reakcijom poput “kako je spora ova blagajnica” ili “pa opet crveno svjetlo!” nimalo nećete pridonijeti boljem razvoju situacije. Au contraire! Stvoriti ćete kolaps iole dobre energije drugih sudionika koja se može pretvoriti u lančanu reakciju. Povežite to s lančanim sudarom, povećanom nervozom ljudi u redu ili bilo kojom sličnom situacijom. Daleko bi bilo BOLJE reći ili pomisliti “što god da sam Ja učinio da ova situacija izgleda nepovoljno, oprosti, žao mi je“. Ovo je djelomična Ho’oponopono tehnika koja mijenja realnost i vraća je na skladniju putanju za dobrobit svih obuhvaćenih tom situacijom. Ako ne vjerujete – probajte. I dakako, nisam taj koji  “izmišlja toplu vodu” poradi ikakvih interesa (iako bih u tom slučaju ovu metodu zadržao za sebe), već je Ho’oponopono tehnika odavno utvrđena kao djelotvorna (i znanstveno) čak i dok su stariji čitatelji ovog članka – bili djeca.

Pročitaj  KRAJ IGRE Odličan tekst koji prenosim u cijelosti. Mnogi od vas tražili su pono...

Ljubav prema bližnjima, no i neprijateljima neće povrijediti Vaš ego; to je samo usađena informacija koju ste prihvatili u strahu da biste mogli izgubiti vlastiti identitet i postali slabašni. Moram razočarati one koji su nasjeli na takvu zabludu: ljubav prema svemu što postoji stvara u osobi nadljudsku snagu i kreativnost upravljanja vlastitim životom, te volju za stvaranjem okoline koja pogoduje i razvoju drugih sudionika. Da se medicinski nadovežem na ovu tvrdnju: kao što kannabis sattiva nikada nije usmrtila i jednu osobu koja je konzumirala tu supstancu, također – ne postoji niti jedna osoba koja je bila uskraćena života jer je poštivala Ljubav – to je bila zasluga suprotnih emotivnih reakcija.

“Da biste iskusili Ljubav, morate je dati. Isto tako: da biste iskusili okolinu u kojoj ćete biti radosni – morate je i stvarati.”

  • Objave
Čast mi je dijeliti svoje misli s Vama, i ukoliko sam pomogao da osvijestite dijelove sebe koje ste prizaboravili zbog utjecaja vanjskih podražaja, to je na obostranu radost.
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email