Merkur i Venera pomažu nam u postavljanju novih ciljeva


Dan nakon mladog Mjeseca Merkur i Venera mijenjaju znak. Venera se smješta u Jarcu, a Merkur u Škorpionu. Takva konstelacija dodatno podcrtava energiju Mlađaka u Škorpionu – otvara se novi ciklus za svakog od nas. Možda nije riječ o velikom iskoraku, no sigurno je da smo u prilici nešto spoznati, bolje shvatiti, razmijeniti s drugima svoje misli i ideje te pokrenuti nešto novo.

Utjecaj Merkura u Škorpionu aktivan je od 5. do 24. studenog. Tražimo, kopamo ispod površine stvari. Želimo znati zašto, pronaći uzrok problemu, a razumijevanje nam olakšava fokusirano djelovanje.

Strastveni smo posvećeni nečemu.

Provociramo ne bi li smo izvukli neku reakciju.

Uspješniji smo u istraživanju, rješavanju financijskih pitanja, a dobre stvari možemo dobiti i kroz terapeutski razgovor.

S ovim se Merkurom ne bojimo tame, spremniji smo hrabro potonuti duboko ne bi li došao do odgovora i dubljeg razumijevanja stvarnosti. S njim pričamo o smrti, seksu, novcima, o svojim sumnjama, ljubomori i strahovima. Oštroumni smo i uspješniji u detektiranju problema ako nismo u njih osobno uključeni.

Um je toliko jak da može iskonstruirati svoju priču koja nije u kontaktu sa stvarnošću. Svađe tijekom njegovog tranzita zaista mogu biti teške i destruktivne, zato polako i bez naglih odluka.

Venera u Jarcu boravit će od 5. studenog do 6. ožujka 2022.-e. Riječ je o dugom periodu zbog retrogradnog kretanja koje će se odvijati od 19. prosinca do 29. siječnja 2022.-e.

Pročitaj  Zanima li vas kako će izgledati vaša budućnost?

Venera u Jarcu ljubav i odnose doživljava ozbiljno. Oprezna je, ne poklanja lako povjerenje. Ne upušta se olako u odnose. Nema igrica, vrludanja, površnih priča. Ona traži i gradi odnos koji joj pruža osjećaj sigurnosti. Pod njezinim tranzitom izostaje romantika, a da je nekome stalo do vas pokazat će vam konkretnim uslugama, prisutnošću i predanošću.

Novac, karijera i posao mogu biti u uskoj vezi s ljubavnim životom. Možda partner ili vi više radite, pa nemate vremena za opuštanje i zabavu. Neki će ljubav doživjeti kao dužnost, čak i kao posao.

Novi odnosi se češće rađaju kroz posao, može biti prisutna i razlika u godinama.

Na površinu mogu isplivati i neki strahovi koji mogu dovesti do povlačenja iz odnosa ili privremene separacije.

No ono što je najbitnije za naše odnose tijekom Venerinog boravka u Jarcu jest da ćemo tražiti vrijednost i svrhu. Ako oni izostaju, ako izostaje perspektiva u budućnosti, manje smo prisutni u takvom odnosu, a možda se odlučimo i za odlazak.

Ne naučimo li lagane lekcije, one koje slijede bit će zahtijevnije.

Zato podesite svoj unutarnji radar te fokusirano i predano mijenjajte one unutarnje i vanjske strukture koje vam otežavaju kvalitetan život.

Pročitaj  Mars u Škorpionu – snaga i strast

Photo by Afif Kusuma on Unsplash

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email